شعار سال
جمعه 05 بهمن 1403
  • 1399/05/04 - 15:47
  • - تعداد بازدید: 3135
  • - تعداد بازدیدکننده: 242
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون مجلس ریاست جمهوری:

توسعه بدون توجه به آموزش های فنی و حرفه ای محقق نمی شود

حسینعلی امیری، معاون امور مجلس ریاست جمهوری در مراسم صدور مجوز 42 مرکز آموزش مهارتی جوارکارگاهی و بین کارگاهی هم زمان با هفته ملی مهارت گفت: توسعه،بدون توجه به آموزش های فنی و حرفه ای محقق نمی شود.

 


 


حسینعلی امیری، معاون امور مجلس ریاست جمهوری در مراسم صدور مجوز 42 مرکز آموزش مهارتی جوارکارگاهی و بین کارگاهی هم زمان با هفته ملی مهارت گفت: توسعه،بدون توجه به آموزش های فنی و حرفه ای محقق نمی شود.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با حضور حسینعلی امیری،  معاون امور مجلس رئیس جمهوری و علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مجوز فعالیت  42 مرکز آموزش مهارتی جوارکارگاهی و بین کارگاهی در 19 استان کشور، هم زمان با هفته ملی مهارت صادر شد.


 معاون امور مجلس ریاست جمهوری با تبریک هفته ملی مهارت و با بیان این که آموزش های فنی و حرفه ای ترکیبی از هنر، علم و فن است، گفت: این آموزش ها بی تردید حلقه اتصال اشتغال و کارآفرینی است و باید با جدیت به آن توجه شود.


 وی افزود: این هفته فرصتی است تا سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور  در خصوص عملکرد، دستاوردها و نقاط ضعف و قوت خود با مسئولان به گفتگو و حل و فصل بپردازد.


امیری ادامه داد: یکی از مباحث مهم امروز، توسعه است و ویژگی مشترک تعاریف توسعه، خلاقیت و ابتکار است و در واقع توسعه یک فرایند و یک گذر تاریخی است و تمام ابعاد بشری را در بر می گیرد، توسعه منجر به تحول در زندگی بشر می شود باید در بحث های توسعه ای، تحول در مدیریت همواره باید مورد توجه قرار گیرد.


امیری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت مهارت های فنی و حرفه ای در سیاست های اقتصاد مقاومتی افزود: در شرایط تحریم باید به داشته های درونی تکیه کنیم، آموزش های مهارتی در این شرایط بسیار مهم است و توسعه آموزش های مهارتی در توسعه اشتغال و کاهش آسیب های اجتماعی ضرورت دارد.


وی گفت: توسعه فقط توسعه اقتصادی نیست و همه ابعاد و عرصه های اجتماعی را در برمی گیرد، توسعه ای که محور آن فرهنگ، خلاقیت و نوآوری و آموزش های فنی و حرفه ای است، موفق تر و با خطرپذیری کمتر است.


معاون امور مجلس رئیس جمهوری تصریح کرد:  لازم است بسترهای لازم برای توسعه مهیا شود،  توسعه امری پیچیده و به زیرساخت نیاز دارد.


 وی ابزارهای لازم برای توسعه را فرهنگی و فیزیکی قلمداد کرد و گفت: در توسعه فرهنگی حاکمیت اندیشه و در توسعه فیزیکی حاکمیت سرمایه مد نظر است.


امیری با بیان اینکه کشور شرایط خاصی را می گذراند، گفت: تحریم ها شرایط خاصی به ما تحمیل کرده و درآمد کشور کاهش پیدا کرده است در چنین شرایطی باید از ظرفیت های داخل کشور استفاده کنیم و از این رو آموزش های مهارتی دارای اهمیت است.


وی  افزود: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته تعداد افراد اندکی دنبال تحصیل در دانشگاه هستند، در جامعه اسلامی نیز کار امری مقدس است اما علیرغم تاکیدات زیاد افراد پیگیر شغل دولتی هستند به همین دلیل با خیل زیادی تحصیل کرده  بیکار مواجه هستیم.


معاون امور مجلس ریاست جمهوری بیان کرد: در معاونت پارلمانی از طرح ها و لوایح سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور حمایت می کنیم و در واقع سازمان در کنار صندلی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هیات دولت یک صندلی دیگر خواهد داشت و البته انتظار داریم سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور آموزش های خود را به روز کند و سهم قابل توجهی در توسعه کشور ایفا کند.


وی افزود: در شرایط شیوع بیماری کرونا مسئولیت مدیران سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مضاعف است.


امیری در ادامه بر مطابقت استانداردهای آموزشی سازمان با  استانداردهای جهانی، رهگیری وضعیت اشتغال مهارت آموزان و ایجاد بانک اطلاعاتی آنان، توسعه همکاری با سازمان های مردم نهاد تاکید کرد.


علی اوسط هاشمی:



خواستار تصویب لایحه انجمن خیرین مهارتی هستیم


در ادامه این مراسم، علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در گفت: حضور افرادی مانند آقای امیری، معاون امور مجلس ریاست جمهوری و  توسعه ارتباط با مجلس و دولت می تواند سرمایه ارزشمندی برای سازمان باشد.


وی ادامه داد: سازمان و آموزش های مهارتی آنگونه که شایسته است در جامعه معرفی نشده است و مهارت در نگاه جامعه وزن خود را پیدا نکرده است.


هاشمی تأکید کرد: نیازمند ارتقای وزن مهارت در نگاه حکومت، برنامه نویسان و قانون گذاران هستیم.


معاون وزیر کار گفت: به موازات توسعه دانش، نیازمند توسعه مهارت نیز هستیم و اهمیت مهارت در نگاه جامعه شکل نگرفته است.


مهارت می تواند راهکاری مهم برای نجات و برون رفت جوانان از کسالت و بیکاری باشد


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه در برنامه های توسعه به موضوع مهارت توجه نشده است، بیان کرد:  11 هزار و 700 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای به عنوان شرکای اصلی سازمان تا کنون مورد توجه قرار نگرفته اند و از طرفی فعالیت موازی دیگر دستگاه ها در حوزه مهارتی به آموزشگاه های آزاد آسیب وارد کرده است.


وی تأکید کرد در این رابطه به  برنامه ریزی و استفاده  از تمام پتانسیل ها نیاز داریم.


هاشمی از اهمیت مهارت در جامعه سخن  گفت و گفت:  مخاطبین سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور،  جامعه ایران است.


هاشمی  مدرک گرایی را یک آفت نامید که مهارت آموزی در جامعه را متاثر کرده است.


معاون وزیر تعاون تأکید کرد هیچ پروژه ای بدون پیوست مهارتی نمی تواند از استاندارد لازم برخوردار باشد.


وی گفت: برای حمایت از آموزش های مهارتی، از مجلس درخواست تصویب لایجه انجمن خیرین مهارتی را داریم ، چرا که این خیرین نقش مهمی در کمک رسانی به  آموزش مهارت در کشور دارند.


علی اوسط هاشی ضمن اعلام خرسندی  از  تشکیل فراکسیون مهارت در مجلس یازدهم از معاون امور مجلس  رئیس جمهور درخواست حمایت کرد  تا سازمان بتواند در حوزه مهارت و اشتغال نقش آفرینی کند و به موثر بودن در جامعه برسد.


هاشمی در پایان از تشکیل پارلمان مربیان و کارشناسان سازمان برای ایجاد فضای گفتگو و تعامل در سطح ملی و افزایش وزن سرمایه اجتماعی خبر داد و گفت: به شنیدن، دیدن و گفتگوی بیشتر نیاز داریم و تشکیل پارلمانی از بدنه کارشناسی سازمان برای نخستین بار است که اتفاق می افتد.


 در پایان این نشست به صورت نمادین مجوز آغاز به کار  مرکز جوارکارگاهی و بین کارگاهی لبنیات پگاه توسط امیری داده شد، همچنین احکام اعضای هیات رئیسه پارلمان مربیان و کارشناسان توسط معاون امور مجلس ریاست جمهور و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اعطا شد.


 


 

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 84021
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب