شعار سال
جمعه 05 بهمن 1403
  • 1396/11/30 - 13:40
  • - تعداد بازدید: 3980
  • - تعداد بازدیدکننده: 151
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

افتتاح مرحله مهارت آموزی طرح روستايی بدون بیکار به صورت همزمان در 12 روستای پایلوت استان لرستان

مرحله مهارت آموزی طرح روستايی بدون بیکار به صورت همزمان در 12 روستای پایلوت استان لرستان توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه ای اين استان افتتاح شد.

مرحله مهارت آموزی طرح روستايی بدون بیکار به صورت همزمان در 12 روستای پایلوت استان لرستان توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه ای اين استان افتتاح شد.


به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای لرستان، در ایام ا... دهه مبارک فجر مراسم آغازین مرحله مهارت آموزی طرح روستای بدون بیکار به صورت همزمان در 12 روستای پایلوت استان برگزار شد.


آیین افتتاح این طرح در مرکز استان در روستای تپه دار کاکاشرف شهرستان خرم آباد با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، مدیران کل حوزه اقتصادی استانداری، مشاورین استاندار، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای لرستان و جمعی از مدیران و معاونین دستگاه های مرتبط و جمع کثیری از اهالی روستا و به صورت همزمان در دیگر روستاهای پایلوت با حضور نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران، رؤسای ادارات، بخشداران، دهیاران و اهالی روستا برگزار شد.


رحمن قلاوند، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان لرستان ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین و تشکر از پیگیری و توجه ویژه معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در اجرای این طرح اظهار داشت: بر اساس مأموریت داده شده توسط معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، کمیته ای متشکل از تعدادی از ادارات در حوزه آموزش و اشتغال تشکیل شد تا به صورت ویژه در حوزه اشتغال روستایی فعالیت نمایند.


مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای لرستان گفت: در ابتدا با هماهنگی فرمانداران و مسؤولین محلی 12 روستا به عنوان روستاهای پایلوت اجرای طرح تعیین شدند و در مرحله بعدی این اداره کل با قید فوریت برنامه سرشماری اهالی روستا را در دستور کار خود قرار داد تا آمار بیکاری، تنوع بیکاران و مشاغل بومی و مورد علاقه آنان که دارای مزیت نسبی بالاتری هستند تعیین شود.


قلاوند افزود: پس از آن دوره های آموزشی موثر و مورد نیاز اهالی روستاها پایلوت برنامه ریزی شد که امروز مرحله مهارت آموزی آنان به صورت همزمان در سراسر استان آغاز شده است.


قلاوند گفت: قرار بر این است که در ادامه با ساماندهی افرادی که در دوره ها شرکت می کنند و تشکیل گروه های تعاونی یا خانوادگی اشتغال و تکمیل زنجیره شغلی و تکمیل مهارت آن در شغل مورد نظر، گروه ها بتوانند با مساعدت نهادهای پشتیبان، مشاغلی که تایید شده و امکان اجرای آنها در روستا وجود دارد را شروع کنند.


قلاوند با تشکر از کلیه اعضای کمیته که در به ثمر رسیدن این طرح همکاری می کنند، اظهار اميدواري كرد كه بتوانیم این طرح پرمعنا و محتوا را در دولت تدبیر و امید برای روستاییان تکمیل و به مرحله نهایی برسانیم.


در ادامه عبداللهی، فرماندار شهرستان خرم آباد اظهار داشت: واقعیت این است که  شیوه های سنتی دیگر پاسخگوی تولید نیست و باید ساز و کار جدیدی اندیشه شود.


وی اساسی ترین کاری که دولت می تواند انجام دهد را در حوزه فرهنگی دانست و گفت: طرح آموزشی روستای بدون بیکار یک کار فرهنگی است تا به مردمی که داوطلب شده اند، آموزش دهیم و با فراهم آوردن امکاناتی از سوی دولت از این کار فرهنگی شغلی را فرا گرفته و پایه ای برای فعالیت های اقتصادی آنان بوجود بیاید.


وی تصریح کرد: اگر بخواهیم کار اقتصادی انجام دهیم و فرهنگ این کار را نداشته باشیم به جایی نمی رسیم و مبنای کارهای فرهنگی آموزش است.


عبداللهی با آرزوی توسعه این طرح در دیگر روستاهای شهرستان بیان کرد: امیدوارم همانطور که اهالی روستا با اشتیاق داوطلب شده اند و با امکاناتی که فنی و حرفه ای برای آموزش اهالی روستا فراهم آورده، بتوان میزان تولید را افزایش داد و تعداد زیادی از جوانان با استعداد و پرتوان روستا از شیوه های جدید افزایش تولید و بهروه وری اقتصادی بهره مند شوند.


گودرز امیری، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در ابتدای کلام خود با اشاره به آیه ای از قرآن کریم گفت: خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر آنکه خودشان بخواهند.


امیری با بیان تفصیلی تجربیاتی که در زمینه اشتغال زایی در ایران و بعضی نقاط جهان وجود دارد ابراز امیدواری کرد این طرح بتواند تأثیر مطلوبی در کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در روستاها داشته باشد و در ادامه اظهار داشت: طرح روستای بدون بیکار را با تعدادی از ادارات مطرح کرده ایم و چند روستا در شهرستان ها به عنوان پایلوت انتخاب شده است و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان با کمک فرمانداری ها 12 روستا را در شهرستان ها به عنوان پایلوت انتخاب کرده است تا افراد بیکار را شناسایی و آموزش های متناسب با نیازهایی که اهالی اعلام می کنند، ارائه دهد.


وی افزود: افرادی که مهارت کافی را بدست می آورند درصورت عدم نیاز به تسهیلات، رأسا اشتغالزایی کرده و در صورت نیاز به تسهیلات به صورت فردی و یا تعاونی حمایت خواهند شد.


امیری با بیان پیگیری مرحله به مرحله این طرح، اظهار داشت: انتظار دارم بعد از گذشت 6 ماه بتوانیم ببینیم افرادی که متقاضی کار بوده و آموزش داده ایم، شاغل شده و منبع درآمد پایداری بدست آورده اند و امیدوارم کلاس های آموزشی فنی و حرفه ای با توجه به نیازهای اعلام شده به نتیجه برسد.


 


 


 

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 72659
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب