شعار سال
شنبه 03 آذر 1403
  • 1402/03/22 - 13:53
  • - تعداد بازدید: 2422
  • - تعداد بازدیدکننده: 2272
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

اجرای «طرح تابستانه مهارت»؛ گامی اساسی در توسعه و تقویت فرهنگ کار و مهارت آموزی در بین آینده سازان کشور

طرح تابستانه مهارت

معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در آیین انعقاد تفاهم‌نامه  «طرح تابستانه مهارت»، اجرای این طرح را گامی اساسی در توسعه و تقویت فرهنگ کار و مهارت آموزی در بین آینده سازان کشور برشمرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، «غلامحسین حسینی نیا»،  ایجاد زمینه مناسب برای شناسایی استعدادهای مهارتی دانش آموزان و کمک به هدایت تحصیلی آنان، کمک به خلاقیت، نوآوری و رشد مهارت‌های کسب و کار در دانش آموزان، ایجاد زمینه مناسب برای شناسایی استعدادهای مهارتی بازماندگان از تحصیل و کمک به هدایت تحصیلی و شغلی آنها، استعدادسنجی، رغبت سنجی و سنجش تیپ شخصیتی و تعیین بهترین شغل متناسب با ویژگی‌های فردی متقاضی، معرفی ظرفیت‌های اشتغال موجود در جامعه، مشاغل آینده و آینده مشاغل، آموزش مهارت‌های نرم و مهارت‌های فنی‌و حرفه‌ای و ... را از مهمترین اهداف انعقاد این تفاهم نامه عنوان کرد.

* تابستان و غنی سازی اوقات فراغت ‌دانش‌آموزان فرصت مغتنمی جهت کسب مهارت

وی تابستان و غنی سازی اوقات فراغت ‌دانش‌آموزان را فرصت مغتنمی جهت ارائه ‌آموزش‌های کسب و کار متناسب با نیاز بازار کار به منظور ارتقاء توانمندی‌های مهارتی منطبق با ویژگی‌های فردی پس از استعدادسنجی و رغبت سنجی جهت انتخاب آینده شغلی خواند.

معاون وزیر کار اظهار داشت: جامعه هدف این طرح ‌دانش‌آموزان و بازماندگان از تحصیل سنین 12 تا 18 سال می باشند که از  سنین 12 تا 15سال تحت عنوان مهار‌ت‌آموز و سنین 15 تا 18 سال تحت عنوان کارآموز آموزش های مهارتی را کسب می کنند.

* مجهز شدن نوجوانان به مهارت قبل از ورود دانشگاه، دوره سربازی، بازار کسب و کار

وی با بیان اینکه دوره‌های آموزشی این گروه در قالب دوره‌های آموزشی 60 تا 120 ساعته برگزار می‌شود، تصریح کرد:  نوجوانان قبل از ورود دانشگاه، دوره سربازی، بازار کسب و کار و ...با طی نمودن این طرح مجهز به یک مهارت متناسب با نیاز بازار کار می شوند.

* ارائه رایگان آموزش های مهارتی در «طرح تابستانه مهارت»

حسینی نیا با اشاره به رایگان بودن آموزش های مهارتی این طرح با بهره گیری از ظرفیت های شرکای این تفاهم نامه، گفت: حدود ۶ هزار کارگاه آموزشی در ۶۴۶ مرکز آموزشی، بیش از ١۶ هزار آموزشگاه آزاد، ٣۶ هزار کارگاه آموزشی محیط کار واقعی، ٣٢ هزار مرکز بین و جوار کارگاهی و ... از جمله ظرفیت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای در اجرای این طرح می باشد.

به گفته وی، ارائه مشاوره و هدایت شغلی دانش‌آموزان، انجام آزمون‌های سنجش هوش و شخصیت شناسی و برگزاری جلسات مشاوره و هدایت شغلی بر اساس نتایج آزمون‌های رغبت سنجی و استعدادیابی و نیازبازار کار منطقه بصورت رایگان و ... از تعهدات وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد اسلامی، شناسایی و معرفی دانش‌آموزان جامعه هدف، در اختیار قرار دادن اماکن خوابگاهی و اردوگاهی مناسب برگزاری دوره‌های آموزشی و ... از تعهدات کمیته امداد امام خمینی (ره)،  تقویت و گسترش فرهنگ کسب و کار و تشویق و ترغیب جامعه هدف، معرفی دانش آموزان متقاضی شرکت در طرح،  تأمین زیرساخت، فضا، منابع انسانی و پشتیبانی در قالب جهادگران و قرارگاه مهارتی در جهت پیشبرد اهداف، کمک به ساماندهی و نظارت میدانی در اجرای طرح و .. از تعهدات بسیج سازندگی و تقویت و گسترش فرهنگ کسب و کار و تشویق و ترغیب جامعه و اطلاع رسانی عمومی در خصوص نتایج حاصل از تفاهم‌نامه از تعهدات صدا و سیما می باشد.

معاون وزیر کار،  هماهنگی بین طرفین تفاهم‌نامه در جهت تسهیل امور و دستیابی به اهداف و اهتمام در تأمین منابع مورد نیاز با همکاری کمیته امداد و آموزش و پرورش در جهت هزینه‌های اجرایی این تفاهم‌نامه از طریق سازمان برنامه و بودجه و ریاست جمهوری را از تعهدات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواند.

حسینی نیا افزود: ارائه مشاوره و هدایت شغلی دانش‌آموزان، انجام آزمون‌های سنجش هوش و شخصیت شناسی و برگزاری جلسات مشاوره و هدایت شغلی بر اساس نتایج آزمون‌های رغبت سنجی و استعدادیابی و نیازبازار کار منطقه بصورت رایگان (با هماهنگی آموزش و پرورش)، برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب با نتایج استعداد سنجی و رغبت سنجی (آشنایی با آینده مشاغل و مشاغل آینده، مهارت‌های نرم، دوره شایستگی، دوره‌های فنی و حرفه‌ای) بصورت وبینار یا حضوری با بهره‌گیری از ظرفیت مراکز آموزشی اعم از مراکز ثابت دولتی(شیفت دوم)، مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین کارگاهی، واحدهای پذیرنده محیط کار واقعی و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد در صورت لزوم برگزاری دوره‌های سیار ،  صدور گواهینامه مهارت برای ‌دانش‌آموزان15 سال به بالا و صدور تأئیدیه آموزشی برای ‌دانش‌آموزان زیر 15 سال جهت دوره‌های برگزار شده و ... از تعهدات سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور می باشد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در پایان خاطرنشان ساخت: نوید می دهیم سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اجرای بدون وقفه این طرح  را با بهره گیری از ظرفیت های فعلی پیش بینی کرده است.

مراسم امضای تفاهم نامه چندجانبه با موضوع غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان با ارائه آموزش‌های کسب و کار و هدایت شغلی متناسب نیاز بازار کار آینده در قالب مدرسه تابستان مهارت با حضور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس بسیج سازندگی کشور و رئیس کمیته امداد  ۲۲ خرداد در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار تصویری(اسلایدر)
  • کد خبر : 101038
کلمات کلیدی
زهرا   پاک
خبرنگار

زهرا پاک

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب