شعار سال
شنبه 26 آبان 1403
  • 1401/11/30 - 11:54
  • - تعداد بازدید: 502
  • - تعداد بازدیدکننده: 497
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
ارائه بیش از 24 هزار نفر دوره در ده ماهه اول سالجاری توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل

رحیم یونسی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان گفت: در راستای توانمندسازی نیروی انسانی و افزایش تولیدات این اداره کل موفق به ارائه 24 هزار 629 نفر دوره در ده ماهه اول سالجاری شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور؛ رحیم یونسی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان گفت: در راستای توانمندسازی نیروی انسانی و افزایش تولیدات این اداره کل موفق به ارائه 24 هزار  629 نفر دوره در ده ماهه اول سالجاری شده است.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل تأکید کرد: توانمندسازی نیروی انسانی عامل اصلی بهره وری نیروی کار، کاهش ضایعات و افزایش تولیدات و در نهایت تحقق شعار مقام معظم رهبری می باشد و آموزش های مراکز آموزشی این اداره کل با محوریت توانمندسازی نیروی کار استان با هدف تحقق اهداف مذکور انجام می شود ادامه داد: آموزش های فنی و حرفه ای بستری برای تربیت نیروی متخصص و کارآفرین در جهت جهش و رونق تولید و اشتغال می باشد.

وی در ادامه مصاحبه اظهار داشت: این اداره کل، آموزش های مهارتی را در دو بخش دولتی و غیردولتی با بهره گیری از مربیان مجرب و امکانات و تجهیزات کارگاهی، مطابق با استانداردهای آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در خوشه های صنعت، کشاورزی، خدمات و فرهنگ و هنر ارائه می دهد.

رحیم یونسی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان در مصاحبه با خبرنگار مهر گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به‌ عنوان پل ارتباطی واحدهای تولیدی و صنعتی در استان و کشور میباشد که با این آموزش ها، علاوه بر حرفه‌آموزی و آماده‌سازی افراد برای احراز شغل، با ارتقای کارایی و توانمندی‌ نیروها به توسعه کسب و کار و اقتصاد کشور نیز کمک می‌کند.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان درخصوص تمدید و تعویض گواهینامه های استان گفت: تا کنون 11 هزارو 506 فقره گواهینامه مهارت و صلاحیت حرفه ای در بخش صنعت و ساختمان و اصناف تمدید یا تعویض شده اند.

یونسی در ادامه این مصاحبه با اشاره به تربیت نیروی انسانی گفت: امروزه تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و کارآمد از عوامل کلیدی و انکارناپذیر در توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشور محسوب می‌شود و هر نوع سرمایه‌گذاری کلان در بخش‌های مختلف اقتصادی نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در این بخش از طریق مختلف از جمله آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است.

رحیم یونسی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان  در ادامه به برگزاری دومین دوره کاربینی مربیان و استادکاران آموزش فنی و حرفه ای کشور در شرکت کشت و صنعت مغان پرداخت و گفت: بمنظور توانمندسازی مهارتی مربیان و استادکاران مهارتی و توسعه آموزش‌های مشارکتی، جهت همکاری در اجرای طرح کاربینی و کارآموزی مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، نیاز سنجی، ارزیابی آموزشی، تدوین و بازنگری پودمان های آموزشی مهارتی و تعیین صلاحیت حرفه ای نیروی انسانی، همکاری در تولید محتوای الکترونیکی و رسانه های آموزشی، بهره مندی از ظرفیت های علمی/ مهارتی و فناوری های طرفین در توانمندسازی استادکاران مهارتی و مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، همکاری در پروژه های ملی و بین المللی دوره های آموزشی با هدف هم افزایی علمی، تخصصی و مهارتی آکادمی آموزشی جهت ارائه آموزش های ملی و بین المللی به متقاضیان آزاد داخلی و خارجی برگزار میگردد.

رحیم یونسی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان با اشاره به ماموریت اداره‌کل فنی و حرفه‌ای اردبیل اظهار کرد: توانمندسازی نیروی کار در بخش صنعت، خدمات کشاورزی و هنر و همچنین آموزش جوانان جویای کار فاقد مهارت، دو هدف این اداره‌کل است.

ایشان با اشاره به جایگاه ویژه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به عنوان کوتاه‌ترین مسیر اشتغال، افزود: برخی از دانشجویان به دلیل نداشتن مهارت، توانایی ورود به بازار کار را ندارند که با اجرای طرح نخلستان و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات این مشکل حل می‌شود.

وی طرح کهاد را از اقدامات کارساز و مهم سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در حوزه دانشگاه عنوان کرد و افزود: طرح کهاد با هدف آشنایی دانشجویان با مهارت‌های متناسب با نیاز بازار کار رشته تحصیلی آنها با توجه به سیاست «توسعه توانایی های مهارتی دانشجویان دانشگاهی» و اجرای دوره‌های مهارت آموزی برای جامعه هدف در دستور کار قرار گرفته است.

یونسی ادامه داد: یکی از مشکلات، مربوط به دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی است که با وجود پایان تحصیل، به بازار کار دسترسی ندارند و یا اشتغال برای آن‌ها ایجاد نمی‌شود که این موضوع نشان‌دهنده خلاء آموزشی و مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی است.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل با اشاره به وجود فاصله میان دانشگاه‌ها و بازار کار، گفت: به همین منظور طرح‌های کهاد و نخلستان ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی اجرا خواهد شد و جامعه هدف می‌توانند به مراکز (TMC) و مهارت‌آموزی و مشاوره شغلی که با همکاری فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌ها در دانشگاه‌ها تاسیس شده‌اند مراجعه کنند.

یونس در پایان مصاحبه یاری رساندن بیش از یک میلیارد و 250 میلیون ریال توسط آموزشگاه های آزاد استان به مهارت آموزان کم توان استان از طریق اهدا جوایز،آموزش رایگان و برگزاری مسابقات مهارتی خبر داد و گفت: هدف اصلی طرح خادمین مهارتی (خیرین و نذر مهارتی) در اردبیل را ساماندهی امور خیرین در حوزه مهارت آموزی، کمک و حمایت در راستای هم افزایی و همسویی مجموعه دولتی و غیردولتی، سوق دادن افراد نیازمند به مهارت آموزی و اشتغال آبرومند، تهیه نقشه راه پیشنهادی با اهداف مشخص توسط حاضرین، آسیب شناسی بیان نمود.

وی تشریح قانون حمایت خیرین از آموزش های فنی و حرفه ای، بررسی نحوه ثبت و تشکیل رسمی مجمع و  تشریح راهکارهای همکاری خیرین در آموزش های مهارتی را از برنامه های این اداره کل دانست.

همچنین مدیر کل آموزش فنی و حرفه استان اردبیل در خصوص تشریح راهکاری های خیرین در انجام حمایت های مالی و فرآیندی به بحث های عمرانی، تجهیزات، کتاب ها  و نرم افزارها، مربی، مشاور و هدایت آموزشی شغلی، سامانه ها، محققین و پژوهشگران، آموزش و توانمندسازی، آزمون و سنجش صلاحیت حرفه ای، مسابقات ملی مهارت، ترویج فرهنگ مهارت آموزی اشاره کرد و افزود: در این خصوص سامانه ای ایجاد خواهد شد که کلیه نیازهای مهارت آموزی مطرح و اطلاع رسانی کامل و جامع در اختیار خیرین استان قرار گیرد.

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 96376
کلمات کلیدی
صوفیا سهرابی
خبرنگار

صوفیا سهرابی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب