شعار سال
پنجشنبه 04 بهمن 1403
  • 1402/12/26 - 12:23
  • - تعداد بازدید: 664
  • - تعداد بازدیدکننده: 647
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در نشست تخصصی مطالعه تطبیقی جایگاه آموزش های مهارتی در ایران و جهان مطرح شد:

اقتصاد کشور نیازمند تبدیل شدن به یک اقتصاد دانش بنیان با سطح مهارتی می باشد

معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در نشست تخصصی مطالعه تطبیقی جایگاه آموزش های مهارتی در ایران و جهان اقتصاد کشور را نیازمند تبدیل شدن به یک اقتصاد دانش بنیان با سطح مهارتی دانست.

به گزارش روابط عومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، علی حسین شهریور با بیان اینکه اندازه بازار آموزش‌های فنی و  حرفه‌ای در دنیا در سال ۲۰۳۰ میلادی به یک و نیم تریلیون دلار خواهد رسید، گفت: رشد  سالانه حدود۱۰ درصدی آموزش فنی و حرفه‌ای، باعث افزایش سه درصدی بهره‌وری جهانی، کاهش نابرابری‌ها و افزایش کیفیت اشتغال خواهد شد و نیاز به نوآوری و دیجیتال در مشاغل را ارتقا خواهد داد.

وی افزود: عوامل بسیار مهمی وجود دارند که روی موضوع آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت آموزی تاثیرگذار هستند که اولین آنها اقتصاد است.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت تأکید کرد: اقتصاد کشور نیازمند تبدیل شدن به یک اقتصاد دانش بنیان با سطح مهارتی بالاست و  تقاضای بنگاه‌های اقتصادی برای نیروی کار ماهر بطور فزاینده ای در حال رشداست.

 وی با بیان اینکه توجه به مهارت آموزی در دنیا رو به افزایش است گفت: بررسی راهبردهای ۵۲ کشور نشان می‌دهد که ۲۴ کشور ارتباط و تطابق مهارت آموزی با بازار کار را ترجیح می‌دهند، ۱۸ کشور به موضوع تضمین کیفیت مهارت تاکید دارند، ۱۱ کشور ارتباط و همکاری با ذینفعان و کارفرمایان،  ۱۱ کشور به چهارچوب صلاحیت حرفه‌ای اولویت می‌دهند و ۸ کشور به بهبود دسترسی به مهارت آموزی توجه ویژه کرده اند.

شهریور افزود: همه کشورها ارتقای جایگاه آموزش فنی و حرفه‌ای،  توسعه مهارت آموزی و آموزش مبتنی بر شایستگی و صلاحیت حرفه‌ای را در دستور کار قرار داده اند.

وی  با اشاره به تصویب قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی ، حرفه ای و مهارتی و قانون اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور  و همچنین تصویب چارچوب صلاحیت حرفه ای ملی و تشکیل شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی کشور گفت: در ایران نیز روند مهارت آموزی هم در حوزه قانونگذاری و هم در حوزه ساختاری روبه رشد است.

بر اساس این گزارش، اولین نشست تخصصی مطالعه تطبیقی جایگاه آموزش های مهارتی در ایران و جهان با حضور معاونین و مدیران دانشگاه و کارگروهی متشکل از صاحبنظران و اندیشمندان همچنین مدیران استانی از طریق وبینار در سالن مهارت سازمان برگزار شد.

محسن جهانشاهی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، اصغر کشتکار، قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی گاربردی، سیدمصطفی آذرکیش، مدیر برنامه، بودجه و ساختار سازمانی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، علی حسین شهریور معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش و مجتبی نوروزی معاون آموزش سازمان فنی و حرفه ای کشور از اساتید این نشست تخصصی بودند.

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 111439
کلمات کلیدی
زهرا   پاک
خبرنگار

زهرا پاک

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب