شعار سال
پنجشنبه 04 بهمن 1403
  • 1399/09/05 - 14:02
  • - تعداد بازدید: 4182
  • - تعداد بازدیدکننده: 257
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

تکمیل پروژه های نیمه تمام مراکز آموزش فنی وحرفه ای استان خراسان شمالی کلید خورد

با امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و استانداری خراسان شمالی، پروژه های نیمه تمام مراکز آموزش فنی وحرفه ای استان با استفاده از ظرفیت های موجود برای تأمین اعتبار لازم و توسعه و مشارکت بخش عمومی و دولتی تکمیل می شود.

 


با امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و استانداری خراسان شمالی، پروژه های نیمه تمام مراکز آموزش فنی وحرفه ای استان با استفاده از ظرفیت های موجود برای تأمین اعتبار لازم و توسعه و مشارکت بخش عمومی و دولتی تکمیل می شود.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، این تفاهم نامه با حضور علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان، محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی، با هدف تحقق عدالت آموزشی در توزیع امکانات و زیرساخت های آموزشی، کمک به تربیت نیروی انسانی کارآمد و ماهر، ایجاد زمینه مناسب برای دسترسی آحاد جامعه به آموزش های تخصصی مهارتی و زمینه سازی اشتغال پایدار برای افراد جویای کار، 2  آذرماه در سالن ریاست سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور منعقد شد.


بنابراین گزارش، استفاده از ظرفیت های موجود در تأمین اعتبارات لازم برای تکمیل پروژه های نیمه تمام مراکز آموزش فنی و حرفه ای در شهرستان های مانه و سلمقان، گرمه، راز و جرگلان و مرکز گلستان شهر بجنورد در راستای توسعه مهارت آموزی و توانمند سازی مهارتی کارجویان و شاغلین مناطق شهری و روستایی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در دستور کار این تفاهم نامه است.


این گزارش می افزاید؛ هاشمی، معاون وزیر کار در آئین انعقاد تفاهم نامه مذکور گفت: اگر بخواهیم جهش تولید و به دنبال آن جهش مهارت را رقم بزنیم، توجه به تربیت انسان ماهر اصلی ترین موضوع است که باید مد نظر قرار بگیرد.


معاون وزیر تعاون افزود: فکر آدمی توام با دانایی و مهارت منتج به پیشرفت خواهد شد. اکنون پس از چهل سال در کشور به بلوغ مهارت رسیده ایم و نباید صرف چارچوب ها به مهارت آموزی نگاه شود بلکه متناسب با تغییرات وابسته به سرعت تکنولوژی و زمان در مسیر درست قرار گیرد.


وی با تقدیر از نگاه مسئولانه استاندار خراسان شمالی به ارزش مهارت برای داشتن جامعه توانمند، گفت: با مزیت های موجود در این استان، 20میلیون گردشگر، وجود مرز چند صد کیلومتری در استان، قابلیت های زمین و آب و هوا، این فرصت برای ما وجود دارد که به تنوع نیازها، بیندیشیم.


هاشمی با اشاره به جمعیت قابل توجه روستایی در استان خراسان شمالی، افزود: این استان برای مدیریت مهاجرت نیازمند به برنامه ریزی و سرمایه گذاری در حوزه مهارت است  تا نقش بازدارندگی در مهاجرت روستا به شهر داشته باشد و حتی مهاجرت معکوس را محقق کند.


معاون وزیر تعاون افزود: در این تفاهم نامه ما از روستا تا شهر، از کارگاه تا دانشگاه و از مدارس تا مراکز صنفی، همه را به نحوی دیدیم که استان را «پایلوت ملی آموزش اصناف» قرار دادیم .


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه­ای کشور افزود: در این تفاهم نامه به دانشگاه فرهنگیان استان خراسان شمالی هم  فکر کرده ایم که پایلوت ملی شود برای آموزش معلمان که هدایت، راهبری و سرمایه های آینده ما را بر عهده دارند.


هاشمی در ادامه  گفت:  « نگرش هر معلم یک مهارت»، منتج به این خواهد شد که هر دانش آموز به یک دانش آموز با مهارت و توانمند و در جستجوی موقعیت تبدیل شود.


وی در خاتمه افزود: امیدوارم با هم افزایی، هم گرایی و به کارگیری ظرفیت ملی و استانی، بتوانیم زمینه تحقق تمامی مفاد تفاهم نامه را فراهم کنیم و استان را به عنوان الگویی ارائه بدهیم که بتوانیم از طریق مهارت، نرخ بیکاری را کاهش و موج امیدواری را در جامعه ایجاد کنیم.  


استاندار خراسان شمالی:


موضوع مهارت آموزی در استان با جدیت پیگیری می شود


درادامه، محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی گفت: بحث مهارت آموزی در استان بسیار جدی است زیرا آمار نشان می دهد نیروی فاقد مهارت در استان زیاد است.


محمد علی با اشاره به عقد تفاهم نامه با سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور گفت: استان خراسان شمالی توانمندی‌های گسترده‌ای در زمینه کشاورزی و تولید محصولات بنیادین دارد و برای توسعه استان خراسان شمالی آموزش‌های فنی حرفه‌ای، تولید کار و مهارت نقش ویژه‌ای دارد و امیدواریم با حمایت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، استان خراسان شمالی در تولید ناخالص ملی افزایش گسترده داشته باشد.


استاندار خراسان شمالی گفت: در زمینه نرخ مشارکت اقتصادی،  این استان جزو استان‌های برتر کشور است و در این تفاهم نامه نیز تمام جمعیت  عشایری، روستایی و شهری و مرزنشینان استان دیده شده است.


شجاعی با تأکید بر تسریع در مهارت آموزی به نیروی کار استان گفت: استان خراسان شمالی به سرعت در مهارت آموزی به نیروی کار نیاز دارد و همه دستگاه های اجرایی باید نقش پذیرفته و پای کار بیایند.


وی بر آمایش نرخ بیکاران در استان و اعلام نتیجه در هر شش ماه، پس از اجرای تفاهم نامه تأکید کرد.


در ادامه برخی از تعهدات دو طرف در تفاهم نامه مذکور به شرح زیر ذکر می شود.


· تعهدات سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور


-  تدوین و ابلاغ « سند راهبردی مهارت استان» حداکثر تا پایان دی ماه 1399


- برنامه ریزی اجرای طرح آموزش روستایی به ازای « هر شهرستان 20 روستا» در استان خراسان شمالی


- طراحی و ارائه ساختار و فرآیندهای مرتبط با ایجاد « دپارتمان های ملی مهارت اصناف» و صدور مجوز برای ایجاد دپارتمان های این دپارتمان در بجنورد


- تدوین چارچوب اجرایی طرح « مهارت جامعه محور جهت اجرا» در استان خراسان شمالی به عنوان پایلوت


- استفاده از نتایج نیازسنجی و آینده پژوهی در اولویت بندی، تدوین و بازنگری استانداردهای شغل و شایستگی مورد نیاز تفاهم نامه


- برنامه ریزی و ایجاد «بانک اطلاعاتی استادکاران و مربیان استان» برای امکان بهره برداری جامع از
ظرفیت های مهارتی موجود


-تأمین صد درصد اعتبارات تجهیزاتی لازم برای تکمیل 4 پروژه نیمه تمام مراکز یاد شده تا پایان شهریور 1400


· تعهدات استانداری خراسان شمالی


- استانداری متعهد می‌گردد صددرصد اعتبارات لازم جهت تکمیل 4 پروژه نیمه تمام مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای مانه و سملقان، گرمه، راز و جرگلان و مرکز گلستان شهر بجنورد را از طریق فرمانداری شهرستان­ها و سازمان مدیریت و برنامه­ریزی استان به مبلغ 890/000/000/000 ریال (890 میلیارد ریال) و حداکثر تا پایان شهریور ماه 1400 تامین نماید.


-  الزام دستگاه های اجرایی به تهیه «پیوست آموزشی مهارتی برای کلیه پروژه ها و طرح های سرمایه گذاری» استان و ارائه به اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان به عنوان دبیرخانه شورای مهارت


- الزام ارائه گواهینامه مهارتی برای دریافت کنندگان تسهیلات اشتغال در استان


-  همکاری و استفاده از تشریک مساعی تمامی بخش های دولتی و خصوصی در ایجاد دپارتمان های ملی مهارت اصناف در استان


-  اجرای «طرح پایلوت دانشگاه فرهنگیان استان برای مهارت آموزی دانشجویان» دانشگاه فرهنگیان کشور


- همکاری در تدوین و تصویب سند راهبردی مهارت و الزام به همکاری دستگاه‌های اجرایی در خصوص تدوین و اجرای سند توسعه مهارت استان


- مشارکت موثر در برگزاری مراحل استانی و کشوری «مسابقات ملی مهارت» به صورت عام با بهره گیری ازظرفیت کلیه دستگاه ها و نهادهای دولتی و عمومی و خصوصی استان


- همکاری در پیاده سازی طرح های مهارت جامعه محور و توان افزایی «ساکنین مناطق مرزی» براساس توافق مصوبات ابلاغی سازمان با همکاری کلیه ذینفعان طرح


-  حمایت مادی و معنوی از انجام طرح‌های پژوهشی در زمینه مهارت‌آموزی و اشتغال استان


-  ایجاد «مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی» در کلیه دانشگاه های استان


-  تدبیر تمهیدات لازم در خصوص ایجاد استقرار «مراکز مهارت آموزی در جوار صنایع بزرگ استان»


از جمله تعهدات مشترک دو دستگاه توسعه آموزش های مهارتی در «مناطق روستایی و عشایری» از طریق شناسایی، استفاده و حمایت از سازمان های مردم نهاد فعال استان خراسان شمالی و پیشنهاد سیاست ها، خط مشی ها و ساز و کار اجرایی لازم به شورای عالی نظام جامع آموزش فنی و حرفه ای در راستای استقرار نظام در سطح استان عنوان شده است.


 

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 85464
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب