کریمی بیرانوند: زیست بوم ملی اشتغال نظریه دولت برای تحقق یک میلیون شغل در سال است
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اجرای مصوبات شورای عالی اشتغال، گفت: یکی از این مصوبات خوب، زیست بوم ملی اشتغال است که نظریه دولت برای تحقق یک میلیون شغل در طول سال است.
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اجرای مصوبات شورای عالی اشتغال، گفت: یکی از این مصوبات خوب، زیست بوم ملی اشتغال است که نظریه دولت برای تحقق یک میلیون شغل در طول سال است.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمود کریمی بیرانوند، سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه برگزاری نمایشگاه دستاوردهای ۱۸۰ روزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: طی ۶ ماهه اخیر اقدامات مناسبی در حوزه معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار صورت گرفته است. یکی از این اقدامات اساسی برگزاری دو جلسه شورای عالی اشتغال به ریاست آیتالله رئیسی بوده است که حضور ایشان در این شورا در ۶ ماهه گذشته نشان اهمیت این شورا میباشد و در این مدت ۳۴ مصوبه ملی نیز اخذ شده است.
وی اظهار داشت: در خصوص اجرای همه مصوبات شورای عالی اشتغال، پیگیری های لازم صورت گرفته است. یکی از این مصوبات خوب، زیست بوم ملی اشتغال است که نظریه دولت برای تحقق یک میلیون شغل در طول سال است.
کریمی بیرانوند افزود: زیست بوم ملی اشتغال بر مبنای یک خلاء همیشگی در حوزه اشتغال و کسب و کار کشور بنا شده است. با توجه به شاخصهای کلان اقتصادی، هرکدام از این مؤلفهها یک متولی مشخص در کشور دارند، در حالی که در حوزه سیاستگذاری و نظارت در حوزه اشتغال در کشور، تشدد آرا وجود دارد و زیست بوم ملی اشتغال به دنبال ساماندهی این حوزه ها می باشد.
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: زیست بوم ملی اشتغال بر مبنای نظریه حوزه اشتغال به دنبال هماهنگی دستگاهها برای ساماندهی حوزه اشتغال در کشور است. برنامههای اشتغال در کشور نیز بر مبنای زیست بوم در حال انجام است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات گسترده معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت مردم، ایجاد هشت کارگروه ملی ذیل شورایعالی عالی اشتغال کشور بوده است که قریب ۴۰ جلسه این کارگروهها در سطح ملی نشست و مصوبه داشته اند. از دیگر اقدامات معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال در این قالب، این بود که در مدت ۶ ماه ۴۶ بازدید در سطح کشور از شهرستانها و استانهای مختلف داشتهایم و در هر سفر استانی نظریه زیست بوم را ارائه و همگرایی لازم را ایجاد میکنیم.
کریمی بیرانوند تصریح کرد: از زمان تصدی دولت یازدهم نیز ساماندهی سامانههای مختلف حوزههای اشتغال و کارآفرینی را در دستور کار داشتهایم که سامانه رصد اشتغال مهمترین اقدام این حوزه است.
وی ادامه داد: از دیگر کارهای صورت گرفته راه اندازی سامانه جستجوی شغل بوده است. با توجه به فعالیت ۱۲۰۰ کاریابی در کشور، نیازمند ساماندهی و رصد آنلاین آنها بودیم که سامانه جستجوی شغل این مهم را بر عهده گرفته و بیش از ۱۷۰ هزار فرصت شغلی در این سامانه بارگذاری شده است.
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از اقدامات صورت گرفته دیگر، تدوین آیین نامه اصلاحی هدایت نیروی کار است که با مشارکت هیأت اندیشهورز انجام شده است.
کریمی بیرانوند اضافه کرد: ۵۲ دستگاه فعال در حوزه اطلس ملی اشتغالزای کشور نیز در این مدت شناسایی شده است و میادین کارآفرینی به عنوان مکانهایی برای اشتغال و ایده پردازی در حوزه کسب و کارها به عنوان یک طرح، ارائه و در حال پیگیری است.
وی بیان کرد: احصای نقاط بحرانی اشتغال کشور نیز یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این معاونت است که تا به حال به ۷۰ نقطه بحرانی رسیدهایم و در سال آتی برای ساماندهی و حل مشکلات آنها برنامه ریزی صورت گرفته است.
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در بحث صدور مجوزهای کسب و کار مشاغل خانگی نیز اقدامات خوبی مانند صدور ۵۵۰ نوع مجوز صورت گرفته است که ۳۵۰ نوع از این مشاغل به صورت آنی صادر می شود؛ حدود ۱۷۰ مجوز دیگر که مواردی مانند بهداشت در آنها دخیل است در سه روز کاری صادر می شوند. در دو هفته گذشته ۱۲۰۰ فقره در خواست مجوز در این سامانه ثبت شده و شعار ما در این راستا "هر خانه یک شغل خانگی" است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از فعالیتهای مهم، وصول مرحله پنجم منابع اشتغال روستایی است که با نظارت میدانی با اپلیکیشنی، در این حوزه نظارت لازم را خواهیم داشت.
کریمی بیرانوند گفت: در حوزه ساماندهی اتباع خارجی بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان از این محل واریز به خزانه داشته ایم و در حدود ۱۷۴ هزار پراونه کار تمدید یا صادر شده و ۵۹۰۰ نفر نیروی کار ایرانی نیز جایگزین این اتباع خارجی شدهاند.
وی تصریح کرد: در هفته جهانی کارآفرینی ۱۵۰۰ رویداد استانی برگزار شد و با ارتباط گیری با دستگاهها به دنبال شناخت و حمایت کارآفرینان هستیم و در حدود ۵۰۰ مرکز کارآفرینی در کشور در این مدت ساماندهی شده اند.
کاراترین مدل اشتغال، مدل تعاون است
کریمی بیرانوند ادامه داد: بانک ایدههای اشتغالزا در کشور در مدت ۶ ماه گذشته ایجاد شده است. یکی دیگر از اقدامات، تصویب حمایت از شهرهای مرزنشین و کسب و کارهای این مناطق بوده است.
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت مردم گفت: هر کدام از ۳۴ مصوبه شورای عالی اشتغال نیز در حد یک اقدام بزرگ بشمار میروند.
وی افزود: دبیرخانه شورای عالی اشتغال، وظیفه هماهنگی بین دستگاهی در خصوص سیاستهای اشتغال در کشور را بر عهده دارد.
کریمی بیرانوند اضافه کرد: به لحاظ فکری و نظری کاراترین مدل را مدل تعاون میدانیم و یکی از اقدامات حوزه تعاون، تأسیس ۳۱ تعاونی استانی حوزه مشاغل خانگی را در برنامه داریم.
وی ادامه داد: برای هزار روستا که در کمربند محرومیت هستند، تعاونی تأسیس می شود تا کسب و کار در این مناطق رونق داده شود و تسهیلات حوزه اشتغال روستایی با تمرکز بر مناطق محروم در اولویت هستند.
کریمی بیرانوند گفت: به طور کلی بر مبنای مطالعات اشتغالزایی، در صورت شناسایی متناسب با شرایط، باید اقدامات لازم در این حوزه تدوین شود. منطقهای که نیروی جوان آماده به کار و استعدادهای فراوان دارد در واقع محروم نیست و باید با سیاستگذاری درست، بدنبال ایجاد زمینه کسب و کار در آنها باشیم.
وی ادامه داد: طبق آمار رسمی در حدود یک میلیون نفر بیکار با تحصیلات عالی داریم و «فقدان مهارت متناسب با تحصیلات» یکی از دلایل اصلی این شرایط است. در بازار کار نیروی دارای مهارت بسیار کم پیدا میشود که برای حل این مسئله به دنبال ایجاد شرایطی با همکاری مراکز آموزش مهارت مانند فنیوحرفه ای هستیم تا خدمات مهارتی به این افراد ارائه و بخشی از مشکل آنها برطرف شود.
نظر دهید