شعار سال
دوشنبه 01 بهمن 1403
  • 1400/08/26 - 14:06
  • - تعداد بازدید: 966
  • - تعداد بازدیدکننده: 101
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

مسابقات ملی مهارت رشته کنترل صنعتی با پیوند صنعت، در شرکت مس سرچشمه افتتاح شد

نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در رشته کنترل صنعتی، انتخابی مسابقات جهانی ۲۰۲۲ شانگهای چین، با پیوند صنعت، در شرکت مس سرچشمه رفسنجان افتتاح شد.

 


نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت در رشته کنترل صنعتی، انتخابی مسابقات جهانی ۲۰۲۲ شانگهای چین، با پیوند صنعت، در شرکت مس سرچشمه رفسنجان افتتاح شد.


مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان کرمان با بیان اینکه نرخ بیکاری فارغ التحصیلان از متوسط نرخ بیکاری بیشتر است، گفت: نرخ بیکاری در استان کرمان ۱۱.۵ درصد است در حالی که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در این استان ۲۴ درصد است.


محمدرضا جهانگیری” عصر امروز ۲۳ آبان مراسم افتتاحیه نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت رشته کنترل صنعتی به میزبانی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در شهر سرچشمه با بیان اینکه تربیت نیروی کار ماهر مورد نیاز صنعت کشور در شکوفا شدن بنگاه های اقتصادی موثر است، اظهار کرد: ۵ رشته مهارتی شامل تراش و فرز cnc، طراحی مهندسی مکانیک، تعمیر و نگهداری ماشین آلات سنگین و کنترل صنعتی مورد نیاز صنعت کشور هستند.


وی بیان کرد: از یک سال و نیم اخیر دغدغه راه اندازی مرکز جوار کارگاهی در مجتمع مس سرچشمه وجود داشت تا اینکه مجوز آن اواخر سال گذشته صادر و این مرکز در منطقه معدنی سرچشمه ایجاد شد تا نیروی کار ماهر برای صنعت مس ایران تربیت و به کار گرفته شوند و مرکز جوار کارگاهی مجتمع مس سرچشمه در کشور بی نظیر است.


وی با بیان اینکه امسال از یک میلیون نفر داوطلب کنکور ۵۹۵ هزار نفر در رشته تجربی رقابت کردند افزود: تنها حدود ۸ هزار نفر از آن ها در کل دانشگاه های دولتی و غیر دولتی رشته های پیراپزشکی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و پزشکی پذیرفته شدند.


جهانگیری ادامه داد: والدین طوری فرزندان خود را تربیت می کنند و آنها را به قبولی در رشته های پیراپزشکی ترغیب می کنند که نیاز جامعه بیش از حد استاندارد نیست و اگر تربیت در نسل جوان در رشته های کشاورزی و صنعتی رقم می خورد اکنون با نرخ بیکاری در قشر تحصیلکرده مواجه نبودیم و رشد و توسعه در کشور بیش از پیش اتفاق می افتاد.


وی تصریح کرد: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه های ایران دو برابر نرخ بیکاری آحاد مردم عادی است؛ یعنی شخصی که دانشگاه می رود شانس اشتغال وی به نصف کاهش می یابد.


جهانگیری خاطرنشان کرد: اگر فرد جوان مهارت آموزی در رشته های مورد نیاز کشور اعم از صنعتی و کشاورزی را فرابگیرد افسردگی ها بعد از فارغ التحصیلی و بیکار شدن پدیدار نمی شود.
وی نرخ بیکاری در استان کرمان را ۱۱.۵ درصد اعلام کرد و گفت: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در این استان ۲۴ درصد است.


مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان بیان کرد: برگزاری المپیادهای مهارتی رشته های مورد نیاز صنایع مختلف کشور می تواند در کنار برگزاری المپیاد رشته های نظری آموزش و پرورش ( شیمی، فیزیک، ریاضی و غیره ) کارآمد، مفید و موثر باشد.


وی با اشاره به اینکه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اوایل انقلاب در رشد و توسعه بنگاه های اقتصادی کشور همواره گام های موثر برداشته و در تنگناهای اقتصادی کشور یاریگر ایران بوده است افزود: صنعت مس اکنون برای نخستین بار در کشور آزمون ملّی مهارت رشته ” کنترل صنعتی” را برگزار می کند که مایه افتخار است.


جهانگیری ادامه داد: شرکت صنایع مس به این پی برده است که مهارت آموزی در رشته های صنعتی می تواند در راندمان تولید و افزایش کیفیت محصولات مس موثر باشد.


وی با بیان اینکه آموزش یک نوع سرمایه گذرای دراز مدت برای نسل جوان است و کشور با نسل جوان ماهر و کارآمد به رشد و توسعه پایدار دست پیدا می کند گفت: زیان مالی سال ۹۸ و ۹۹ شرکت ایران خودرو معادل ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود و طبق بررسی های به عمل آمده اعلام شد که اگر ایران خودرو تعطیل شود و به کارمندانی که از کار بیکار شدند ماهیانه ده میلیون تومان حقوق به حساب شان واریز شود زیان مالی این شرکت ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان است.


جهانگیری بیان کرد: عدم ماهر بودن نیروی کار، یکی از دلایل زیان باری است که این شرکت ایران خودرو اعلام کرده است؛ لذا اگر نیروی کار مورد نیاز صنعت کشور را تربیت کنیم قطعا برای بنگاه اقتصادی آورده خوبی است.
وی تصریح کرد: در تربیت نیروی انسانی باید خروجی مورد قبولی باشد در غیر این صورت اتلاف منابع آموزشی کشور بروز می کند.


مدیر کل فنی حرفه ای استان کرمان خاطرنشان کرد: امسال در واحدهای آموزشی دولتی بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان معادل یک پنجم کل بودجه کشور در آموزش صرف شده و علاوه بر آن مردم هم در مراکز آموزشی غیر انتفاعی هم بالای ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای تربیت فرزندان خود هزینه کردند.
جهانگیری تصریح کرد: آمار نشان می دهد تطابق رشته تحصیلی با اشتغال در کشور ما زیر ۱۵ درصد است یعنی ۸۵ درصد منابع و هزینه در آموزش هدر می رود در حالی که در کشورهایی مانند آلمان بالای ۹۰ درصد و در ژاپن هم ۸۰ درصد تطابق بین رشته تحصیلی و اشتغال وجود دارد و منابع و آموزش هدر نرفته است.
حمایت شرکت مس از مسابقات ملی مهارت در راستای مسئولیت اجتماعی آن است
مهندس اصغر صالحی در آیین افتتاحیه نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت که در رشته کنترل صنعتی به میزبانی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در حال برگزاری است، بیان‌ کرد: صنعت مس در کنار همه فعالیت‌های تولیدی خود، به مسئولیت‌ اجتماعی در راستای محرومیت‌زدایی، ایجاد اشتغال، و… توجه ویژه داشته است.
وی افزود: همچنین مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در راستای اهتمام جدی در زمینه توسعه متوازن و با عنایت به اهمیت سرمایه‌گذاری در عرصه آموزش و بسترسازی برای مهارت‌آموزی، از رویدادهایی همچون مسابقات ملی مهارت، حمایت کرده است.


کاربردهای رشته کنترل صنعتی مدیر رشته کنترل صنعتی مسابقات ملی مهارت نیز در این مراسم گفت: رشته کنترل صنعتی شامل دو فیلد تاسیسات الکتریکی و اتوماسیون است.


محمد مستقیمی افزود: متخصصان کنترل صنعتی توانایی کار با پی ال سی، مدارهای برق صنعتی، درایو و شبکه های صنعتی را دارد و اهمیت کنترل صنعتی از آنجایی آغاز شده که مهمترین اصل سازمان های صنعتی، ایمنی افراد اهمیت یافت.


مربی آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان ادامه داد: برای اینکه امنیت یک سازمان کوچک تامین شود باید کیفیت کالا بالا باشد و در صورت نقص دستگاه ها اطلاع داده و رفع شود.
مستقیمی با اشاره به اینکه اطلاع دادن از معیوب شدن بخشی از دستگاه های تولید در سازمان ها و صنایع بزرگ امکان پذیر نیست، تصریح کرد: اهمیت وجود سیستم کنترل صنعتی در اینجا حائز اهمیت و موثر است و کنترل هایی که صورت می گیرد برای بهره برداری از فرایندهای صنعتی است و این بهبود در کیفیت محصولات و راندمان موثر است و هدف اصلی هم مدیریت و کنترل فرایندهای صنعتی است.


 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 87086
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب