مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان: تربیت نیروی ماهر صنایع دستی با توسعه آموزشهای دوگانه
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان گفت: باید برنامهریزی لازم برای برندسازی و کیفیت بخشی صنایع دستی اصفهان انجام شود که در همین رابطه ارائه نظام آموزشی دوگانه به عنوان اولین نظام مهارتی در کشور پیشنهاد و راهاندازی شده است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان گفت: باید برنامهریزی لازم برای برندسازی و کیفیت بخشی صنایع دستی اصفهان انجام شود که در همین رابطه ارائه نظام آموزشی دوگانه به عنوان اولین نظام مهارتی در کشور پیشنهاد و راهاندازی شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان، آرش اخوان طبسی، ضمن تبریک روز جهانی صنایع دستی، درآیین افتتاح نمایشگاه هنرهای مردمی با نام «سوغاتی با طعم مهارت» در مجموعه فرهنگی وتفریحی باغ غدیراصفهان، اظهار کرد: درحال حاضر اصفهان پتانسیل بالایی برای فعالیت حوزه صنایع دستی دارد.
وی با بیان اینکه اگردر تاریخ به تجربه جهانی دقت کنیم میبینیم که سه کشور ژاپن، کره و آلمان در جنگ جهانی دوم با خاک یکسان شده و دچار خسارتهای فراوانی شدند، ادامه داد: در شرایط فعلی مشاهده میشود که این سه کشور جزء قدرتهای برتر اقتصادی دنیا هستند وهمه میدانیم شاه کلید اصلی اتفاقهایی که موجب نجات این سه کشور شد این بود که با احترام گذاشتن به نیروی انسانی کشور خود در جهت مهارت آموزی فراگیر آنها اقدام کردند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان، تصریح کرد: بررسی دقیق وضعیت این سه کشور نشان میدهد که حدود ۷۰ درصد از جمعیت آن به جای دنبال کردن تحصیلات تکمیلی به دنبال مهارت آموزی و اشتغال هستند بنابراین اگر قرار است که برای ایران اتفاق خوبی بیفتد ابتدا با دید سرمایه گذاری باید تربیت نیروی ماهر در اولویت قرار گیرد و در اصفهان ظرفیت بالایی در حوزه صنایع دستی برای تربیت نیروی ماهر وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه صنایع دستی اصفهان جای آموزش و کار بسیاری وجود دارد، گفت: در حال حاضر بر روی برندسازی، بستهبندی و کیفیت بخشی صنایع دستی کار چندانی انجام نشده است. بعضی از رشتههای صنایع دستی و هنرهای اصفهان با فعالیت استادکاران قدیمی کم کم به فراموشی سپرده میشود در اصفهان در این بخشها نیاز به سرمایه گذاری و آموزش نیروی انسانی ماهر داریم.
اخوان تصریح کرد: باید برنامهریزی لازم در این حوزه برای روی برندسازی و کیفیت بخشی صنایع دستی اصفهان انجام شود و در سازمان فنی وحرفهای استان اصفهان ارائه نظام آموزشی مهارتی دوگانه به عنوان اولین نظام در کشور پیشنهاد و راهاندازی شده است.
وی در خصوص پایه این نظام آموزشی در سازمان فنیوحرفهای استان اصفهان، اظهار کرد: ۷۰ درصد استادکاران صنف و ۳۰ درصد مربیان آموزش فنیوحرفهای پایه این نظام آموزشی هستند که در مجموعه دولتی و بخش خصوصی آموزشهای دوگانه راه به نسل جوان علاقهمند به حوزه صنایع دستی نیز ارائه خواهند داد.
آموزش دوگانه یا هیبریدی به معنای کسب یک مهارت در حین تحصیل است، تا در صورت عدم اشتغال فرد در راستای رشته تحصیلی خود، در مسیر مهارت آموخته شده شغل پیدا کند.
اخوان گفت: در راستاي پياده سازي نظام آموزش دوگانه، مهارت آموختگان مراكز دولتي اداره كل آموزش فني و حرفه اي اصفهان اعم از مراكز خواهران دهنو، زينبيه اصفهان، خميني شهر و خوراسگان محصولات خود را در اين نمايشگاه به صورت سفارش محور عرضه مي نمايند.
اخوان هدف از برپايي اين نمايشگاه را معرفي فرهنگ غني ايراني، اشتغالزايي بانوان هنرمند، ايجاد اشتغال پايدار، توسعه مشاغل خانگي، خلاقيت، ايده پردازي و نوآوري و ايجاد اشتغال پايدار عنوان نمود.
گفتني است، نمايشگاه هنرهاي مردمي سوغاتي با طعم مهارت با همكاري شهرداري اصفهان در هفته صنايع دستي از تاريخ 19 الي 27 خرداد از ساعت 10 الي 21 در محل باغ غدير اصفهان برپاست.
نظر دهید