شعار سال
چهارشنبه 06 خرداد 1405
  • 1405/02/22 - 15:37
  • - تعداد بازدید: 233
  • - تعداد بازدیدکننده: 215
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون امور زنان رئیس جمهور:

توسعه کسب‌وکارهای خانگی بدون دسترسی به اینترنت امکان‌پذیر نیست

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در نشست خبری که به مناسبت روز ملی مشاغل خانگی برگزار شد با تأکید بر نقش اقتصاد دیجیتال در توانمندسازی زنان، گفت: توسعه کسب‌وکارهای خانگی بدون دسترسی آزاد و پایدار به اینترنت امکان‌پذیر نیست و محدودیت اینترنت، فعالیت زنان کارآفرین را با چالش جدی روبه‌رو می‌کند.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور،  زهرا بهروز آذر با اشاره به تعدد سکوهای فروش، بیان داشت: دولت باید زیرساختی فراهم کند تا این گروه تنها یک بار اطلاعات محصولات خود را ثبت کنند و از طریق یک مرکز تبادل داده و API واحد، محصولاتشان به‌طور همزمان در پلتفرم‌های مختلف عرضه شود. یک کسب و کار خانگی نباید هر بار تمام داده‌های خود را در ده‌ها پلتفرم ثبت کند.

 

وی همچنین از پلتفرم‌های داخلی خواست از حق مردم برای دسترسی به اینترنت بین‌الملل دفاع کنند و خاطرنشان ساخت: این تصور که محدودسازی اینترنت به رشد سکوهای داخلی منجر می‌شود، نادرست است. موفقیت پلتفرم‌های ایرانی زمانی پایدار خواهد بود که در فضای رقابتی و با ارائه خدمات باکیفیت بتوانند اعتماد کاربران را جلب کنند.

 

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت طراحی ابزارهای مالی متناسب با نیاز زنان تأکید و تصریح کرد: بسیاری از زنان به دلیل نداشتن وثیقه یا دسترسی محدود به دارایی‌های خانوار، از دریافت تسهیلات محروم می‌شوند؛ موضوعی که نیازمند توسعه ابزارهای نوین تأمین مالی است و شرکت‌های BNPL باید در این زمینه راهگشا باشند. زنان برای وثیقه‌گذاری مشکل جدی دارند.

 

او با اشاره به جمعیت بالای زنان کشور، افزود: اگر قرار است زنان نقش مؤثرتری در اقتصاد ایفا کنند، سیاست‌گذاری‌ها باید بر اساس نیازهای واقعی آنها طراحی شود و دسترسی به بازار، منابع مالی، آموزش و زیرساخت‌های دیجیتال به شکل یکپارچه در اختیارشان قرار گیرد.

 

قرار نیست سامانه جدیدی راه‌اندازی شود

 

در ادامه رویداد احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تأکید بر اینکه دولت قصد ندارد برای مشاغل خانگی پلتفرم و سامانه جدیدی ایجاد کند، گفت: توسعه این حوزه باید با اتکا به ظرفیت پلتفرم‌های بخش خصوصی مانند دیجی‌کالا، روبیکا و سروش‌پلاس، بله و… انجام شود. از اوایل دهه ۱۳۹۰ تلاش‌هایی برای عرضه محصولات مشاغل خانگی در بستر پلتفرم‌های آنلاین آغاز شده بود، این ایده در سال‌های نخست به نتیجه نرسید، اما امروز زیرساخت‌های بخش خصوصی به بلوغ رسیده و امکان عرضه گسترده محصولات در بازارهای آنلاین فراهم شده است.

 

او توسعه مشاغل خانگی را وابسته به  ارکان آموزش، تأمین مالی، دسترسی به بازار و استانداردسازی دانست و افزود فناوری و بازارهای دیجیتال می‌توانند دسترسی تولیدکنندگان خرد به مشتریان را تسهیل کنند، اما به‌تنهایی کافی نیستند و وزارت تعاون در نظر دارد از ظرفیت سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، هنرستان‌ها و فضاهای محلی برای آموزش، عرضه محصولات و اتصال صاحبان مشاغل خانگی به پلتفرم‌های آنلاین استفاده کند.

 

بازارسازی دیجیتال بدون اینترنت!

 

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعلام کرد: تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مجوز مشاغل خانگی در کشور صادر شده که بخش قابل توجهی از آنها در اختیار زنان است. به‌طوری‌که ۸۱ درصد دارندگان این مجوزها را زنان تشکیل می‌دهند.

 

سیدمالک حسینی، با اشاره به نرخ پایین مشارکت اقتصادی زنان در ایران، در این باره توضیح داد: نرخ مشارکت اقتصادی زنان حدود ۱۸ درصد است و مشاغل خانگی می‌تواند ظرفیت مهمی برای افزایش اشتغال زنان، به‌ویژه زنان سرپرست خانوار، باشد.

 

او مهم‌ترین مسئله این کسب‌وکارها را فروش محصولات عنوان کرد و گفت: بسیاری از آنها تاکنون از طریق نمایشگاه‌های فصلی امرار معاش می‌کردند، اما اختلال و قطع اینترنت و لغو نمایشگاه‌ها در ماه‌های پایانی سال، فروش آنها را با مشکل مواجه کرده است.

 

حسینی با توضیح اینکه باید از نگاه مقطعی به شرایط فعلی عبور کرد، افزود: مسئله اصلی این است که چگونه می‌توان با همکاری میان دولت و پلتفرم‌ها، اقتصاد دیجیتال را توسعه داد و بازار بزرگ‌تری برای کسب‌وکارهای خانگی و تولیدکنندگان خرد ایجاد کرد و وزارت تعاون آماده است با استفاده از داده‌ها و ظرفیت‌های موجود، در تعامل با پلتفرم‌های آنلاین سازوکاری طراحی کند که به گسترش بازار، افزایش فروش و تقویت سهم مشاغل خانگی در اقتصاد کشور منجر شود.

 

سرپرست دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور در ادامه از توسعه سکوی «کارافن» به عنوان زیرساختی برای آموزش، منتورینگ و اتصال مشاغل خانگی به بازار خبر داد و گفت: تاکنون ۱۰ هزار نفر محصولات خود را در این پلتفرم بارگذاری کرده‌اند.

 

فاطمه سادات غفوریان با توضیح اینکه سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای با رویکرد زنجیره ارزش به مشاغل خانگی نگاه می‌کند، خاطرنشان ساخت: هدف این طرح تنها آموزش یا برگزاری نمایشگاه‌های مقطعی نیست، بلکه از آموزش مهارت‌های کسب‌وکار و کوچینگ تا فروش، بازاریابی و تأمین مالی را به‌صورت یکپارچه پوشش می‌دهد.

 

او افزود: تاکنون ۲ هزار فروشنده این طرح وارد دیجی‌کالا شده‌اند و محصولات خود را در این پلتفرم عرضه می‌کنند. 

 

غفوریان از برنامه اتصال سکوی کارافن به نظام تأمین مالی هم خبر داد و اذعان داشت: قرار است تسهیلات بر اساس عملکرد واقعی و میزان فروش کسب‌وکارها تخصیص یابد تا منابع مالی به شکل هدفمندتری در اختیار فعالان مشاغل خانگی، قرار گیرد.

 

در ادامه رویداد برخی پلتفرم‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی و همچنین کارآفرینان این حوزه به بیان دغدغه‌ها و مطالبات خود از دولت پرداختند. باسلام از تبدیل هابی برای کارآفرینی خانگی صحبت کرد و دیجی‌کالا از توسعه هوش مصنوعی در این باره گفت. سروش‌پلاس هم از وزارت کار خواست تا این‌بار بدون تبعیض بین پیام‌رسان‌ها خدمات دولتی را ارائه بدهند.

  • گروه خبری : اخبار تصویری(اسلایدر)
  • کد خبر : 130828
کلمات کلیدی
زهرا   پاک
خبرنگار

زهرا پاک

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب