سازمان آموزش فنی و حرفهای میتواند پیشران ساماندهی اطلاعات سرمایه انسانی در کشور شود
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به خلاهای موجود در بانک اطلاعات سرمایه انسانی کشور، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای میتواند پیشران ساماندهی اطلاعات سرمایه انسانی در کشور شود.
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به خلاهای موجود در بانک اطلاعات سرمایه انسانی کشور، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای میتواند پیشران ساماندهی اطلاعات سرمایه انسانی در کشور شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، حسین عرب اسدی در آخرین روز از هفتمین همایش مدیران ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در تبریز، با بیان اینکه این همایش و گردهمایی مدیران میانی، فرصت خوبی برای هم اندیشی طرحهای جدید است، گفت: طی بازدیدهایی که امروز از مراکز آموزش و سنجش صلاحیت حرفهای در تبریز داشتیم، مسائلی در این راستا مطرح شد.
وی افزود: ما چند مشکل مبنایی داریم که شاید سازمان آموزش فنی و حرفهای بتواند برای حل آن کمک کند.
وی با بیان اینکه متولی سرمایه انسانی در کشور وجود ندارد، افزود: این موضوع یک اشکال فنی است و باید برای آن فکری کرد که به نظر میرسد، سازمان آموزش فنی و حرفهای میتواند در این زمینه کمک کند.
عرب اسدی گفت: در چرخه آموزشی کشور، وقتی یک دانش آموز تربیت میشود، نمیدانیم نهایت به کجا میرسد. وقتی این نوجوان، دانشجو میشود، نیز نمیدانیم که نتیجه آن چه خواهد شد. همچنین تعدادی از دانشجویان در ادامه به نظام اداری، وارد میشوند که از پس آن نیز اطلاع دقیقی نداریم و حتی اکنون نمیدانیم که چند شرکت دولتی تابعه، وابسته و تحت مدیریت وجود دارد.
وی تاکید کرد: پاسخ به این سوال که سرمایه انسانی کشور کجاست؟ یک پروژهی بسیار مهمی است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتواند وارد این موضوع شده و سازمان آموزش فنی و حرفهای نیز پیشران آن شود.
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بر لزوم تهیه بانک اطلاعات سرمایه انسانی کشور تاکید کرد و گفت: اکنون مجلس شورای اسلامی برای کارکنان شرکتی، طرحی دارد که البته دارای موانع بسیاری است. این نیروهای انسانی باید ساماندهی شوند و البته نگاه استخدام دولتی در این خصوص را قبول نداریم و باید تصمیم اساسی برای آن گرفته شود. حتی تعداد نیروهای شرکتی نیز در کشور مشخص نیست و ارقام گفته شده، تفاوت بسیاری با هم دارند.
وی با بیان اینکه نحوه بهکارگیری و جذب نیروهای شرکتی مشخص نیست، افزود: میتوان برای ورود به بدنه شرکتهای غیردولتی نیز آزمون گرفته شود و نبایستی افراد فقط برای ورود به بدنه دولت در آزمونهای ورودی شرکت کنند. شایسته سالاری فقط برای دولت نیست، بلکه برای اشتغال در شرکتها نیز مدنظر است.
عرب اسدی با بیان اینکه شرایط مربیان سازمان آموزش فنی و حرفهای باید مطابق با معلمان باشد، ادامه داد: نباید بین مربی و معلم تفاوتی وجود داشته باشد و بایستی کارها بر اساس قاعده انجام گیرد.
وی بر لزوم تولید الگوی اشتغال کامل و بررسی استانها از لحاظ ارائه آموزش مهارتی به جویندگان کار تاکید کرد.
در ادامه رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به گسترهی فعالیتهای این سازمان در سراسر کشور، گفت: دورههای آموزشی فنی و حرفهای حتی در دورترین روستاهای کشور برگزار میشود.
مهرداد عظیمی اظهار کرد: امروز بیش از گذشته نسبت به آیندهی کشور و حوزه ماموریتی خود امیدوار شدهایم. فراتر از بحثهای سازمانی، مباحث کشوری و نظام در ماموریتهای فنی و حرفهای مطرح است که نمیتوان نسبت به آنها بی تفاوت بود.
وی افزود: بخشی از حوزه ماموریتی ما، منبعث از موضوعات جهانی است. بیش از ۱۱ هزار استاندارد آموزشی در بدنه سازمان آموزش فنی و حرفهای وجود دارد و این استانداردها متناسب با درخواست گروههای مختلف مردم، برگزار میشود.
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ادامه داد: دامنهی بررسی سازمان اداری و استخدامی کشور، فراگیر بوده و شامل کل کشور و همه بخشها میشود. گمان نمیکنم دستگاه دیگری بهجز سازمان آموزش فنی و حرفهای بتواند شریک این سازمان از لحاط تجربه و ظرفیت برای دستیابی به اهدافش درخصوص سرمایه انسانی باشد.
عظیمی گفت: بیش از ۳۰ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای و بیش از ۳۴۰۰ مرکز جوارکارگاهی در کشور وجود دارد. در هر نقطه روستایی و محروم کشور اگر لازم باشد، حتی با اعزام واحدهای سیار میتوانیم آموزشهای فنی و حرفهای لازم را ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه این حجم از گستردگی عملیات فنی و حرفهای، فقط با ۱۲ هزار پرسنل در حال انجام است، افزود: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، آمادگی خود را برای شریک اجرایی شدن تمامی موضوعات و اهداف مربوط به سرمایه انسانی و دیگر موارد مربوطه با سازمان استخدامی کشور اعلام میکند.
وی با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای، نسبت به اشتغال و سرمایه انسانی در کشور دغدغه دارد، تاکید کرد: در راستای انجام وظایف خود در زمینهی کمک به ساماندهی نیروهای اداری، متعهدانه تلاش میکنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در خصوص این جلسه نیز گفت: یکی از اهداف این جلسات، ارزشیابی و مرور عملکرد بخشهای مختلف از جمله استانها و حوزه ستادی است. در کنار جلسات رسمی نیز بازدیدهایی از صنایع داریم که امروزه جزء مجموعههای توانمند محسوب میشوند و بخشی از تامین منابع ارزی از طریق این واحدها در حال انجام است.
وی افزود: مقرر گردید که این جلسات مطابق برنامه، منظم دنبال شود و درخصوص راهبری، اجرا و مدیریت تمامی موضوعات زیرمجموعه فنی و حرفهای باید در این جلسات، مرور و هم اندیشی شود.
نظر دهید