«دکـتر عظیــمی» معاون وزیـر تعـاون،کـار و رفـاه اجتمـاعی:
حمایت از بخش خصوصی راهبرد و سیاست قطعی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است/ ضرورت بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی در توسعه ملی نهضت مهارت آموزی
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نشست هماندیشی «سیاست گذاری و تصمیم سازیهای منطبق بر بازار کار مهارتی بخش خصوصی» گفت:حمایت از بخش خصوصی راهبرد و سیاست قطعی این سازمان است.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، «دکتر مهرداد عظیمی»در نشست رؤسا و اعضای کانونهای استانی انجمنهای صنفی و کانون هماهنگی کارفرمایی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای کشور، هدف اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور را توسعه نهضت مهارت آموزی در گام دوم انقلاب دانست و گفت: دولت به تنهایی قادر به تحقق این امر مهم نیست لذا باید از ظرفیت های بخش خصوصی بهره گیری کنیم که شرایط در این سازمان برای هم افزایی با بخش خصوصی فراهم است.
وی با بیان اینکه تصمیماتی در گذشته با توجه به شرایط زمانی و مکانی اتخاذ شده است، افزود: در گذشته کشور به سمت توسعه مراکز دانشگاهی سوق داده شده و به هر حال دستاوردهایی نیز به دنبال داشت و با توجه ویژه به این حوزه، توسعه حوزه مهارت آموزی ناخواسته دچار بحران شد.
معاون وزیـر تعـاون،کـار و رفـاه اجتمـاعی ، موضوع اشتغال را مسأله مهم در کشور عنوان و تصریح کرد: با وجود پرداختن دیرهنگام به موضوع مهارت آموزی در راستای ایجاد و پایداری اشتغال در کشور، اکنون تمامی دستگاه های نظارتی، پژوهشی، آموزشی و ... مهارت آموزی را یک فرصت برای حل معضل بیکاری مطرح می کنند.
وی توجه دولت مردمی و آمادگی و علاقمندی عمومی کشور به امر مهارت آموزی را از ظرفیت های مهم در توسعه آموزش های مهارتی منجر به اشتغال دانست و گفت: تهدیدات باید با هم افزایی تبدیل به فرصت شود و سیاست و راهبرد قطعی ما حمایت از بخش خصوصی و بهره گیری از طرح ها، ایده ها، افکار و نقطه نظرات این بخش در توسعه نهضت مهارت آموزی در سراسر کشور می باشد.
وی آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد را بخشی از خانواده بزرگ سازمان خواند و اظهار داشت: بخش دولتی و آموزشگاه های آزاد عضو یک خانواده هستند و ما این بخش را جدا از هم نمی دانیم و برای مطرح شدن در تمام سطوح کشور ضروری است از تمام ظرفیت های خوش فکر چه در بخش خصوصی و چه دولتی و حتی کارآموزان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه افزایش درآمدزایی یکی از اولویت ها و برنامه های اصلی سازمان می باشد، خاطرنشان ساخت: این مجموعه دارای ظرفیت های فراوانی است که بتواند روی پای خودش بایستد و در نظر است تا شورای درآمدزایی سازمان در راستای تقویت زیرساخت های نهادی و برنامه ای در این راستا تشکیل شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به نقش پررنگ رسانهها در زندگی امروز بر ضرورت تبیین خدمات و دستاوردهای مهارتی منجر به اشتغال و تولید در بخش دولتی و غیر دولتی تأکید کرد.
دکتر عظیمی درپایان بر حضور نمایندگان آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد در جلسات مهم و بهره گیری از نقطه نظرات و پیشنهادات آنان تأکید کرد.
فعالیت بیش از 20 هزار آموزشگاه آزاد فعال در امر مهارت
دکتر نوروزی معاون آموزش سازمان در این نشست ،با اشاره به فعالیت بیش از 20 هزار آموزشگاه آزاد فعال در امر مهارت آموزی در سراسر کشور، افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی اصلی ارائه آموزش های غیررسمی و مهارتی در کشور است که ما می توانیم با پتانسیل بالای آموزشگاه های آزاد و هم افزایی بیش از پیش به سرانجام مطلوب دست یابیم.
«حبیبی ماچیانی»، مدیرکل دفتر آموزشگاه های آزاد و مشارکت های مردمی سازمان هم بااشاره به رشد ۴۵ درصدی عملکرد آموزشگاههای آزاد در شش ماهه ۱۴۰۲ گفت: مقایسه تعداد آموزشگاه فعال در شش ماهه اول سال جاری با ۱۲ هزار و ۱۹۴ آموزشگاه فعال در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۱ حاکی از نرخ رشد ۴۵ درصدی آموزشگاههای فعال است.
این حجم فعالیت در ۱۴۴ هزار و ۹۶۲ دوره آموزشی رقم خورده است که در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال قبل، حدود ۶۰ درصد افزایش تعداد دورههای اجرا شده را شاهد هستیم.
رایزنی و تعامل سازمان با بنگاه های اقتصادی، دانشگاه ها، اصناف، دستگاه های اجرایی در راستای ارائه آموزش های مهارتی از طریق آموزشگاه های آزاد، تسهیل واگذاری کارگاه ها و مراکز آموزشی به بخش خصوصی، تسهیلات بانکی ویژه آموزشگاه های آزاد، حضور بخش خصوصی در جلسات تصمیم ساز و ... از موارد مطروحه در این نشست توسط رؤسا و اعضای کانونهای استانی انجمنهای صنفی و کانون هماهنگی کارفرمایی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای کشور بود.
نظر دهید