شان تشکیل کاریابیها تامین نیروی کار و ایجاد موازنه در بازار کار است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با اشاره به شرایط متفاوت حال حاضر بازار کار و نیاز صنایع استان به نیروی کار ماهر تصریح کرد: اکنون کاریابیها باید به رسالت اصلی خود که اتصال و راهنمایی نیروی کار و کارفرما است متعهد باشند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان، دوره آموزشی تخصصی با هدف توانمندسازی مدیران مراکز مشاوره شغلی و کاریابی ها و آشنایی با آیین نامه ها و خدمات مرتبط با این بخش با همت موسسه کار و تامین اجتماعی (نمایندگی گیلان) و با حضور سیاوش آقاجانی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، نصرتی مدیر اشتغال، پورجوادخواه رییس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار با تدریس کریمی کارشناس مسئول اشتغال اداره کل در سالن فنی و حرفه ای رشت برگزار شد.
سیاوش آقاجانی با اشاره به شرایط متفاوت بازارکار از لحاظ کاهش نرخ بیکاری، درخواست برای اشتغال اتباع خارجی و برخی مشکلات صنایع در جهت جذب و حفظ نیروی کار گفت: در شرایط متفاوت باید عملکرد و سیاست گذاری ها نیز متناسب با بازار کار باشد.
آقاجانی با تاکید بر اینکه کاریابیها باید از حوزه های متفرقه به رسالت اصلی خودشان هدایت شوند گفت: شان تشکیل کاریابیها تامین نیروی کار و ایجاد موازنه در بازار کاراست.
وی با بیان اینکه در گذشته شرایط بازار کار برای کاریابی ها به لحاظ تامین نیروی کار به گونه ای بود که محل تامین منابع آنان با چالش روبه رو بود تصریح کرد: همین امر موجب شد تا کاریابی ها به سمت کارهای متفرقه مانند حوزه روابط کار و اختلافات کارگر و کارفرما سوق داده شوند.
وی با اشاره به شرایط متفاوت حال حاضر بازار کار و نیاز صنایع استان به نیروی کار ماهر تصریح کرد: اکنون کاریابیها باید به رسالت اصلی خود که اتصال و راهنمایی نیروی کار و کارفرما است متعهد باشند.
آقاجانی با بیان اینکه یکی از دغدغه های جدی مقام معظم رهبری بیکاری فارغ التحصیلان و در کنار آن تامین مشاغل تخصصی برای صنایع است افزود: این مشکلات به دلیل هدایت تحصیلی نادرست و نامتناسب با بازار کار رخ داده است.
وی خاطر نشان کرد: این موضوع به عنوان یک مطالبه از وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی و موسسات کاریابی ها ذیل وزارتخانه مطرح است که کار متناسب با شان و تحصیلات کارجویان تامین شود.
آقاجانی با بیان اینکه مشاوره های تخصصی در زمیته کاریابی الزام دارد تصریح کرد: فارغ التحصیلان هر رشته تحصیلی باید از مهارت و تخصص های لازم مربوط به آن رشته با توجه به نیاز بازار کار آگاهی داشته باشند و تحقق این موضوع بر عهده کاریابی ها و مراکز مشاوره شغلی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان خاطر نشان کرد: عملکرد کاریابی ها نباید در تعارض با رسالت اصلی شان باشد در این صورت یا باید از ورود به حوزه روابط کار منع شوند یا مجوز برای ورود به این حوزه در راستای سازش و تعامل داشته باشند.
وی در خصوص ورود کاریابی ها به حوزه روابط کار گفت: به وزارتخانه پیشنهاد داده ایم تا در این زمینه مجوزهای مرتبط در نظر بگیرد زیرا معتقدم اقدامات کاریابی ها در این حوزه نباید به اختلافات جامعه کارگری دامن بزند و چالش برانگیز شود.
آقاجانی ادامه داد: از کاریابی ها انتظار دارم همانطور که معرف نیروی کار به کارفرما هستند به حفظ و پایداری روابط کارگر و کارفرما نیز کمک کنند.
وی اضافه کرد: توقع داریم در سیاستگذاریها اگر چنانچه نقشی برای کاریابی ها در حوزه روابط کار تعریف می شود آن نقش در راستای سازش و بهبود شرایط جامعه کارگری و کارفرمایی باشد.
آقاجانی در بخش دیگر سخنان خود گفت: با توجه به اینکه افراد از طریق نرم افزارها و در فضای مجازی به حوزه کاریابی ورود می کنند لذا ایفای نقش نظارتی و حاکمیتی وزارتخانه ایجاب کرد به منظور جلوگیری از ورود افراد بی تعهد به این حوزه سامانه جست و جوی شغل را راه اندازی نماید.
وی با بیان اینکه در طراحی جدید این سامانه منافع کاریابی ها هم دیده شده است گفت: امیدواریم با ایجاد یک بانک اطلاعاتی منسجم از کارجویان به ویژه فارغ التحصیلان توسط این سامانه؛ با همت و نگاه تحول پذیر کاریابی ها شاهد اتفاقات خوبی در بازار کار استان باشیم.
نظر دهید