جزئیات آغاز طرح نجم (نظارت جامع مهارت)
طرح نجم یا همان طرح نظارت جامع مهارت در کشور با اهداف استقرار نظام مولد سازی، افزایش بهره وری مراکز فنی و حرفهای و افزایش کیفیت بخشی به آموزشهای مهارتی سازمان در سراسر کشور آغاز شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نقل از خبرگزاری صداوسیما رادیو اقتصاد در برنامه «روزی نو» به گفتگو با «محمدجواد جامه بزرگی»، رئیس شورای فرهنگی – اجتماعی و رئیس دبیرخانه «طرح نجم» سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور پرداخته، جزئیات این گفتگو به شرح ذیل است:
قرار است طرحی اجرا شود و کلیدش در کشور خورده شده، به نام "طرح نجم" که نظارت جامع مهارت است از سوی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور که آقای جامه بزرگی بیشتر برای ما توضیح میدهند.
در خصوص این طرح توضیح میفرمایید با توجه به این که شروع فصل تابستان را هم داریم چقدر پیش بینی شما این است که انشاالله این طرح موفق باشد و چه اهدافی را این طرح دنبال میکند؟
همانطور که مستحضر هستید، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور یک ابرپروژهای را تعریف کرده به عنوان «نهضت ملی مهارت آموزی در گام دوم انقلاب اسلامی، بر این مبنا نیاز بود بعد از سالها یک پایشی در فعالیتهای سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور صورت بگیرد، به همین دلیل این طرح نجم که نظارت جامع مهارت هست، در سراسر کشور در حال برگزاری است، از روز گذشته این طرح شروع شده؛ اهداف این طرح هم استقرار نظام مولد سازی، بحث افزایش بهره وری مراکز فنی و حرفهای و همین طور کیفیت بخشی به آموزشهای مهارتی سازمان است.
مستحضرید که ما بیش از ۶۵۰ مرکز در سراسر کشور داریم و قریب به ۲ هزار کارگاه آموزشی که تیمهای ناظر و ارزیاب ما در تک تک مراکز و کارگاههای آموزشی حضور خواهند داشت و میپردازند به نظارت به حوزهی آموزشهایی که دارد صورت میگیرد و تجهیزات و بخشهای مختلفی که در مراکز و کارگاههای آموزشی ما هست.
نیازسنجی شده در خصوص این که بعضی از مشاغل بومی است و نیاز نیروی فنی و نیروی کار هم میطلبد که آموزشهای مرتبط ببیند این نیازسنجی در سطح کشور صورت گرفته است؟
این طرح جامع مهارتی عرض کردم متناسب با آن ابرپروژه نهضت ملی مهارت آموزی است که در آن به تمام نیازهای استانها پرداخته شده با توجه به نرخ بیکاری استانها هست، بحث نیازهایی که در هر استان متناسب با جمعیت آن و فرهنگ آن و همین طور صنعت و بخشهای مختلفی که به حوزه مهارت ارتباط دارد پرداخته شده و فرمهایی تهیه شده به روشهای کاملا علمی که ارزیابهای ما در این مراکز و کارگاهها حضور دارند و به این موضوع میپردازند.
توصیه شما چیست برای جویندگان کار و نیروهای جوان کار که کم مهارت هستند، چطور میتوانند وارد این طرح بشوند؟
جامه بزرگی: همانطور که مستحضر هستید ما طرحهای مختلفی در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور مطرح هست که برای اقشار مختلف جامعه و متناسب با نیازهای آنها هست. الان یک طرح تابستانه مهارت هم در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از ۱۵ تیرماه در حال برگزاری خواهد بود که انشاالله برای جوان هاهست. ما برای متقاضیان کار و متقاضیان مهارت بخواهیم بگوییم، توصیه داریم که به مراکز و ادارات آموزش فنی و حرفهای کشور ما در سراسر کشور مراجعه بکنند، یا به سایتهای ما مراجعه داشته باشند، به سایتهای استانی و یا به سایت خود سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و در ادارات ما مراکز مشاوره وجود دارد که به دوستان و کسانی که جویای مهارت متناسب با رشته تحصیلی شان یا علاقه شان هستند میتوانند راهنمایی بکنند.
این طرح که امروز ما راجع به آن صحبت میکنیم یک طرح نظارتی هست که در واقع یک پایش بزرگی را نسبت به حوزهی مهارتی در سراسر کشور انجام میدهد که بتوانیم خود ما برنامه ریزی میان مدت و کوتاه مدت و بلندمدتی را برای بحثهای مهارتی در سراسر کشور داشته باشیم.
امیدوارم که اتفاقات خوبی بیفتد و نهایتا بتواند در بازار کار تاثیرگذار باشد و این فاصله بین مهارت و دانش را در کارگاههای تولیدی کم کند.
نظر دهید