آموزشهای مهارتی در راستای موفقیت در ایجاد اشتغال پایدار
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اعلام کرد: این سازمان، ظرفیتهای فراوانی در تربیت نیروی کار ماهر مورد نیاز بازار کار دارد.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اعلام کرد: این سازمان، ظرفیتهای فراوانی در تربیت نیروی کار ماهر مورد نیاز بازار کار دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، مجتبی نوروزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به ماموریتهای اصلی سازمان، بیان داشت: ماًموریتهای اصلی این سازمان، آموزش مهارت، پژوهش، تولید استانداردهای مهارت آموزی، سنجش مهارت و ارزشیابی نیروی کار است که ارائه این آموزشهای مهارتی به منظور ایجاد اشتغال کارجویان میباشد.
نوروزی گفت: در حوزه سنجش صلاحیت حرفه ای در سال گذشته، ۴۰ درصد آموزشها در بخش دولتی و ۶۰درصد در بخش خصوصی را به خود اختصاص دادهاست.
وی افزود: مهارت و صلاحیت حرفه ای چهار گروه به صورت مستمر توسط این سازمان، مورد سنجش قرار میگیرد که این گروهها عبارتند از مهارتآموختگان مراکز آموزشی دولتی و غیر دولتی، متقاضیان معرفی شده از سوی شورای نظام صنفی برای تعیین صلاحیت فنی و تخصصی، متقاضیان معرفی شده از سوی دستگاهها یا نهادهای طرف تفاهم با سازمان (مراکز جوار و بینکارگاهی و محیط کار واقعی) و نیز متقاضیان پروانه مهارت فنی صنعت ساختمان میباشند.
مجتبی نوروزی اعلام کرد: در ۶ ماهه اول سال، ۱۹۷ میلیون ساعت آموزش در بخشهای دولتی و خصوصی داشتهایم.
وی در ادامه بیان کرد: گروههای هدف ما را اقشار مختلفی از جمله، کارجویان، شاغلین(بنگاههای اقتصادی، اتحادیهها و اصناف)، دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی، دانشآموزان، سربازان وظیفه، ساکنین مناطق محروم، مرزی و سکونتگاههای غیر رسمی، گروههای در معرض آسیب (از جمله زنان سرپرست خانوار و کودکانکار)، زنان خانهدار، افراد دارای معلولیت، روستائیان، عشایر، زندانیان و خانوادههایشان، معتادان بهبود یافته، آسیبدیدگان اجتماعی، اتباع خارجی و پناهندگان و مربیان سایر کشورها تشکیل میدهند.
نوروزی با بیان این که امروزه، اشتغالی پایدار و ماندگار است که مبتنی بر مهارت نیروی انسانی باشد، گفت: بسیاری از مشکلات فعلی کشور در اثر فقدان نیروی کار ماهر است که بهترین راهکار آن اطلاعرسانی و تبلیغ گسترش فرهنگ مهارتآموزی است.
معاون آموزش سازمان، ضمن اشاره به اینکه بیش از 50 درصد ورودی مراکز آموزش فنی و حرفهای، خروجی دانشگاهها هستند، اعلام کرد: ما، منکر زحمات دانشگاهها و مراکز آموزش عالی نیستیم، ولی آنچه امروزه، بازار برای حل مشکلات اقتصادی و اشتغال در جامعه نیاز دارد، بحث مهارت است.
وی در پایان گفت: کارفرمایان نیز برای جذب نیروی کار ماهر موردنظر خود، شرایطی برای کارجویان تعریف می کنند که مهارتهای فنی کافی، یکی از اصولیترین آنهاست و این سازمان در این راستا، تفاهمنامههای متعددی بهخصوص در جهت ارتقاء مهارت شاغلین دارد.
نظر دهید