در نشست اهمیت و ضرورت تأسیس مراکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی مطرح شد؛
بحران امروز ما در اشتغال، دانشآموختگان فاقد مهارت هستند / جامعه و صنعت نیازمند افراد ماهر و توانمند است
نشست تبینی با موضوع اهمیت و ضرورت تأسیس مراکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی با حضور سرپرستان دانشگاه پیام نور، معاونت آموزش سازمان فنی و حرفه ای کشور و مدیران معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی و حضور برخط رؤسای استانی دانشگاه پیام نور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، سرپرست معاونت آموزش سازمان فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه دانشگاهها وارد نسل پنجم میشوند، گفت: نسل پنجم دانشگاهها،ه مرز نمیشناسد و رسالت آن ارتباط تنگاتنگ با جامعه و صنعت است. اکنون در مرحلهای قرار داریم که باید این ارتباط را بیش از پیش تقویت کنیم.
محمود تقی پور با اشاره به جوامع 19 گانه هدف سازمان آموزش فنی و حرفهای که یکی از آنان دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی هستند، خاطرنشان ساخت: بحران امروز ما، دانشآموختگان فاقد مهارت هستند. جامعه و صنعت نیازمند افراد ماهر و توانمند است و یکی از مراکزی که میتواند در این زمینه همافزایی ایجاد کند، مراکز TMC است.
وی افزود: دانشگاه پیام نور به عنوان یکی از دانشگاههای فعال در این حوزه میتواند نقش مهمی در پر کردن شکاف میان آموزش، بازار کار و صنعت ایفا کند.
سرپرست معاونت آموزش سازمان فنی و حرفه ای با اشاره به تأکید رئیسجمهور بر مهارتآموزی دانشجویان، تصریح کرد: وظیفه ما ارائه آموزشهای متناسب با نیاز شغلی و توانمندسازی دانشجویان برای اشتغال است.
وی اظهار داشت: با توجه به تغییرات گسترده در دنیا، بهویژه در حوزه توانمندسازی، انقلاب صنعتی، و گسترش هوش مصنوعی، ما با چالشهایی جدی مواجه هستیم.
تاکید بر ضرورت ورود به حوزه های مهارتی در کنار آموزش های علمی و نظری
امین ناجی سرپرست دانشگاه پیام نور، در این نشست با تأکید بر اهمیت همکاریهای بینبخشی در دانشگاهها و نهادهای کشور اظهار داشت: یکی از اقدامات مؤثر در دانشگاههای کشور، ورود سازمان فنی و حرفهای به عرصه آموزش دانشجویان است که موجب فنیتر شدن مهارتهای آنها شده است.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۸۰ مرکز مهارتآموزی در سطح کشور گفت: این مراکز بیش از دو سوم استانهای کشور را تحت پوشش قرار دادهاند. در شرایط کنونی کشور، علاوه بر دانش علمی و نظری، ضرورت ورود به مهارتهای فنی و تخصصی احساس میشود و همواره کشور به افرادی نیاز دارد که توانایی عملی و مهارتهای کاربردی داشته باشند و به عنوان تکنسین، وارد بازار کار شوند.
امین ناجی در ادامه افزود: هدف ما تربیت افرادی است که نه تنها بتوانند شغلی برای خود ایجاد کنند، بلکه از طریق آموزش و کارآفرینی، فرصتهای شغلی برای دیگران نیز فراهم آورند. مهارتآموزی باید به گونهای باشد که فرد بتواند در داخل یا خارج از کشور، با بهرهگیری از توانمندیهای خود، فعالیت اقتصادی داشته باشد.
وی تأکید کرد: بازار کار به دنبال نیروهایی است که علاوه بر مهارت بالا، اقتصادی و کارآمد باشند. سرمایه انسانی ماهر، یکی از ارزشمندترین سرمایههای جامعه است و میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی ایفا کند.
دربخش پایانی سخنان خود، امین ناجی ضمن قدردانی از تلاشهای تمامی دستاندرکاران حوزه مهارتآموزی، بر اهمیت تأسیس مراکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی در دانشگاه پیام نور تأکید کرد و خواستار همکاری بیشتر نهادهای مختلف در این زمینه شد.
نظر دهید