شعار سال
یکشنبه 16 دی 1403
  • 1402/03/02 - 09:41
  • - تعداد بازدید: 989
  • - تعداد بازدیدکننده: 916
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
صدور ۱۲ هزار کارت مهارت فنی کارگران ساختمانی/ کارگری جزو مشاغل سازمان‌یافته نیست

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه گفت: برای ۱۲ هزار نفر کارت مهارت فنی کارگران ساختمانی صادر شده و ۲۵۰۰ نفر بیمه شده اصلی در این شهرستان شناسایی و به بیمه تأمین اجتماعی معرفی شده است.

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه گفت: برای ۱۲ هزار نفر کارت مهارت فنی کارگران ساختمانی صادر شده و ۲۵۰۰ نفر بیمه شده اصلی در این شهرستان شناسایی و به بیمه تأمین اجتماعی معرفی شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس- ساوه؛ به‌کارگیری کارگران دارای صلاحیت و مدارک تخصصی فنی و حرفه‌ای در صنعت ساختمان از بروز خسارت جبران‌ناپذیر مالی و تلفات انسانی جلوگیری می‌کند.

اجرای بیمه قشر کارگران جامعه ضروری است؛ بیمه کارگران ساختمانی از سال ۱۳۵۲ مصوب شده و قرار بود سال ۱۳۵۴ اجرا شود، اما به دلیل نداشتن نماینده کارگران ساختمانی اجرا نشد.

محمد مفتاحی رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: بیمه کارگران ساختمانی یکی از اولویت‌های این انجمن به شمار می‌رود و با جدیت پیگیر دغدغه بیمه این قشر از کارگران است.

وی ابراز امیدواری کرد؛ با حل ایراد اصلاحیه ماده (۵) قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی، امکان بهره‌مندی آنان در انتظار بیمه تأمین اجتماعی هرچه زودتر فراهم شود.

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه بیان کرد: با توجه به آنکه بیشترین حوادث ناشی از کار در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد، بهره‌مندی کارگران ساختمانی از مزایای بیمه تأمین اجتماعی کمک بزرگی به این قشر خواهد بود.

 مفتاحی گفت: بیمه کارگران ساختمانی از سال ۱۳۵۲ مصوب شده و قرار بود سال ۱۳۵۴ اجرا شود، اما به دلیل نداشتن نماینده کارگران ساختمانی اجرا نشد.

وی افزود: در سفر استانی رئیس جمهور وقت (احمدی‌نژاد) به شهرستان ساوه، پیگیری‌هایی برای اجرای بیمه کارگران ساختمانی انجام شد.

نائب رئیس کانون کارگری و حرف استان مرکزی اظهار کرد: بعد از پیگیری‌های لازم، شرکت تأمین نیاز گچ کاران ساختمانی به ثبت رسید و از آنجایی که مابقی رشته‌های ساختمانی ثبت شرکت نشدند، لذا انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه در سال ۱۳۸۸ به ثبت رسید.

مفتاحی بیان کرد: هم‌اکنون برای ۱۲ هزار نفر کارت مهارت فنی کارگران ساختمانی صادر شده و ۲۵۰۰ نفر بیمه شده اصلی در این شهرستان شناسایی و به بیمه تأمین اجتماعی معرفی شده است.

وی، پایین بودن دستمزدها و مشکلات معیشتی را مسائل مبتلابه همه استادکاران تخصصی ساختمانی بومی عنوان کرد و افزود: بیکاری معضل اصلی این قشر است و بسیاری از آنان کمتر از سه روز در ماه کار می‌کنند.

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه ادامه داد: حدوداً ۶۷ نفر از کارگران ساختمانی به هر عنوان از دنیا رفتند و خانواده آنها از تأمین اجتماعی حقوق کامل دریافت می‌کنند و حدود ۲۰ نفر از این قشر بالای ۶۰ سال سن نیز بازنشسته و حدود ۶ نفر نیز از کارافتاده مستمری دریافت می‌کنند.

مفتاحی عمده مشکلات کارگران ساختمانی ساوه و حومه را عدم اختصاص سهمیه بیمه (یک سهمیه بیمه در ۳ سال اخیر اختصاص نیافته است و در دولت قبلی سه هزار سهمیه موجود در استان مرکزی ابطال شد) عنوان کرد و گفت: وضعیت بیمه کارگران ساختمانی باید توسط مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.

کارگری جزو مشاغل سازمان‌یافته نیست

وی با بیان این‌که متأسفانه کارگری جزو مشاغل سازمان‌یافته نیست و ارکان اصلی آن یعنی کارگر، کارفرما و کارگاه ساختار مناسبی ندارند به همین دلیل بیمه کارگری نمی‌شوند، اضافه کرد: بر اساس آمار بین‌المللی از هر ۵ مرگ در محل کار یک مورد مربوط به بخش ساختمان‌سازی است.

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه خاطرنشان کرد: طبق قانون ۵ نظام مهندسی، کنترل و نظارت بر ساختمان‌سازی، استادکاران شاغل باید دارای کارت و مهارت فنی و حرفه‌ای باشند.

مفتاحی در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به این‌که (طبق قانون کار نظام جمهوری اسلامی ماده ۱۱۸ و ۱۲۰ و ۱۲۱) کارگران اتباع نمی‌توانند کارهای تخصصی ساختمان را انجام دهند، ادامه داد: اتباع خارجی دارای کارت می‌توانند در مشاغل ۴ گانه مشغول به کار شوند که این مهم اجرائی نمی‌شود.

طبق قانون ۴ نظام مهندسی کارگران آموزش‌دیده باید در صنعت ساختمان فعالیت کنند

وی تصریح کرد: متأسفانه افرادی غیرمسئولانه و غیرقانونی با صدور کارت‌های غیرتخصصی برای اتباع خارجی، مقدمات کار در رشته‌های سنگ‌کاری، گچ کاری، کاشی‌کاری، سفت‌کاری، برق‌کشی، لوله‌کشی و ... را فراهم کرده‌اند که در این راستا ۸۰ درصد استادکاران و کارگران ساختمانی بومی درجه یک در رشته‌های مختلف بیکار شده‌اند.

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه گفت: قانون ۴ نظام مهندسی مشخص کرده کارگران آموزش‌دیده و برخوردار از بیمه باید در صنعت ساختمان فعالیت کنند؛ در صورتی که آنان بیکار و اتباع خارجی مشغول کار هستند.

مفتاحی با اشاره به این‌که طبق قانون شناسنامه‌دار شدن ساختمان‌ها ضروری است، بیان کرد: یکی از ابزارهای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، برخورداری اطلاعات لازم از دست‌اندرکاران احداث ساختمان است تا در مواقع ضروری، بتوان به آنها دسترسی داشت.

صدور شناسنامه فنی ساختمان گامی مهم برای افزایش مسئولیت‌پذیری ساختمان‌سازها

وی، صدور شناسنامه فنی ساختمان را گامی مهم برای افزایش مسئولیت‌پذیری میان دست‌اندرکاران احداث ساختمان دانست و اضافه کرد: اگر اطلاعات کافی از این گروه افراد وجود داشته باشد، ضریب ایمنی بناها افزایش خواهد یافت که این مهم در این شهرستان رعایت نمی‌شود.

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه در بخشی دیگر از این گفت‌وگو یادآور شد: متأسفانه هنوز ساماندهی کارگران ساختمانی که مکان آن در سال ۱۳۹۲ در جلسه شورای اسلامی شهر ساوه مصوب شده، اجرایی نشده است.

مفتاحی خاطرنشان کرد: ثبت کار مهارت فنی، صدور فیش و پرداخت در انجمن، نامه ادامه بیمه و قیمت‌گذاری در تمام رشته توسط کمیته کارگری و حل اختلاف بین کارگر و کارفرما و... در این انجمن انجام می‌شود.

وی با بیان این که جامعه کارگری مطالبه‌گر می‌تواند به حق صنفی، آرامش و امنیت شغلی برسد، تأکید کرد: تا زمانی که این قشر خواسته و حقوق خود را بیان نکنند، نمی‌توانند در سایه وحدت و همدلی به آن دست یابند.

رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی ساوه و حومه پیگیری برای تعلق گرفتن سختی کار برای کارگران ساختمانی، (طبق آیین‌نامه فعلی، کارگران ساختمانی باید ۳۵ سال حق بیمه پرداخت کنند)، پیگیری ساماندهی کارگران فنی و غیر فنی ساختمانی برای دریافت دفترچه کار و پیگیری برای پروژه‌های تأمین نیاز رفاهی در چهار فاز شامل؛ (فروشگاه مواد غذایی و لوازم‌التحریر، فاز دوم تالار پذیرایی و رستوران برای برگزاری جشن‌های عروسی، فاز سوم فروشگاه لوازم خانگی و فاز چهارم مجتمع آموزشی و فرهنگی) را از مهم‌ترین امور در دست اقدام این انجمن عنوان کرد.

 

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 100284
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب