شعار سال
چهارشنبه 03 بهمن 1403
  • 1397/04/26 - 22:10
  • - تعداد بازدید: 4418
  • - تعداد بازدیدکننده: 158
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

روز شمار هجدهمین مسابقات ملی مهارت / روز سوم

سومین روز از برگزاری هجدهمین مسابقات ملی مهارت با استقبال مسئولین محلی و کشوری همراه شد.


سومین روز از برگزاری هجدهمین مسابقات ملی مهارت با استقبال مسئولین محلی و کشوری همراه شد.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در سومین روز هجدهمین مسابقات ملی مهارت، تعدادی از نمایندگان مردم در مجلس شوای اسلامی ضمن بازدید از رقابت نخبگان مهارتی کشور، اظهار داشتند : 


 


* نیاز امروز کشور ارتقاء بهره وری نیروی کار از طریق مهارت آموزی است


نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از مراکز شهید خدایی٬تربیت مربی و رهبری نیاز امروز کشور را ارتقاء بهره وری نیروی کار از طریق مهارت آموزی عنوان کرد.


مهدی علوی با تأکید بر اتکاء بر توان داخلی جهت عبور از بحران های پیش رو، بیان داشت: سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور می تواند در این شرایط نقشی تاثیر گذار را ایفا کند چرا که مهارت آموزی زمینه ساز تولید واشتغال است.


وی افزود: فقدان آموزش های عملی و کاربردی و تکیه بر مباحث صرفا تئوری در بین جوان و نوجوان محسوس است و نتیجه آن خیل جوانان تحصیل کرده و بیکار را برای کشور به دنبال داشته است .


علوی اظهار داشت: پیشرفت های کشور در حوزه های نظامی ٬ هسته ای و نانو مرهون اراده قوی جوانان و دولتمردان است و همت و تلاش جوانان در زمینه مهارت آموزی برای آینده کشور خودکفایی و رونق اقتصادی را بدنبال خواهد شد .


 


* آموزش های مهارتی پتانسیل افراد را برای جذب در بازار کار افزایش می دهد


نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی، در بازدید از هجدهمین مسابقات ملی مهارت، بر نقش مؤثر آموزش های مهارتی در افزایش پتانسیل افراد برای جذب در بازار کار تاکید کرد.


حمید گرمابی این مسابقات را حرکت خوبی  در ایجاد جاذبه برای یادگیری بیشتر و افزایش رغبت جوانان به مهارت آموزی در داخل کشور عنوان کرد.


وی با اشاره به معضل کشور در حوزه اشتغال اظهار داشت : افراد ماهر بهتر می توانند برای خود شغل ایجاد کنند و یا جذب بازار کار شوند و هرچه سازمان آموزش فنی و حرفه ای بتواند بهتر عمل کند قطعا در افزایش کارایی مهارت آموزان جهت اشتغال موثرتر خواهد بود.


گرمابی حمایت بخش خصوصی از نخبه های مهارتی را بسیار ضروری دانست و افزود: ارتباط دو سویه صنایع و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، ضمن بهره مندی نخبگان مهارتی، منافع مشترکی برای طرفین بدنبال خواهد داشت.


 


* تلفیق دانش و مهارت اتفاقات بزرگی را برای آینده کشور رقم می زند


نماینده مردم مریوان و سرو آباد در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از سایت مسابقات ملی مهارت تلفیق دانش و مهارت را برای آینده کشورمطلوب ارزیابی کرد.


مرادی بازدید نمایندگان مردم را موجب آشنایی با توان مهارتی نخبگان مهارتی و ظرفیت های سازمان آموزش فنی وحرفه ای عنوان کرد.


وی افزود: ارتباط ضعیف دانشگاه و فنی و حرفه ای در سال های گذشته شکاف عمیقی بین این دو حوزه ایجاد کرده حال آنکه تنها از طریق تعامل علم و فن میتوانیم در کشور تحول ایجاد کنیم .


نماینده مردم مریوان و سروآباد خاطرنشان ساخت: حمایت از لوایح دولت در زمینه مهارت آموزی در کمیسیون برنامه و بودجه به ترویج مهارت آموزی کمک می کند و تحقق این مهم رونق اشتغال را برای کشور درپی خواهد داشت.


 


* افراد ماهر در مشاغل حساس بکارگیری شوند


نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در بازدید از رقابت نخبگان مهارتی کشور، بر بکارگیری افراد ماهر در مشاغل حساس کشور تأکید کرد.


فرج اله رجبی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر توسعه مهارت آموزی در بین جوانان، اذعان داشت: در حال حاضر در کشور ما ارتباط منطقی بین مدرک تحصیلی و مهارت افراد با شغل آنها وجود ندارد و بایستی با برنامه ریزی و تصویب قوانین لازم، افراد دارای صلاحیت را در مشاغل مختلف بکار گیریم.


وی بکارگیری افراد دارای مهارت در مشاغل حساس و مرتبط با ایمنی انسان ها را بسیار ضروری دانست و بیان داشت: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر نمایان می شود که بدانیم بخش اعظم افرادی که در حوزه صنعت ساختمان مشغول کار و فعالیت می باشند از مهارت کافی بر خوردار نیستند.


رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور همچنین در پایان سخنان خود خواستار اجرایی شدن تفاهمنامه منعقده بین سازمان نظام مهندسی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای در خصوص آموزش تکنسین ها و نیروهای صنعت ساختمان شد.


 


* مسابقات ملی مهارت عامل مهمی در معرفی آموزش های مهارتی منجر به اشتغال


نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از روند اجرای مسابقات ملی مهارت و اجرای این مسابقات را عاملی مهم در معرفی آموزش های مهارتی منجر به اشتغال به جامعه برشمرد. 


علی اکبری، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در نشستی که با حضور مسئولان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با میهمانان برگزار شد، ضمن تأکید بر توسعه جایگاه مهارت آموزی، کار و کارآفرینی در بین جوانان و قول مساعد در توسعه فرهنگ مهارت آموزی استان فارس داد.


 


* حل مشکلات پیش روی مهارت آموزی مستلزم استقرار نظام ارزیابی صلاحیت ملی است


معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، این مسابقات را عرصه رقابت توانمندی های نخبگان مهارتی به عنوان نمایندگان برگزیده افراد توانمند از سراسر کشور دانست .


دکتر سلیمان پاک سرشت  ضمن تقدیر از فعالان رسانه افزود: فقر مهارتی در کشور به دلیل تقدس مدرک گرایی ایجاد شده و برای عبور از  بحران فقر مهارتی و مدرک گرایی نیازمند جنبش ویژه رسانه ای هستیم .


این مقام مسئول در ادامه گفت: نقش و قدرت تاثیر گذاری رسانه برکسی پوشیده نیست و رسانه می تواند با آگاهی بخشی به مردم ضرورت مهارت آموزی برای رونق اقتصادی و اشتغال را برجسته کند و یاریگر ما باشد و  دستیابی به توفیقات اثر بخش در مقوله مهارت آموزی نیازمند حمایت و توجه رسانه هاست.


وی با اشاره به سطح کیفی مسابقات بیان داشت: هجدهمین مسابقات ملی مهارت با پروژه هایی در سطح جهانی در حال برگزاریست و در طراحی مراحل این مسابقات استانداردهای مسابقات جهانی مد نظر بوده است.


 


* بالغ بر۴۳میلیارد تومان صرف استاندارد سازی فضاهای آموزشی و به روز رسانی تجهیزات کارگاهی شده است


معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان گفت: هیچ دستگاه آموزشی تجهیزات فنی و حرفه ای را ندارد و بالغ بر۴۳میلیارد تومان صرف استاندارد سازی فضاهای آموزشی و به روز رسانی تجهیزات کارگاهی شده است.


نادر فخری اظهار داشت: امسال روند اجرای مسابقات از لحاظ کیفی در مقایسه با سال های گذشته تفاوت های چشمگیری دارد چرا که سازمان تجهیزات مورد استفاده رقابت کنندگان را تا حد ممکن متناسب با تغییرات تکنولوژی روز دنیا به روز رسانی کرده است.


وی ضمن تاکید برلزوم حمایت بیشتر از برگزیدگان مسابقات ملی مهارت خاطرنشان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برگزیدگان مسابقات ملی مهارت را در راستای بهره برداری بهینه از تجربیات و مهارت های آنها به عنوان مربی وسرباز مربی به کار و برای حمایت از نخبگان مهارتی اقدامات تشویقی دیگری از جمله اعطای تسهیلات کم بهره به کارآموزانی که قصد راه اندازی بنگاه های خود اشتغالی دارند نیز در دستور کار قرار دارد.


 


* تغییر روند مسابقات ملی مهارت با نگاه کیفیت بخشی


معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان و نائب رئیس ستاد اجرایی هجدهمین مسابقات ملی مهارت از تغییر روند مسابقات ملی مهارت برای دوره های آینده خبر داد.


رضا  باجولوند با بیان اینکه مسابقات بر اساس یک منشور که بر گرفته از مسابقات جهانی و با شرایط، بومی سازی شده اجرا می گردد، افزود: پروژه های اجرایی مرحله کشوری مسابقات ملی مهارت بر اساس پروژه های مسابقات جهانی مهارت شبیه سازی شده است.


به گفته ی نائب رئیس ستاد اجرایی هجدهمین مسابقات ملی مهارت، فضای برگزاری مسابقات بر اساس شرح فنی در نظر گرفته می شود که در این دوره با توجه به امکانات و تجهیزات مرکز تربیت مربی و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای البرز به عنوان مجریان مسابقات انتخاب شدند.


وی تصریح کرد: سایت مسابقات ملی مهارت شبیه سازی سایت مسابقات جهانی می باشد و تجهیز سایت مسابقات بر اساس نوع رشته و با نظر کارشناس مسئول آن رشته و توسط افرادی زبده و توانمند صورت می پذیرد .


باجولوند اظهار داشت: در مسابقات آینده به ویژه در اردوی آماده سازی 2019 روسیه از کارشناسان مجرب و مدال آوران مسابقات جهانی به عنوان تیم پشتیبان در کنار کارشناسان مسئول استفاده خواهد شد .


وی با تأکید بر تغییر فرآیند برگزاری مسابقات گفت: در حال مطالعه  و بررسی مدل های برگزاری مسابقات در سایر کشور های موفق هستیم و قطعا براساس پژوهشی که در حال انجام می باشد مدل کاربردی تر انتخاب و اجرا خواهد شد.


نائب رئیس ستاد اجرایی هجدهمین مسابقات ملی مهارت از فعالیت یک تیم پژوهشی در برنامه ریزی اردوی آمادگی مسابقات جهانی 2019 روسیه خبر داد و اظهار داشت: می بایست این اردو از مهر ماه امسال به بعد برنامه های خود را شروع نماید و برای آمادگی نخبگان مهارتی جهت مسابقات جهانی مهارت تا مهر ماه سال آتی فرصت داریم.


 


* به دنبال پیاده سازی عدالت جنسیتی آموزشی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور هستیم


مشاور امور بانوان و خانواده سازمان بر لزوم پیاده سازی عدالت جنسیتی آموزشی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تاکید کرد.


هاجر خواجه بولاغی مشاور امور بانوان و خانواده سازمان با بیان اینکه در این دوره از مسابقات 28 دختر در 14 رشته شرکت کرده اند اظهار داشت: افتخار کردیم به وجود دختران توانمندمان که توانستند با طی کردن مراحل مختلف خود را به مرحله ملی برسانند و  امیدواریم که از این مرحله بتوانیم بیشترین تعداد دختران نخبه مهارتی را جهت حضور در عرصه جهانی داشته باشیم.


وی افزود : برخی رشته های این دوره از مسابقات مختص دختران و برخی از رشته ها نیز مشترک بودند و  این بسیار ارزشمند است که دختران ما جسارت می کنند علاوه بر شرکت در رشته های مختص خود، در رشته های مشترک با پسران نیز با اقتدار و توانمندی شرکت می کنند.


بر اساس این گزارش، برگزاری کارگاه های آموزشی نرم افزار و رباتیک توسط کارشناسان اعزامی به کشور روسیه برای کارشناسان حاضر در مسابقات، جلسات منظم و روزانه ویژه کمیته فنی و سرپرستان تیم، تور اصحاب رسانه، رأی گیری جهت انتخاب کارشناس مسئول و معاون کارشناس نوزدهمین مسابقات ملی مهارت، بازدید مسئولین و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و ... از برنامه های جانبی این دوره از مسابقات بوده است.


  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 74868
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب