رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور:
فدراسیون های مهارتی در رشته های مختلف با نقش آفرینی بخش خصوصی ایجاد شود
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در سومین جلسه ستاد اجرایی مسابقات ملی مهارت، بر ایجاد فدراسیون های مهارتی در رشته های مختلف با نقش آفرینی بخش خصوصی تأکید کرد.
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در سومین جلسه ستاد اجرایی مسابقات ملی مهارت، بر ایجاد فدراسیون های مهارتی در رشته های مختلف با نقش آفرینی بخش خصوصی تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با حضور هاشمی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان، ناهید مسلمی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت و مهدی دارائی، مدیر کل دفتر مسابقات ملی مهارت و حضور شرکای بخش دولتی و خصوصی سومین جلسه ستاد اجرایی مسابقات ملی و بین المللی مهارت 11 شهریور ماه سال جاری برگزار شد.
بنا براین گزارش، در این جلسه که با دستور کار: مروری بر وضعیت برگزاری نوزدهیمن دوره مسابقات ملّی مهارت، انتخاب رشته های مسابقات جهانی شانگهای 2021 و طرح مسابقات ملی مهارت برگزار شد، هاشمی گفت: ایران مهد مهارت است و مردمان کشورمان همواره در طول تاریخ در پیشاهنگ و الگو بوده اند و این پیشتتازی در مهارت بر جهان پوشیده نیست.
معاون وزیر کار افزود: دست یابی به خزانه ملی سرمایه انسانی با معطوف کردن نگاه جامعه به مهارت دست یافتنی است.
وی تأکید کرد: سرمایه امروز کشور سرمایه انسانی است که نیاز به تغییر نگاه از یک سو نگری به سوی مهارت دارد و زنده نگاه داشتن ارزش مهارت نیاز امروز کشور است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در ادامه بیان کرد: اتکا به قابلیت فردی و جمعی برای خلق مزیت یک نیاز است تا با مشارکت جمعی تا برجستگی مهارت کشورمان در مسابقات بین المللی خود را نشان دهد.
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار تأکید کرد: اگر به حضور موثر در مسابقات بین المللی میاندیشیم، باید اهداف مان را مشخص و فهرست کنیم تا هدف گذاری با تعالی بخشیدن به نقش مهارت صورت گیرد.
جامعه محور بودن و مشارکت ملی در مسابقات ملی مهارت ضروری است
در ادامه، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه هر کجا ظرفیت روئیدن و بالیدن وجود دارد، هدف ماست، بیان کرد: به راهبری، سیاست گذاری با نهادهای بین المللی فکر می کنیم و مابقی امور را شرکای بخش خصوصی و گروه های مرجع واگذار می کنیم.
هاشمی گفت: پارک علم و فناوری، شرکت شهرک های صنعتی، سازمان بنادر و دریانوردی و... سایر دستگاه های اجرایی مرتبط می توانند در این زمینه همکاری موثری داشته باشند.
وی همچنین از افزودن به رشته های مهارتی شرکت کننده در مسابقات سخن گفت و تصریح کرد: در حال حاضر 56 رشته در مسابقات حضور دارند که با توجه به کثرت جامعه، می توان در رشته های دیگری که قابلیت ملی دارند به صورت مستقل ورود کرد این رشته ها را نیز به جمع مسابقات ملی مهارت افزود.
هاشمی، معاون وزیر کار در ادامه سخنان خود از پیش بینی مکانیسم تشویق در طرح مسابقات اشاره کرد و افزود: جلب نگاه و تشویق نگاه جامعه به ارزش مهارت از اهداف عالی است که به ارتقای وزن ملی مهارت منجر می شود.
رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور تصریح کرد: شکل دادن نگاه دولت و حکومت به مهارت در تصمیم سازی ها مطابق با نگاه نو ونیازهای نوین جهان، به ارتقای وزن مهارت در جامعه می انجامد که متولی این امر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است.
وی پیشنهاد کرد مکانیسمی برای تشویق افرادی که از طریق مهارت در جستجوی موقعیت هستند، پیش بینی شده و در شورای عالی مهارت مطرح شود.
تفکر ملی / نقش ملی
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: اکنون از تمرکز عبور کرده ایم و به سوی تمرکز زدایی رفته ایم و طی مکاتباتی با استانداران کشور انتظارات خود از شورای مهارت برای موفقیت در مسابقات ملی مهارت را به روشنی مطرح کنیم.
وی تأکید کرد: آموزش یک ضرورت ملی برای تغییر و نوزایی است.
در ادامه، ناهید مسلمی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت ضمن تبیین روند نوزدهمین مسابقات ملی مهارت، گفت: نگاه ملی و جذب مشارکت شرکای بخش خصوصی و نهادهای اجرایی برای خروج از نگاه جزیره ای در برگزاری مسابقات ضروری است.
این گزارش می افزاید: مهدی دارائی، مدیر کل دفتر مسابقات ملی و بین المللی مهارت در ابتدای این جلسه به تبیین چگونگی روند برگزاری نوزدهمین مسابقات ملی و بین المللی مهارت پرداخت.
دارائی گفت: مجموع ثبت نام شدگان مسابقات ملی مهارت 10 هزار و 794 نفر در 36 رشته مهارتی است که در 14 استان کشور به ترتیب در مهر، آبان و آذر ماه سال جاری برگزار می شود.
نظر دهید