ایجاد مجتمع های فناوری و نوآوری مهارتهای دانش بنیان در کشور
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مشارکت سازمان آموزش فنی و حرفهای و دانشگاهها برای ایجاد مجتمع های فناوری و نوآوری مهارتهای دانش بنیان در کشور خبر داد و گفت: با همکاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی و اجرای طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار، انقلاب بزرگی در عرصه مهارت آموزی کشور ایجاد خواهد شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مشارکت سازمان آموزش فنی و حرفهای و دانشگاهها برای ایجاد مجتمع های فناوری و نوآوری مهارتهای دانش بنیان در کشور خبر داد و گفت: با همکاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی و اجرای طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار، انقلاب بزرگی در عرصه مهارت آموزی کشور ایجاد خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، «غلامحسین حسینینیا»، در مراسم تبادل موافقتنامه همکاری بین سازمان آموزش فنی و حرفهای و دانشگاه تهران اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای در گام دوم انقلاب، نهضت مهارت آموزی را مطرح کرده است که موضوع بسیار مهمی است. اگر گام اول را با نهضت سواد آموزی آغاز کردیم، گام دوم نهضت مهارتآموزی است که مبتنی بر نقشه راه علمی است که در دنیا برای پیشرفت و توسعه کشور در حال انجام است.
وی با اشاره به اهتمام و توجه ویژه دولت سیزدهم به مقوله مهارتآموزی ادامه داد: در حال حاضر رویکردها به سمت پیوند میان دانشگاه و حوزه مهارت آموزی و دانشگاهها با استارت آپها در مرزهای دانش است و در راستای تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری به "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" نامگذاری شده است، سازمان آموزش فنی و حرفهای فعالیتهای مرتبط با استارت آپها و رویکردهای دانش بنیان را دنبال میکند و فعالیتهای نوین را بر مهارتهای دانشگاهی متمرکز کرده و موضوع افزایش سطح مهارت جمعی و جوانان را مدنظر دارد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در دولت سیزدهم، سازمان آموزش فنی حرفه ای را به عنوان یک سازمان حاکمیتی متولی پوشش و ایجاد چتر مهارتی کامل روی نیازهای مهارتی کشور میدانیم ولی چون گستره این کار زیاد است ما باید دست به دامان شرکای اجتماعی و به ویژه بخش خصوصی شویم.
حسینی نیا ادامه داد: در حال حاضر اصناف از جمله شرکای اجتماعی ما به شمار میروند که طرح راهبردی مهارت آموزی در محیط کار را با آنها دنبال می کنیم که انقلاب بزرگی در عرصه مهارت آموزی ایجاد می کند. نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی را شناسایی کردیم که قابلیت حضور در این طرح ملی را دارند و اگر هر کدام از این واحدها یک کارآموز بپذیرند، بیش از کل ظرفیت مراکز دولتی و آموزشگاههای خصوصی ما کارآموز پذیرفته خواهد شد.
وی از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی به عنوان مهمترین شرکای اجتماعی سازمان متبوع خود نام برد و افزود: دو طرح ملی را در شورای عالی آموزش های فنی و حرفهای و مهارتی به ریاست معاول اول رئیس جمهوری تصویب کردیم که یکی طرح کهاد مهارتآموزی یا آموزش هیبریدی است که بر اساس آن برای دانشجویان در حین تحصیل آموزشهای مهارتی ارائه میشود و دوم طرح نخلستان که مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی میشود که میتوانند از طریق بهرهمندی دورههای روز مهارتی به ویژه دانش بنیان و تکنولوژی های جدید وارد بازار شوند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: در حال حاضر ۶۴۰ مرکز دولتی فنی و حرفهای در کل کشور وجود دارد و در نظر داریم که در مرکز هر استان یکی از مراکز فنی و حرفه ای را با کمک دانشگاه مادر آن استان به مجتمع فناوری و نوآوری مهارتهای دانش بنیان تبدیل کنیم و به این منظور لازم است ارتباط و تعامل خوبی میان سازمان فنی و حرفه ای و دانشگاه شکل بگیرد.
حسینی نیا متذکر شد: در گام نخست این کار را با دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر استان تهران آغاز کردیم و تفاهم نامه امروز در این راستا به امضا رسیده است.
معاون وزیر کار ادامه داد: خوشبختانه آیین نامه حمایت از تولید دانش بینان و اشتغال آفرین در هیات دولت به تصویب رسید که روز گذشته ابلاغ شد. این مصوبه زمینه ساز بسیاری از فعالیتها و دستاورد بزرگی برای دولت سیزدهم خواهد بود.
وی افزود:در این آیین نامه آنطور که مصوب و ابلاغ شده است، دانشگاهها و دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی ملزم شدهاند که تا پایان سال ۱۴۰۱ اهداف پیش بینی شده در این آیین نامه را محقق کنند که از جمله این اهداف می توان به رشد ۱۰ درصدی تعداد مراکز رشد واحدهای فناوری، رشد ۱۰ درصدی تعداد مراکز کارآفرینی و نوآوری، رشد ۱۸ درصدی شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم وفناوری و رشد ۱۵ درصدی تعداد اشتغال ایجاد شده در مراکز کارآفرینی و نوآوری مراکز رشد اشاره کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در ماده ۱۱ این آیین نامه آمده است که وزارت نیرو با همکاری وزارت کار و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مکلف شدهاند در راستای زمینه سازی برای زایش و رویش هسته های فناور در دانشگاهها، طرح ملی تحول کارآفرینی توسط دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، توانمندسازی مراکز مشاوره و کارآفرینی برای ایجاد مراکز آموزشی در زمینه آموزش و فرهنگ سازی و ترویج کارآفرینی و ارتقای مهارتها را دنبال کنند.
حسینی نیا خاطرنشان کرد: در قالب این تفاهم نامه هم نیازهای آموزش فنی و حرفه ای و مهارتی دانشجویان و هم نیاز شهرکهای صنعتی مستقر در اشتهارد را تامین کنیم و دانشجویانی که در حین تحصیل یا بعد از فارغ التحصیلی مهارت خود را تکمیل می کنند در شهرکهای صنعتی که نیاز به نیروی ماهر دارند بکار گرفته می شوند که معتقدیم این کار خلأ میان دانشگاه و صنعت را از بین می برد و موجب تربیت نیروهای ماهر و حضور آنها در بخش های صنعتی می شود.
نظر دهید