
آشپز
کد استاندارد 512020670050001
اهمیت حرفه آشپز
آشپزی، هنر تبدیل مواد خام به انواع غذاهای خوشمزه و مطبوع است. آشپز فردی است که این هنر را به خوبی دارا باشد (پس آشپزی یک هنر است). آشپز با استفاده از روش های مختلف، غذاها را آماده میکند .در آشپزخانه های بزرگ معمولا گروهی از آشپزها کار میکنند و یک سرآشپز بر آنها نظارت دارد. برای موفق شدن در این کار، آشپز باید علاقه فراوانی به غذا، آشپزی و طبخ داشته و همچنین باید در فرایند تهیه غذا و سرو آن، خلاق باشد. هنر آشپزی برای علاقمندان آن علیرغم همه سختیها، بسیار جذاب و متنوع میباشد.
شرح شغل
آشپز، شغلي از مشاغل حوزه خدمات تغذيه اي است که تهيه و نگهداري و توزين مواد اوليه ، پخت به روش هاي مختلف ،تهیه انواع عصاره تغليظ کننده ها و انواع سس هاي سرد و گرم ، انواع سوپ و آش ، تهيه انواع چلو ، کته و پلو، تهیه انواع خورش و غذاهای گوشتي و غذاهاي سنتي و تهيه برخي غذاهاي خميري و تهيه سالاد و اردور ، کاناپ و کوکتل ميگو و پوره و تهيه دسر و تهيه صبحانه و نهايتا آماده سازی ، آرايش ميز و آماده کردن غذا و تزئين آن جهت سرو را انجام می دهد و با مشاغل انباردار آشپزخانه ،گارسون و کمک آشپز در ارتباط کاري مي باشد .
طول دوره آموزش
70 ساعت آموزش نظری و 180 ساعت آموزش عملی و در مجموع 250 ساعت
شرایط لازم جهت شرکت در دوره
1-دارا بودن حداقل تحصیلات پایان دوره اول متوسطه (پایان دوره راهنمایی)
2- دارا بودن سلامت کامل جسمی و ذهنی
مهمترین ملزومات این حرفه
اجاق گاز فردار، میز کار، تخته کار، چاقو، تابه، مواد غذایی تازه، سالم و بهداشتی، کپسول آتش نشانی، جعبه کمکهای اولیه، سطل زباله، لباس کار سفید، کلاه، پیشبند، دستکش و.........
وضعیت کنونی و بازارکار و آینده شغلی آشپز
آشپز میتواند در مکان های مختلف از جمله هتل ها، رستوران ها، فست فود ها، مراکز تهیه غذا و یا آشپزخانه های صنعتی کار کند. با داشتن تجربه و صلاحیت کاری کافی میتواند سرآشپز یا مدیر آشپزخانه و یا مدیر رستوران شده و به صورت کیترینگ با سازمانها و شرکتهای مختلف قرارداد همکاری داشته باشد. آشپز میتواند به طور مستقل کار کرده و برای خود رستوران، فست فود و یا مراکز تهیه غذا راه اندازی کند. آشپزهای ماهر و با تجربه که دورههای آموزشی لازم را گذراندهاند، میتوانند با اخذ مجوزهای لازم آموزشگاه های آموزش آشپزی تاسیس کرده و به علاقه مندان این شغل آموزش دهند.
مسیر ارتقاء و تکمیل مهارت کارآموزان
پس از گذراندن دوره آموزشی فوق، در صورت تمایل جهت ارتقاء مهارت خود میتوانند در دوره های مهارتی مرتبط شرکت نمایند و یا به صورت استاد شاگردی تجربه لازم را فراگیرند.
مزایای گواهینامه سازمان آموزش فنی و حر فه ای کشور
گواهینامه مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دارای کد استاندارد بین المللی مشاغل (ISCO -2008) می باشد که دارندگان آن با احراز صلاحیت شغلی میتوانند از مزایای قانونی مختلفی بهره مند گردند. از جمله این مزایا : ضوابط جایگزینی و احتساب دوره های آموزش فنی و حرفهای به جای تجربه شغلی (سوابق کار ) در طرح طبقه بندی مشاغل کارگاه های مشمول قانون کار.
تغییر رنگ فونت :
رنگ اصلی :
رنگ دوم :
تغییر رنگ پس زمینه :
تغییر فاصله بین کلمات :
تغییر فاصله بین خطوط :
تغییر نوع موس :
تغییر فونت
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود