شعار سال
پنجشنبه 04 بهمن 1403
  • 1399/11/12 - 11:01
  • - تعداد بازدید: 2533
  • - تعداد بازدیدکننده: 266
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور: طرح تأسیس مراکز آموزش فنی و حرفه ای در شهرک های صنعتی عملیاتی می شود

علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در دیدار با علی رسولیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی از تأسیس و اجرای مراکز جوار و بین کارگاهی آموزش فنی و حرفه ای کشور در تعدادی از شهرک های صنعتی کشور به صورت پایلوت در سال 1400 خبر داد.

 


علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در دیدار با علی رسولیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی از تأسیس و اجرای مراکز جوار و بین کارگاهی آموزش فنی و حرفه ای کشور در تعدادی از شهرک های صنعتی کشور به صورت پایلوت در سال  1400 خبر داد.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با رسولیان، معاون وزیر صمت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در خصوص گسترش مهارت آموزی در شهرک های صنعتی استان های کشور، امروز 11 بهمن ماه دیدار و گفت و گو کردند.


بنا براین گزارش، هاشمی در این دیدار با اشاره به اینکه شرکت شهرک های صنعتی در بین دستگاه های دولتی پل ارتباطی مناسبی برای صیانت از مهارت شاغلین و تأمین نیروی ماهر در کشور است، گفت: با همکاری دو سازمان می توان زمینه خوبی برای ارائه آموزش های مهارتی مستمر و به روز شاغلین در صنعت ایجاد کرد واین مهم بودن بر موضع پایدار در شغل را به دنبال دارد.


هاشمی ادامه داد: نقش نیروی کار ماهر مورد نیاز جامعه بر کسی پوشیده نیست و رقابت برای استخدام نیروی ماهر همواره بین کارفرمایان و صنایع وجود دارد.


معاون وزیر کار تأکید کرد: نقش شرکت های صنعتی در تأمین نیروی توانمند کاملا بدیهی است، و توانمندی شاغلان باید متناسب با سرعت پیشرفت تکنولوژی ارتقا و به روزرسانی شود تا از مدار کار خارج نشوند.


هاشمی در همین رابطه از ایجاد زیرساخت در شهرک های صنعتی برای ارزیابی صحیح نیروی انسانی سخن گفت و افزود: داشتن «گواهی نامه مهارت» در شهرک های صنعتی باید به یک الزام تبدیل شود زیرا انسان ماهر محور توسعه در برنامه هر کشوری است.


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: می توانیم از محل قانونی « تبصره 2 ماده 38 » استفاده از مالیات برای ایجاد و تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفه ای به عنوان یک راهکار اجرایی استفاده کرده تا علاوه بر کاهش هزینه ها شهرک های صنعتی را به مراکز مهارت آموزی مبدل کرد.


یکصد شرکت از شرکت های شهرک های صنعتی توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از لحاظ عیار مهارتی سنجیده می شوند


هاشمی در ادامه سخنان خود از سنجش صلاحیت حرفه ای و اعتبار گواهی نامه های مهارتی سازمان در فراسوی مرزها سخن گفت و افزود: به عنوان آغاز فعالیت دو دستگاه،یکصد شهرک صنعتی با هدف سرمایه گذاری نیروی انسانی و مهارت آموزی به گروه مخاطب،  سنجش صلاحیت می شوند و عیار مهارتی آنان مشخص می شود.


وی افزود: این امر علاوه بر شناسایی افراد فاقد مهارت این امکان را فراهم می کند که بانک اطلاعاتی جامعی از نیروهای شهرک های صنعتی ایجاد شود.


معاون وزیر کار تصریح کرد: تحقق این موضوع می تواند پایه گذار حرکتی نوین در کشور باشد و صادرات نیروی فنی با مهارت و به دنبال آن ارز آوری برای کشور را به دنبال داشته باشد.


در ادامه این دیدار، هاشمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از تدوین استاندارد های مورد نیاز صنایع کوچک بر اساس ظرفیت هر استان برای مشاغل و حرفه های مورد نیاز شهرک های صنعتی خبر داد و افزود: مراکز جوار کارگاهی ما می تواند در حکم کارگاه آموزشی برای شرکت شهرک های صنعتی باشد.


معاون وزیر کار همچنین بر آموزش دوگانه (آموزش در کارگاه و محیط کار واقعی) در واحد های صنعتی شهرک های صنعتی  تأکید کرد.


رسولیان:


مهارت آموزی در شهرک های صنعتی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور پایه گذار حرکتی ماندگار است


بنا براین گزارش، در ادامه علی رسولیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ضمن استقبال از همکاری دو دستگاه ، گفت: مهارت آموزی در شهرک های صنعتی با توجه به ظرفیت های هر استان می تواند، پایه گذار حرکتی ماندگار باشد.


رسولیان، با اشاره به تفاهم نامه دو دستگاه در سال 1382 گفت: در حدود 70 قطعه زمین از سوی شرکت شهرک های صنعتی برای ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه ای برابر تفاهم نامه مذکور به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای ایجاد کارگاه و مراکز مهارت آموزی داده شد که از این تعداد 34 مرکز فعال هستند و 39 هزار دوره آموزشی برای یک میلیون نفر در شاخه های مختلف کارآفرینی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در این مراکز برگزار شد.


وی خواستار تجهیز مراکز باقی مانده و مهارت آموزی در آن ها و همچنین توسعه مراکز جوار شهرک های صنعتی شد.


در پایان مقرر شد با ایجاد کارگروه مشترک بین دو دستگاه ظرف یک ماه آینده با توجه به ظرفیت های هر استان برنامه ریزی لازم برای ارتقای مهارت در شهرک های صنعتی صورت گرفته و تدابیر لازم اندیشیده شود.


 

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 85707
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب