شعار سال
چهارشنبه 20 فروردین 1404

آشپز

کد استاندارد 512020670050001  

اهمیت حرفه آشپز

        آشپزی، هنر تبدیل مواد خام به انواع غذاهای خوشمزه و مطبوع است. آشپز فردی است که این هنر را به خوبی دارا باشد (پس آشپزی یک هنر است). آشپز با استفاده از روش های مختلف، غذاها را آماده می­کند .در آشپزخانه های بزرگ معمولا گروهی از آشپزها کار می­کنند و یک سرآشپز بر آنها نظارت دارد. برای موفق شدن در این کار، آشپز باید علاقه فراوانی به غذا، آشپزی و طبخ داشته و همچنین باید در فرایند تهیه غذا و سرو آن، خلاق باشد. هنر آشپزی برای علاقمندان آن علیرغم همه سختی­ها، بسیار جذاب و متنوع می­باشد.

شرح شغل

     آشپز، شغلي از مشاغل حوزه خدمات تغذيه اي است که تهيه و نگهداري و توزين مواد اوليه ، پخت به روش هاي مختلف ،تهیه انواع عصاره تغليظ کننده ها و انواع سس هاي سرد و گرم ، انواع سوپ و آش ، تهيه انواع چلو ، کته و پلو، تهیه انواع خورش و غذاهای گوشتي و غذاهاي سنتي و تهيه برخي غذاهاي خميري و تهيه سالاد و اردور ، کاناپ و کوکتل ميگو و پوره و تهيه دسر و تهيه صبحانه و نهايتا آماده سازی ، آرايش ميز و آماده کردن غذا و تزئين آن جهت سرو را انجام می دهد و با مشاغل انباردار آشپزخانه ،گارسون و کمک آشپز در ارتباط کاري مي باشد .

طول دوره آموزش

70 ساعت آموزش نظری و 180 ساعت آموزش عملی و در مجموع 250 ساعت

شرایط لازم جهت شرکت در دوره

1-دارا  بودن حداقل تحصیلات پایان دوره اول متوسطه (پایان دوره راهنمایی)

2- دارا بودن سلامت کامل جسمی و ذهنی

مهمترین ملزومات این حرفه  

     اجاق گاز فردار،  میز کار، تخته کار، چاقو، تابه، مواد غذایی تازه، سالم و بهداشتی، کپسول آتش نشانی، جعبه کمک­های اولیه، سطل زباله، لباس کار سفید، کلاه، پیشبند، دستکش و.........

 وضعیت کنونی و بازارکار و آینده شغلی آشپز

       آشپز می­تواند در مکان های مختلف از جمله هتل ها، رستوران ها، فست فود ها، مراکز تهیه غذا و یا آشپزخانه های صنعتی کار کند. با داشتن تجربه و صلاحیت کاری کافی می­تواند سرآشپز یا مدیر آشپزخانه و یا مدیر رستوران شده و به صورت کیترینگ با سازمانها و شرکت­های مختلف قرارداد همکاری داشته باشد. آشپز می­تواند به طور مستقل کار کرده و برای خود رستوران، فست فود و یا مراکز تهیه غذا راه اندازی کند. آشپزهای ماهر و با تجربه که دوره­های آموزشی لازم را گذرانده­اند، می­توانند با اخذ مجوزهای لازم آموزشگاه های آموزش آشپزی تاسیس کرده و به علاقه مندان این شغل آموزش دهند.

مسیر ارتقاء و تکمیل مهارت کارآموزان

 پس از گذراندن دوره آموزشی فوق، در صورت تمایل جهت ارتقاء مهارت خود می­توانند در دوره های مهارتی مرتبط شرکت نمایند و یا به صورت استاد شاگردی تجربه لازم را فراگیرند.

مزایای گواهینامه سازمان آموزش فنی و حر فه ای کشور

        گواهینامه مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دارای کد استاندارد بین المللی مشاغل (ISCO -2008) می باشد که دارندگان آن با احراز صلاحیت شغلی می­توانند از مزایای قانونی مختلفی بهره مند گردند. از جمله این مزایا : ضوابط جایگزینی و احتساب دوره های آموزش فنی و حرفه­ای به جای تجربه شغلی (سوابق کار ) در طرح طبقه بندی مشاغل کارگاه های  مشمول قانون کار.

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
Close menu