شعار سال
یکشنبه 07 مرداد 1403
  • 1402/04/14 - 12:20
  • - تعداد بازدید: 371
  • - تعداد بازدیدکننده: 356
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

طراحی نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور

این نظام بین «کارایی» و «اثربخشی» تمایز قایل می‌شود و در «کارایی» استفاده مفید از منابع مورد نظر است، در حالی که «اثربخشی» با عملکرد مرتبط است.

 
        امیر میمنت آبادی (معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور) با بیان این مطلب که بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد، عوامل «صرفه‌جویی» و «اثربخشی» را به ابعاد سنتی بودجه‌ریزی اضافه می‌کند، گفت: این نظام بین «کارایی» و «اثربخشی» تمایز قایل می‌شود و در «کارایی» استفاده مفید از منابع مورد نظر است، در حالی که «اثربخشی» با عملکرد مرتبط است.
       به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، امیر میمنت آبادی افزود: در بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد، طبقه‌بندی عملیات به نحوی است که هدف‌ها شفاف‌تر بیان می‌شوند، ارزیابی بودجه آسان‌تر بوده و در این روش، هزینه‌یابی آن ارتباط بین داده و ستانده مورد توجه قرار می‌گیرد. 
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اظهار داشت: مهم‌ترین هدف نظام بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد، اصلاح نظام مدیریت بخش عمومی و افزایش اثربخشی مخارج این بخش است. 
میمنت آبادی با اشاره به این نکته که با نگاه راهبردی ریاست سازمان به پروژه ها، استمرار آن را موجب شده و به صورت تخصصی، پشتیبانی می شود، گفت:  موضوع بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد در این سازمان، نخست به‌صورت پژوهش و با بهره گیری از دانشگاه تربیت مدرس آغاز شد که دکتر بیات (عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس) به عنوان مسئول اجرایی این طرح، کمک شایانی به این سازمان داشته است. 
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان کرد: ویژگی کلیدی نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد جدید، تلفیق اهداف نظام مدیریت بودجه با پاسخگویی مناسب است. به بیان دیگر، عملکرد خوب، مورد تشویق قرار می گیرد و عملکرد نامطلوب، تنبیه می شود.
در ادامه مدیرکل دفتر پژوهش، طرح و برنامه ریزی درسی(سیدجمیل احمدی) اظهار داشت: در این جلسه باحضور دکتر بیات در بخش اول به تعاریف و واژه‌های مهم بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد اشاره می‌شود و در بخش دوم،‌ مبانی و اصول بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد بررسی شده، سپس در بخش سوم، ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در مرحله اول کاربرد نظام بودجه‌ریزی عملکرد در ایران، پیشنهادی درخصوص اجرای مرحله دوم این نظام ارائه می‌شود.
بیات (عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس) در ادامه افزود: ¬ تجربه های به دست آمده در این زمینه نشان می دهد که موفقیت این نظام مبتنی بر تداوم آن در دستگاه های اجرایی ذی ربط و کاربرد تدریجی استانداردهای عملکرد خدمات، ارائه شده است. 
بیات گفت: برای تحقق این امر، لازم است: 1- شاخص های عملکرد مشخص شده و به گونه ای گزارش شود که قابل عملیاتی شدن از سوی مدیران بودجه باشد. 2- دستگاه های اجرایی از استقلال بیشتر برخوردار شوند، به نحوی که قادر باشند، بهترین و کاراترین روش ارائه خدمات را تعیین کنند.
در پایان، بیات به تعریف، بیان مدل ها و چرخه استقرار نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد پرداخت.
  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 101939
کلمات کلیدی
رفعت  خطیب
خبرنگار

رفعت خطیب

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب