شعار سال
پنجشنبه 27 دی 1403
  • 1399/02/23 - 14:36
  • - تعداد بازدید: 3125
  • - تعداد بازدیدکننده: 187
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:

مهم ترین رسالت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور توجه به مهارت های همه جانبه است /دپارتمان باغداری در قزوین می تواند مرجعیت ملی داشته باشد

علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور مهم ترین رسالت این سازمان را توجه به مهارت‌های همه جانبه دانست و گفت: امروز دیگر نمی‌توان با صرف برگزاری کارگاه‌های آموزشی به کارآموزان خود مهارت بیاموزیم.

 



علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور مهم ترین رسالت این سازمان را توجه به مهارت‌های همه جانبه دانست و گفت: امروز دیگر نمی‌توان با صرف برگزاری کارگاه‌های آموزشی به کارآموزان خود مهارت بیاموزیم.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، علی اوسط هاشمی، 23 اردیبهشت ماه سال جاری در نشست با روسای مراکز، نمایندگان پارلمان کارشناسان و مربیان استان  و رئیس انجمن آموزشگاه های آزاد استان قزوین، با بیان اینکه امروزه نقش و وظیفه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای فراتر از اشتغال و تربیت نیروی فنی است، گفت: همان طور که در پیشرفت‌های علمی حرف برای گفتن داریم باید آثار مهارت را در بخش‌های مختلف جامعه  نیز مشاهده کرد.


جامعه را مهارت محور کنیم


وی، با بیان اینکه اصولاً نمی‌توان بدون نگاه به موضوعات مختلف، برای امور استراتژیک خود هدف گذاری کنیم، تأکید کرد: وزن مهارت در جامعه ما ضعیف است چرا که هدف غایی مراکز آموزش عالی در کشور به درستی جا نیفتاده و به همین لحاظ مهم ترین نگاه ما باید این باشد جامعه را مهارت محور کنیم.


وی با بیان اینکه پیش‌نویس سند استراتژیک سازمان آموزش  فنی و حرفه‌ای کشور آماده و در حال نهایی شدن است، افزود: از بخش توانمندسازی سازمان غافل مانده‌ایم و امروز باید سطح بسیاری از مهارت‌ها از جمله شنیدن، گفت و گو، نظارت، خرد جمعی، احساس نیاز به برخورداری از آراء و نظرات را در جامعه جا بیاندازیم زیرا دیگر امروز ثروت را نه در نفت و معدن بلکه در عقل، خرد، اندیشیدن و فکر باید جستجو کرد.


هاشمی  با اشاره به اینکه امروز باید مهارت را با معرفت در جامعه درآمیخت، افزود: از طریق مهارت می‌توان به بسیاری از موضوعات دست یافت و امروز در بخش آموزش نیازمند تغییر و بازنگری هستیم زیرا سهم مردم را در آموزش مهارت پایین آورده و ارزش‌ها را فقط به دانشگاه‌ها کشانده ایم.


وی تصریح کرد: در واقع زمینه رشد و بلوغ مهارتی در جامعه را نادیده گرفته تا جایی که این روزها ۵۰ درصد از ورودی به آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای کشور را تحصیل کردگان دانشگاهی تشکیل می‌دهند.


هاشمی با بیان اینکه تا پایان سال جاری 80 درصد آموزش های مهارتی به بخش خصوصی واگذار می شود سال ۱۴۰۰ را بهار آموزشگاه های آزاد عنوان کرد.


هاشمی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم با داشته‌های دهه ۶۰ و ۷۰ پاسخگوی نیاز دهه آینده باشیم، تصریح کرد: دنیای امروز، دنیای کسب مهارت است و در این راه مربیان ما نیز باید سطح توانمندی‌های خود را به روز کنند.


مهارت باید پیوست همه پروژه های ملی باشد


وی، جهش تولید را بدون جهش مهارت بی معنا دانست و ادامه داد: مهارت باید پیوست ملی همه پروژه‌ها باشد چرا که نمی توان از اقتصاد ملی، رونق و جهش تولید سخن به میان آورد اما مهارت را به حاشیه برد.


 باید صلاحیت حرفه‌ای خود را براساس نیاز زمان ارتقا دهیم


رئیس  سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، بیان کرد: تعامل خوبی با برخی دستگاه‌ها و نهادها از جمله کمیته امداد امام (ره)، اتاق های اصناف، سازمان بنادر، ستاد اجرایی فرمان امام و سازمان شیلات برقرار کرده ایم  که به زودی برنامه‌های خود را در این خصوص ارایه خواهیم داد.


به دپارتمان باغداری در استان قزوین بیندیشیم


علی اوسط هاشمی، استان قزوین را از دهه ۷۰ به عنوان یک مقصد ملی در سطح کشور عنوان کرد و گفت: قزوین به لحاظ زیرساخت‌ها و اراضی و همچنین در حوزه دسترسی جزو استان‌های متمایز و خاص محسوب می‌شود، اما متاسفانه این منطقه در نگاه ملی هنوز جایگاه واقعی خود را نشناخته به طوری که صنایع، کشاورزی و حتی باغات آن دارای طرح جامع و مدونی نیستند.


هاشمی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه قزوین دارای بهترین باغات کشور است اما هنوز در حوزه مهارت باغداری هیچ کاری در سطح استان صورت نگرفته و این در حالی است که در بخش آموزش کشاورزی و عشایر نیز با ضعف‌های بسیاری در سطح کشور و این استان روبرو هستیم .


 


 


 


 

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 83640
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب