3 هزار نفر از ساکنان مناطق روستایی و عشايري استان بوشهراز آموزش های مهارتی بهره مند شدند
مدير کل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر از ارائه آموزش های مهارتی در 134 حرفه مختلف در سال 99 با برگزاري 300 دوره آموزشي در بيش از 120 روستاي استان به 3 هزار نفر از روستائيان و عشاير در سطح استان خبر داد.
مدير کل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر از ارائه آموزش های مهارتی در 134 حرفه مختلف در سال 99 با برگزاري 300 دوره آموزشي در بيش از 120 روستاي استان به 3 هزار نفر از روستائيان و عشاير در سطح استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر، عبدالمجيد دراهکي، مدیر کل استان با اعلام این خبر افزود: علی رغم محدودیت های بی شمار کرونایی مهارت آموزی با اجرای دوره های آموزش فنی و حرفه ای در مناطق روستایی و عشایری استان معطل نمانده و گسترش آن به منظور رفع نیازها ایجاد شرایط اشتغال در مناطق روستایی و فراهم کردن فرصت های آموزشی برابر مورد توجه است.
وي تصریح کرد: اگر موضوع آموزش مهارت ها در روستا ها مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد، باعث خواهد شد اقشار روستایی که اغلب طبقه مستضعف جامعه هستند، توانمند گردیده و دارای مهارت شوند و طبیعتا بازار در این شرایط به سمت آنها سوق پیدا خواهد کرد و باعث می شود علاوه بر اینکه از حیث اشتغال مستقل شوند از مهاجرت به شهرها برای انجام فعالیت های خدماتی نیز اجتناب نمایند.
دراهکي با بيان اينکه برنامه ريزي آموزشي براي مهارت آموزي 3 هزار و 500 نفر از روستائيان و عشاير در سال جاري در سطح استان بوشهر صورت گرفته است،افزود: براساس نیازسنجی های لازم پیش بینی شده در سال جاری آموزش هاي مهارتي در 125 روستاي استان ارايه شود.
مدير کل آموزش فني و حرفه اي بوشهر دوره های کارآفريني، پرورش گياهان دارويي،مانتو دوزی ،پرورش بلدرچين،شیرینی پزی ،پرورش بوقلمون، قالی بافی و گلیم بافی،پروش دام هاي محلي، توليدصنايع دستي بومي و محلي را از مهمترین دوره های برگزار شده عنوان کرد و گفت : رویکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای تقویت مهارت آموزی برای گروه های هدف ساکن در مناطق روستایی و عشایری است که با بسیج تمام امکانات و بهرمندی از توان ارگانهای دیگر سعی در تقویت آن در سال جاري داریم .
دراهکي با اشاره به این نکته که ایجاد کارگاه های فنی و حرفه ای، کارآفرینی و اشتغال زایی در روستاها نسبت به شهر ها ارزانتر است ، اظهار کرد: برای نهادینه شدن آموزش ها در مناطق روستایی باید از دوران کودکی فرآیند آن آغاز شود تا فرزندان روستاییان که درآینده وارد جامعه می شوند با این ذهنیت که از مهارت های کافی برخوردار هستند ، در مسیر ایده پردازی، کارآفرینی ، تولید و اشتغال گام بردارند.
وي به پتانسيل هاي اشتغالزايي در روستاهاي استان بوشهراشاره کرد و اضافه کرد: بر اساس ظرفیتهای اشتغالزایی مناطق محروم و روستاها طرح مهارت آموزی در این نقاط بیشتر مورد توجه قرار میگیرد تا سبب پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها شود و آموزشهای مهارتی معضل بیکاری در بین جوانان روستایی را کاهش خواهد داد.
مدير کل آموزش فني و حرفه اي بوشهر همچنين به مهارت آموزي 280 نفر از عشاير که بصورت فصلي در استان بوشهر حضور دارند اشاره کرد و گفت: اين عشاير در سه شهرستان ديلم،دشتي و دشتستان مهارت هاي فني را فرا گرفته اند که در سال جاري پيش بيني آموزش 300 نفر از عشاير کوچ رو در استان برنامه ريزي شده است.
نظر دهید