معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:
فرهنگ مهارتآموزی باید جایگزین مدرک گرایی شود
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تأکید بر ترویج فرهنگ مهارت آموزی در جامعه گفت: فرهنگ مهارتآموزی باید جایگزین مدرک گرایی شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تأکید بر ترویج فرهنگ مهارت آموزی در جامعه گفت: فرهنگ مهارتآموزی باید جایگزین مدرک گرایی شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان، نادر فخری، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در آئین تجلیل از نخبگان مهارتی، مهارتآموختگان کارافرینان، حامیان و فعالان رسانهای یاور مهارت استان سمنان گفت: اگر بخواهیم در اقتصاد و اشتغال کشور تحول ایجاد شود باید به سمت مهارتاموزی حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه کشور ایران کشوری غنی بوده و دارای منابع انسانی توانمندی است افزود: باید به جای اتکا به ثروت نفتی به داشتههایمان اتکا کنیم و به منابع انسانی توجه ویژه داشته باشیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه خوشبختانه دولت توجه و حمایت ویژهای به موضوع مهارت آموزی دارد بر ترویج فرهنگ مهارت آموزی در کشور تأکید کرد.
فخری با بیان اینکه مسئولان باید تلاش کنندتا فرهنگ مهارتآموزی جایگزین مدرک گرایی شود گفت: جایگزین فرهنگ مهارت آموزی به جای مدرک گرایی تحولی بزرگ در زمینه اشتغال کشور ایجاد می کند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر در بخش کشاورزی بهرهبرداران مهارت لازم را داشته باشند می توانند میزان بهرهوری و تولید را افزایش دهند.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید و به ویژه ریاست جمهوری توجه ویژهای به موضوع مهارتآموزی دارند گفت: می توان گفت یک تحول، جهش و نهضت در موضوع مهارتآموزی در حال انجام است.
فخری با اشاره به اینکه مشکلی از نظر منابع در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور وجود ندارد و همکاران در این بخش حتی با کمترین اعتبار وظایف خود را به خوبی انجام می دهند.
وی اضافه کرد: برای ترویج فرهنگ مهارتاموزی در جامعه باید خانوادهها احساس کنند فرزندانشان به مهارت نیاز دارند و در جامعه، در هنگام مراسم خواستگاری و غیره به جای اینکه از فرد بپرسند چه مدرکی دارد، نوع مهارت و توانمندی فرد را مورد پرسش قرار دهند و از این طریق به افراد جامعه این مهم را تزریق کنند که مهارتآموزی از مدرک گرایی بهتر است.
وی خاطرنشان کرد: اگر در کشور فرهنگ مهارت اموزی نهادینه شود می توانیم امیدوار باشیم که آیندگان یک کشور آباد، مستقل، خودکفا و متکی بر سرمایه انسانی دارند.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه باید پیوند عمیق بین آموزش رسمی و غیر رسمی ایجاد شود افزود: اگر این مهم محقق شود قطعاً شاهد جوانان مدرک دار، توانمند و باسواد در کشور هستیم.
فخری با اذعان به اینکه در حال حاضر نگاه علمی و تحول گرا در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور حاکم است افزود: در این حوزه اقدامات خوبی انجام شده و این برنامهها نیز در استان ها دیده میشود.
وی به شعار مدیران استان سمنان مبنی بر«هر سمنانی یک مهارت» نیز اشاره کرد و گفت: زیرساختهای خوبی برای توسعه مهارتآموزی در استان سمنان فراهم شده است و این استان جوانان مستعدی داشته و میتوان از دستاوردهای مهارت آموزی سمنان برای سایر استانهای کشور به عنوان الگو بهره برد.
نظر دهید