شعار سال
دوشنبه 28 آبان 1403
  • 1400/02/07 - 15:23
  • - تعداد بازدید: 238
  • - تعداد بازدیدکننده: 235
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور: جامعه صیادی و شیلات کشور زیر چتر مهارت قرار می گیرند

معاون وزیر کار و رئیس سازمان در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری سه جانبه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، سازمان شیلات ایران و اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی ایران گفت: جامعه صیادی و شیلات کشور زیر چتر مهارت قرار می گیرند.


معاون وزیر کار و رئیس سازمان در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری سه جانبه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، سازمان شیلات ایران و اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی ایران گفت: جامعه صیادی و شیلات کشور زیر چتر مهارت قرار می گیرند.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، تفاهم نامه همکاری آموزشی سه جانبه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، سازمان شیلات ایران و اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی ایران با هدف اجرای دوره‌های آموزشی مهارتی متناسب با استانداردهای مصوب سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با محوریت فعالیت‌های شیلاتی، امروز 7 اردیبهشت ماه 1400، به امضای علی اوسط هاشمی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، نبی اله خون میرزایی، معاون وزير و رئیس سازمان شیلات ایران و یعقوب دوجی، مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی ایران رسید.


بنا براین گزارش، در این مراسم هاشمی، با اشاره به وسعت سواحل در کشور ایران، آن را یک ظرفیت ارزشمند ملی برای دستیابی به جامعه فعال ماهر دانست و گفت: این ظرفیت می تواند با کثرت و تنوعی که دارد و بدون محدودیت جامعه هدف را پوشش دهد.


وی افزود: هر کس بر موضع نقش فعال خود و در هر حوزه ای تمایل به مهارت آموزی داشته باشد، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به خوبی می تواند پاسخگوی نیاز وی باشد.


معاون وزیر کار بیان کرد: ظرفیت های مهارت آموزی سازمان به خوبی توزیع شده است و با داشتن 5 هزار و 400 کارگاه مهارت آموزی مجهز، توانسته است با اصناف و واحدهای صنعتی تعامل خوبی برقرار کرده و با استفاده از عناصر حمایتی و تشویقی مهارت را در بین این گروه ارتقا دهد.


هاشمی در خصوص تربیت نیروی ماهر در حوزه صیادی و شیلات بر استفاده از ظرفیت های مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای این سازمان تأکید کرد.


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از دو مقوله «سنجش مهارت» و «پروژه محوری» به عنوان دو عنصر اساسی در صیانت از مهارت آموزی و اعتبار جهانی گواهینامه های مهارتی سازمان نام برد و ابراز داشت: این دو سرمایه ای برای کشور محسوب می شود که می تواند به صورت وسیعی فقر و بیکاری را کاهش دهد.


هاشمی گفت: در راستای اجرای مفاد تفاهم نامه مذکور بازنشستگان حوزه صیادی و شیلات نیز می توانند با اخذ مجوز و تأسیس آموزشگاه های آزاد، تجربه خود را به نسل جدید این شغل انتقال دهند.


وی تصریح کرد این نگاه به همراه آمایش سرزمین رسیدن به ظرفیت ملی، اقتصاد کلان و پایداری مشاغل را به دنبال دارد و علاوه بر آن مشاغل بومی و صیادی سنتی را با دانش تلفیق می نماید.


معاون وزیر کار در همین رابطه گفت: گرایش فارغ التحصیلان به حوزه مشاغل غیر دولتی باید به گونه ای شکل گیرد دامنه انتظار افراد جویای کار برای رسیدن به شغل کاهش یابد.


هاشمی، با اشاره به اهمیت صیادی و شیلات در بازارهای جهانی گفت: با فن و مهارت در این زمینه می توان از سرمایه ملی کشور برای دستیابی به ثروت در بازارهای جهانی بهره مند شد.


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه این نخستین بار است که در کشور به صیادی و مشاغل ساحلی به صورت تخصصی پرداخته می شود، اظهار داشت: با به اشتراک گذاشتن ظرفیت های سه دستگاه می توانیم به نقش های پایدار و سرمایه ساز در حوزه صیادی و شیلات دست یابیم.


هاشمی تأکید کرد: هدف سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، معطوف به پرورش سرمایه های ملی از طریق مهارت آموزی به صورت تخصصی است.


معاون وزیر کار پیشنهاد «راه اندازی دپارتمان ملی و مرکز تخصصی شیلات و صیادی» در سواحل استان گیلان و چابهار را عنوان کرد.


هاشمی همچنین در زمینه تدوین استانداردها از تدوین استاندارد «صنایع غذایی دریایی» و آموزش طبخ آبزیان در آموزش های مرتبط با آشپزی تأکید کرد.


در این مراسم بر تشکیل کمیته کاری مشترک بین سه دستگاه برای اجرایی کردن مفاد تفاهم نامه تأکید شد.


در ادامه طاهرپور، مدیر کل دفتر نظارت، بهسازی و هدایت شغلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به ظرفیت اشتغال زایی بالای آبزی پروری در کشور، گفت: با ارائه آموزش های تقاضامحور و هدف مند برای کارجویان و شاغلین و تشکیل کمیته های اجرایی می توان در زمینه مشاغل دریایی به تولید و اشتغال زایی دست یافت.


رئیس سازمان شیلات کشور:


نیازهای آموزشی حوزه شیلات کشور همسو با آموزش های مهارتی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور می شود


پور میرزایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور در این جلسه گفت: نیروی انسانی را باید مهم ترین محور توسعه محسوب و روی آن سرمایه گذاری کنیم تا توانمندی هایش ارتقا یابد.


وی با بیان اینکه بیش از 232 هزار نفر در بخش صیاد وصیادی، آبزی پروری و صنایع تبدیلی این بخش فعالیت می کنند گفت: ارزش افزوده پنهانی در فعالیت های صیادی وجود دارد که با افزایش مهارت شکوفا می شود.


وی با اشاره به اهمیت تفاهمنامه سه جانبه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، سازمان شیلات ایران و اتحادیه سراسری تعاونیهای صیادی ایران گفت: جامعه صیادی هم به لحاظ سطح دانش و مهارت و نوع استقرار مورد توجه ویژه است و حتما باید به ارتقا و توانمندی آنها با آموزش های روز بپردازیم.


پورمیرزایی گفت: نیاز شیلات و خانواده بزرگ آن به آموزش های مهارتی به روز، متنوع و متکثر است و به همین دلیل سازمان شیلات با تمام توان در راستای اجرای این تفاهمنامه اقدام خواهد کرد.


لازم بذکر است سید حسن گیتی پسند، معاون آموزشی اتحادیه سراسری تعاونی صیادی های کشور به نمایندگی از یعقوب دوجی، مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی ایران در این مراسم حضور یافت و گفت: وجود 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل در جنوب و شمال کشور نیازمند توسعه و آموزش با محوریت دریا و مشاغل مرتبط با آن، با کمک سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است.


لازم بذکر است یعقوب دوجی، مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی ایران به صورت ویدئو کنفرانسی در مراسم مذکور حضور داشت.


بر اساس این گزارش، اجرای دوره های آموزشی مهارتی متناسب با استاندارد های مصوب سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور(توسط بخش دولتی و بخش خصوصی دارای مجوز از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور) با محوریت فعالیتهای شیلاتی، تهیه و تدوین استانداردهای شغل و شایستگی مورد نیاز صنعت شیلات و صیادی کشور، برگزاری آزمون های سنجش و ارزشیابی مهارت متقاضیان آزمون های مهارتی و تعیین صلاحیت مدرسین، برگزاری دوره های آموزشی و تبادل دانش فني  به منظور افزايش توان علمي، فنی و تجربي مدرسین، آموزش و تربیت نیروی کار ماهر و توانمند مورد نیاز صنعت شیلات و صیادی کشور، تربیت نیروهای کارآفرین برای بهره برداری از ظرفیت های بالقوه تولیدات صنعت شیلات و صیادی کشور و یکپارچه سازی استانداردها و توسعه تعاملات فی مابین و اشتراک گذاری ظرفیت ها برای هم افزایی بیشتر از محورهای اصلی تفاهم نامه مذکور است.


 


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 86101
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب