معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور: افزایش سرمایه گذاری در حوزه مهارت آموزی اجتنابناپذیر است
مراسم اختتامیه نوزدهمین مسابقات ملی مهارت با حضور علی حسین شهریور، معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در 2 رشته مهارتی در استان فارس برگزار شد.
مراسم اختتامیه نوزدهمین مسابقات ملی مهارت با حضور علی حسین شهریور، معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در 2 رشته مهارتی در استان فارس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، علی حسین شهریور، معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اينکه، دیجیتالی شدن و فناوری های جدید، دنیای کار را به سرعت تغییر خواهد داد، افزود: پیشرفت تکنولوژی، شیوه زندگی، ارتباط و کسب و کار را دگرگون خواهد کرد، صنایع را متحول می کند و حتی رابطه کارفرما با نیروی کار را باز تعریف می کند.
شهریور با اشاره به اینکه، هزاران شغل که امروز انسان ها از طریق آن درآمد دارند، تحت تاثیر پیشرفت های دنیای دیجیتال از بین رفته یا خواهد رفت و موقعیت های شغلی تازه ای جایگزین آنها خواهند شد گفت: عملا «آینده کار» با فناوری گره خورده است و بسیاری از مردم که مشاغل سنتی دارند، مجبور به تغییر شغل خود خواهند شد.
وی گفت: تا سال ۲۰۲۵ میلادی ۸۵ میلیون شغل در ۲۶ کشور و ۱۵صنعت مختلف از بین خواهد رفت.
وی افزود: کووید-۱۹ نیز خسارت زیادی را برای اقتصاد جهانی به همراه داشته و طبق برآوردها ۱۴ درصد از ساعتهای کاری یا حدود ۴۰۰ میلیون شغل تمام وقت را از بین برده است.
وی با بیان اینکه، تا سال ۲۰۲۵ میلادی، ۹۷ میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد گفت: در چنین شرایطی مهارت آموزی نقش بسیار برجسته ای دارد و ارتقای مهارت به افراد در ورود به شغل، ماندن، حفظ شغل و خروج از بازار کار و رفتن به سمت مشاغل جدید کمک میکند.
شهریور افزود: نیروی کار، برای رقابت در بازار کار، مهارت های تازه ای نیاز خواهد داشت و با توجه به سرعت تغییرات، یادگیری مهارت نیروی کار باید مادام العمر شود.
شهریور با بیان اينکه، قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی هم به این موضوعات توجه ویژه کرده است گفت: این قانون هم به آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص، ماهر و کارآمد متناسب با نیازهای بازار کار فعلی و آتی تاکید کرده و هم بر فراهمسازی زمینه یادگیری مادامالعمر افراد جامعه جهت دستیابی به عدالت آموزشی در حوزه شغل و حرفه تصریح دارد.
وی با اشاره به اینکه، دبیری شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی به عنوان نهادی ملی که وظیفه هماهنگی در سیاستگذاری و مدیریت در برنامهریزی نظام آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی کشور را برعهده دارد به رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور واگذار شده است گفت: این شورا در هفته جاری، چهارچوب صلاحیت حرفهای ملی را برای تصویب هیأت وزیران نهایی کرد.
وی افزود: تصویب این چارچوب تحولی شگرف در توسعه مهارت در کشور ایجاد خواهد کرد.
شهریور با بیان اینکه، سازمان آموزش فنی و حرفه ای در قالب 8500 استاندارد شغلی و شایستگی به نیروی کار این امکان را میدهد که شایستگی مورد نیاز را در مشاغل کسب کند و به راحتی وارد بازار کار شود، افزود: علاوه بر این مهارتآموزی، به تداوم فعالیت شرکتهای کوچک نیز کمک میکند و برای آنها بهرهوری و نوآوری را به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه، مهارت آموزی در کشور با چالش روبرو است گفت:در حالیکه توجه دنیا بر توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت آموزی متمرکز است، در کشور ما سرمایهگذاری در این حوزه بسیار کمرنگ شده است و این یک خطر برای آینده نیروی کار در کشور خواهد بود.
وی افزود: با توجه به اینکه رابطه مستقیمی میان رشد و توسعه اقتصادی، اشتغال و آموزش های فني و حرفه ای و مهارتی وجود دارد، افزایش سرمایه گذاری در حوزه مهارت آموزی ضروری و اجتنابناپذیر است.
وی اظهار امیدواری کرد، در تدوین بودجه سال ۱۴۰۱ این موضوع مورد توجه سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد.
گفتتی است استان فارس میزبان دو رشته فناوری طراحی گرافیک و راهکارهای نرم افزاری برای تجارت بوده است.
نظر دهید