علی اوسط هاشمی:
حکمرانی آینده ازآن مهارت خواهد بود
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نخستین نشست شورای مهارت استان قزوین با بیان این که حکمرانی آینده از آن مهارت می باشد، گفت: نیروی انسانی توانمند، محور توسعه در مسیر متوازن و پایدار است.
هدایت الله جمالی پور:
به نظام آموزشی مبتنی بر مهارت بیندیشیم
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نخستین نشست شورای مهارت استان قزوین با بیان این که حکمرانی آینده از آن مهارت می باشد، گفت: نیروی انسانی توانمند، محور توسعه در مسیر متوازن و پایدار است.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، نخستین جلسه شورای مهارت استان قزوین با حضور هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور و ریاست هدایت الله جمالی پور، استاندار قزوین، 23 اردیبهشت ماه سال جاری در محل استانداری قزوین برگزار شد.
بنا بر این گزارش، علی اوسط هاشمی با تأکید بر توسعه مهارت آموزی گفت: توسعه کشور از مسیر مهارت آموزی می گذرد و باید به ارزش و کارکرد مهارت در جامعه توجه بیشتری داشته باشیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: باید اذعان کنیم در سالهای گذشته تدابیری که لازمه بهره مندی درست از سرمایه انسانی باشد و انسان را به محور توسعه ارتقا دهد، به درستی محقق نشده است.
وی افزود: ۴۵ درصد متقاضیان برای ورود به کارگاههای مهارت آموزی فارغ التحصیلان دانشگاهها هستند که این موضوع نشانگر ضعف سیستم دانشگاهها در تربیت نیروی کار فنی است و باید برای رفع آن ورود جدی داشته باشیم.
هاشمی با بیان اینکه پیوست مهارت، لازمه پیشرفت و توسعه کشور است، بیان کرد: تا کنون طبق اسناد بالادستی نتوانستهایم در ترسیم سند مهارت در کشور موفق باشیم زیرا طی ۲۵ سال آینده طبق برآوردهای جهانی با توجه به سرعت توسعه فناوری، حکمرانی از آن مهارت خواهد بود.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی در حوزه مهارت یک ضرورت ملی است، گفت: شورای مهارت زاییده چهار شورای عالی ملی شامل شورای کار، رفاه، اشتغال و مهارت است درحالی که در گفتمان ملی به این مهم که پیوست مهارت، لازمه پیشرفت و توسعه کشور است تا کنون پرداخته نشده است.
هاشمی تصریح کرد: براساس چهار شورای عالی مذکور براین باور هستیم که باید شورای مهارت در استانها نهادینه شود و ارزش مهارت و وزن آن در جامعه ارتقا یابد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان کرد: متاسفانه ما در معادلات، تعاملات، رفتارها، جذب، استخدام تنها به مدارک دانشگاهی توجه داریم درحالیکه کمتر به ارزش انسان توانمند با مهارت توجه شده است.
هاشمی با تأکید بر ارزش و قداست کار در جامعه اسلامی، گفت: اگر این مهم به زیبایی مورد احترام و تکریم قرار گیرد منزلت و فضلیت مهارت در کار نمایان می شود.
معاون وزیر تعاون، اساسی ترین کار در شوراهای استانی را تغییر نگاه و توجه به ارزش مهارت در حوزه اشتغال دانست.
هاشمی افزود: متاسفانه در طول ۴۰ سال توقع تمام انتظارات برای اشتغال و کارآفرینی معطوف به حکومت بوده است در حالی که این حوزه حاکمیت و هدایت جامعه را برعهده دارد.
معاون وزیر کار اظهار داشت: تا کنون به این موضوع فکر نکرده ایم که خود اشتغالی راه نجات کشور است و تکثر و تنوعی که در این حوزه وجود دارد در هیچ حوزه دیگری وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه ۶۵ درصد مدیران ما در ۱۱ هزار و ۷۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای کشور را بانوان تشکیل داده اند، اضافه کرد: مهارت آموزی بهترین مسیر نرم برای اشتغال بانوان است زیرا ۶۰ درصد بانوان ما تحصیل کرده هستند و بیشترین نرخ بیکاری هم در این حوزه ارزیابی میشود.
هاشمی اضافه کرد: گواهینامه مهارت دارای اعتبار جهانی است و باید نگاه جهانی به گواهینامه مهارت را در کشور نهادینه کنیم تا شاهد ورود جدی و گسترده اقشار مختلف به موضوع مهارت آموزی باشیم.
به نظام آموزشی مبتنی بر مهارت بیندیشیم
در ادامه هدایت الله جمالی پور، استاندار قزوین، گفت: نظام آموزشی کشور ما مبتنی بر مهارت نیست فقط آموزش محض است، دانشگاه مهم است ولی اصل نیست.
جمالی پور مهارت آموزی به اقشار جامعه را کرامت زا دانست و افزود: تزریق پول به جامعه مشکل بیکاری را حل نخواهد کرد.
وی با اشاره به ظرفیت های خوب استان قزوین در حوزه کشاورزی و باغداری و صنعت، بیان کرد: فعالیت مراکز آموزشی باید بر اساس ظرفیت های استان باشد.
نظر دهید