شعار سال
دوشنبه 24 دی 1403
  • 1401/01/24 - 09:51
  • - تعداد بازدید: 1516
  • - تعداد بازدیدکننده: 621
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: آموزش های مهارتی باید متناسب با نیاز مشاغل آینده ارائه شود/ ارائه خدمات آموزشی توسط خیرین مهارتی

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، بر ارائه آموزش های مهارتی متناسب با نیاز مشاغل آینده و ارائه خدمات آموزشی و خرید تجهیزات، تربیت مربیان ماهر توسط خیرین به جای ساخت مرکز تأکید کرد.


معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، بر ارائه آموزش های مهارتی متناسب با نیاز مشاغل آینده و ارائه خدمات آموزشی و خرید تجهیزات، تربیت مربیان ماهر توسط خیرین به جای ساخت مرکز تأکید کرد.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، غلامحسین حسینی نیا، در نخستین جلسه شورای اداری و آموزشی، با بیان اینکه در دنیای پیچیده امروز حرف اول را تکنولوژی دانش بنیان می زند و مسیر زندگی بشر را تغییر می دهد، گفت: با راه حل های دیروز مسائل امروز و آینده را نمی توان حل کرد بلکه باید مسائل آینده را با راه حل های آینده ولی امروز حل کرد.


وی تصریح کرد: امورات راهبردی مهارتی کشور به سازمان آموزش فنی و حرفه ای سپرده شده است و ما موظف هستیم بر مبنای سرنوشت مشاغل در آینده و مشاغل آینده از هم اکنون با نگاه بلند مسیر کلان مهارت آموزی نرم افزاری و سخت افزاری آینده برای جوانان ترسیم و مهیا کنیم.


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به سرعت پیشرفت تکنولوژی در دنیا، بیان داشت: فقط 30 سال زمان برد تا همه وسایل تکنولوژی در جیب (تلفن همراه) جا شود ولیکن سرعت پیشرفت به قدری که برخی از تکنولوژی ها به بازار عرضه نمی شود در این شرایط ضروری است در ارائه آموزش های  مهارتی تکنولوژی های برافکن را در نظر بگیریم و جوانان کشور را برای این دنیای پررقابت آماده کنیم.


حسینی نیا، شبیه سازی، بیگ دیتا، واقعیت افزوده، روبات های خودکار، یکپارچه سازی سیستم ها، رایانش ابری، تولید افزایشی، امنیت سایبری و اینترنت اشیاء را از تکنولوژی های کلیدی پایه های انقلاب صنعتی چهارم عنوان کرد و افزود: با وجود اینترنت اشیاء تحولی بزرگ در زندگی افراد ایجاد شده است و در آینده ما با بیکارانی روبرو می شویم که در  حال حاضر اشتغال به کار دارند.


وی با اشاره به از بین رفتن 71 میلیون شغل در آینده، بیان داشت: درست است که در آینده مشاغلی از بین می رود ولیکن 78 میلیون شغل جایگزین می شود و شغل های جدید نیازمند کسب مهارت و مهارت افزایی هستند و ما باید شغل های نوظهور در آینده و تکنولوژی برافکن را بررسی و متناسب با آن آموزش های مورد نیاز را ارائه کنیم.


معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تأکید بر دیپلماسی مهارتی در راستای توسعه همکاری های مهارت آموزی بین المللی، اذعان داشت: دیپلماسی مهارت برنامه‌های پیش‌بینی‌شده به‌منظور تقویت حضور کشور در عرصه‌های بین‌المللی است، ابزار اصلی نیز تدوین استانداردهای شغل و شایستگی در سطح بین‌المللی، مبادله نیروی انسانی ماهر و عضویت در سازمان‌های بین‌المللی است.


وی با تأکید بر گسترش چتر مهارت در کشور، گفت: توسعه و توانمندسازی بخش خصوصی را با واگذاری آموزش ها و توسعه تنوع رشته های آموزشی توسط آموزشگاه های آزاد در برنامه داریم.


حسینی نیا با بیان اینکه سلامت، نشاط و شادابی همکاران و خانواده های آنان یک اصل اساسی در سازمان است، تصریح کرد: برگزاری مسابقات ورزشی، تشویق همکاران به ورزش و ... از برنامه های سازمان در راستای سلامت جسمی و روحی همکاران است.


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در پایان اظهار داشت: دانشگاه ها باید به یک شهر بیدار مهارت آموزی تبدیل شود و باید در هر استان یک مرکز به پارک علم و فناوری مهارتی تبدیل و در امور مربوط به بخش خصوصی تسهیل گری شود.


* در راستای ارتقاء کیفیت آموزش های مهارتی؛ واگذاری آموزش ها به بخش خصوصی و پررنگ کردن نقش حاکمیتی و نظارتی سازمان


معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تأکید بر افزایش کیفیت آموزش های مهارتی، بیان داشت: تدوین استانداردهای جدید آموزشی در حوزه محیط واقعی کار، در جهت پایداری اشتغال ضرورت دارد.


محمدرضا شاه پسند، اذعان داشت: با در نظر گرفتن مشاغل آینده، باید آموزش های مهارتی به حوزه بخش خصوصی با در نظر گرفتن زیرساخت های سند آمایش سرزمین، مهارت های آینده، طرح تکاپو و ... واگذار و نقش حاکمیتی و نظارتی سازمان پررنگ تر شود.


وی در پایان گفت: بروز رسانی زیرساخت های کاربردی برای مشاغل آینده چراغ راه ما برای ارائه خدمات آموزشی با کیفیت می باشد.


* تدوین استاندارد، آموزش، پژوهش و سنجش مهارت کلیدی ترین وظیفه سازمان آموزش فنی و حرفه ای


معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت به بیان رئوس برنامه های این دفتر در سال 1401 پرداخت و بیان داشت: تهیه و تدوین برنامه آموزشی اجرایی سازمان در سال 1401، تغییر رویکرد تدوین و اجرای استاندارد از شغلی به حرفه ای، تجزیه و تحلیل حرف و مشاغل در تدوین سند حرفه و استانداردهای شایستگی براساس نیاز بازارکار (55 سند حرفه) و (1500 استاندارد شایستگی)، تهیه و تدوین منابع آموزشی بر اساس سند حرفه و استانداردهای شایسـتگی (150 عنوان)، انجام فعالیت های علمی- پژوهشی در راستای کیفیت بخشی به آموزش های مهارتی (پژوهش های کاربردی)، تهیه و تدوین مقالات علمی پژوهشی توسط مربیان و کارشناسان (اقدام پژوهی)، انتشار سالنامه آماری و انتشار فصلنامه علمی مهارت آموزی از برنامه های در دست اقدام سازمان در حوزه پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت در سال 1401 می باشد.


علی حسین شهریور، با اشاره به 128 برنامه آموزشی در سال 1400 و 236 برنامه آموزشی در سال 1401 ، افزود: تعداد 108 برنامه های آموزشی در سال 1401 با رشد 83 درصدی افزایش یافته است.


وی اصلی ترین ملاک ارزیابی مدیران را برنامه های اجرایی عنوان و تصریح کرد: برگزاری دوره های توجیهی و تبیین فرآیندهای اجرائی استانداردهای شایستگی و ارزشیابی سند حرفه در بخش های دولتی و غیر دولتی، تدوین استانداردهای شایستگی و ارزشیابی  سند حرفه بر اساس تعهدات استانی، همکاری در بستر سازی و اجرای استانداردهای شایستگی و ارزشیابی سند حرفه در مراکز دولتی و غیر دولتی در سال 1401 ، ارسال آمار عملکرد 3 ماهه پایان سال 1400 ، همکاری در تدوین منابع آموزشی و توجیه و معرفی مربیان توانمند و علاقمند، برنامه ریزی و تلاش به منظور اجرای دقیق برنامه آموزشی-اجرائی سال 1401 و ... از انتظارات سازمان در استان ها می باشد.


معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت در پایان از افزایش 300 هزار سئوال به بانک سئوال، تدوین 1100 پروژه آزمون عملی، تأمین 69 درصدی هزینه های مسابقات ملی مهارت توسط بخش خصوصی و رشد 587 درصدی برگزاری مسابقات آزاد در سال 1400 خبر داد و راه اندازی 62 کارگاه، 5 مرکز سنجش الکترونیکی مهارت، ایجاد بانک آزمونگران و برگزاری 40 مسابقات آزاد را پیش بینی کرد.


* بهره گیری از ظرفیت های قانونی و شرکای اجتماعی در کمک به بودجه سازمان   


معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان، با اشاره به اقدامات مطلوب برای لایحه بودجه در روزهای پایان سال 1400: بیان داشت: این اقدامات با یاری و همکاری دوستان مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و کلیت طرح تملک نیز انجام شده است و امیدواریم شاهد اجرای بودجه تحولی در سال 1401 باشیم.


امیر میمنت آبادی، افزود: وصول اعتبارات سفر ریاست محترم جمهور و تجهیز و تکمیل مراکز هرچه زودتر صورت گیرد ولیکن تصویب آیین نامه اجرایی ماده واحده کمک های اشخاص حقیقی و حقوقی در بحث افزایش اعتبارات می تواند کمک چشمگیری داشته باشد.


ایشان اظهار امیدواری کرد که در سال جاری بتوانیم با استفاده از محل بودجه های مناسبی که تصویب شده و با توجه به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر تولید؛ دانش بنیان، اشتغال ، اقدامات خوبی در راستای تحقق شعار سال اقدامات گسترده ای انجام دهیم.  


معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان، تصریح کرد: شروع هر سال، زمان ابلاغ بودجه و ضوابط اجرایی می باشد، لذا مدیران جدید نسبت به برنامه هفتم توسعه، قانون بودجه و سایر قوانین توجه ویژه داشته باشند. یکی از شاخص های مهم ما درآمدهای سازمان و استان هاست و مغایرت ها و محل خرج کردن آن باید مشخص شود. شیوه نامه های اجرایی درآمدهای اختصاصی، عمومی و سایر استان ها ابلاغ شده و انتظار می رود استان ها ضمن مطالعه دقیق، از این شیوه نامه ها در راستای کیفیت بخشی مراکز و تجهیزات بهره برداری کنند.


وی با تأکید بر حضور مدیران استانی در جلسات استانداری و آگاهی از تصمیمات اتخاذ شده و همچنین بهره گیری از ظرفیت های قانونی و شرکای اجتماعی در کمک به بودجه سازمان، گفت:  300 نفر مجوز امریه سرباز مربی هم اخذ شده که توزیع مناسبی خواهند داشت.


میمنت آبادی بر سرعت بخشیدن به بستن حساب های سال قبل و تنظیم اسناد سال جاری به گونه ای که تا پایان سال به راحتی و به سرعت قابل تسویه باشد، تأکید کرد.


وی اظهار داشت: اجرای برنامه هفتم توسعه، مشارکت همکاران ستادی و استانی را می طلبد و همه ما باید تلاش کنیم تا محیط کاری پرنشاط با راندمان مثبت ایجاد کنیم و برنامه های مناسب رفاهی برای همکاران در نظر گرفته شده است.


معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان، با اشاره به تبدیل وضعیت همکاران ایثارگر، بیان داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور جزو دستگاه های پیشرو در این زمینه بوده است.


وی در پایان تأکید کرد: ادارات روی دریافت اسناد قطعی املاک و مستحدثات خود توجه بسیاری داشته باشند و به امید خدا تا پایان سال جاری شاهد این باشیم که هیچ ملک بدون سند قطعی باقی نماند.


در ادامه احمد مرادی ذیحساب سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر بارگذاری به موقع و دقیق اطلاعات مالی تأکید کرد.


در پایان این جلسه سیدمازیار علوی مدیرکل دفتر ریاست، حقوقی، روابط عمومی و امور بین الملل، محمدجواد جامه بزرگی مدیر دفتر مرکزی حراست، عزت اله اردشیری مديرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات، علی فروزش مدیرکل دفتر برنامه، بودجه و نوسازی و داود ناصری امید مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی به ارائه گزارشی پیرامون عملکرد و موفقیت های کسب شده و برنامه های اجرایی سال 1401 پرداختند.


بر اساس این گزارش نمایندگان 8 منطقه کشوری به بیان نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود پرداخته و پاسخ سئوالات و مسائل آنان توسط معاونین ارائه شد.


  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 91004
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب