شعار سال
دوشنبه 28 آبان 1403
  • 1399/04/25 - 12:38
  • - تعداد بازدید: 2863
  • - تعداد بازدیدکننده: 228
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:

جامعه باید به سوی مهارت محوری پیش رود/ گفتمان ملی مهارت در کشور ضروری است

علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نخستین شورای مهارت سال جاری در استانداری گیلان با تأکید بر گفتمان ملی مهارت در کشور، گفت: جامعه باید به سوی مهارت محوری پیش رود.

 


علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نخستین شورای مهارت سال جاری در استانداری گیلان با تأکید بر گفتمان ملی مهارت در کشور، گفت: جامعه باید به سوی مهارت محوری پیش رود.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، هاشمی معاون وزیر تعاون، در هجدهمین سفر استانی خود به گیلان، در نخستین شورای مهارت استان در سال جاری که با حضور ارسلان زارع، استاندار گیلان تشکیل شد، گفت: با  وجود فقر و بیکاری در جامعه  نیازمند کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار هستیم، وی افزود: در سطوح ملی و میانی حکومتی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی ورود کرده‌اند.


به آینده پژوهی مهارت در جهان نیازمندیم


رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه باید ایران را بزرگ ببینیم، افزود: امروز از دیدگاه جهان، ایران یکی از کشورهای پیشرو و اثرگذار در جامعه جهانی است که از  این نگاه دنیا به ایران می توان استفاده کرد.


وی با بیان اینکه بسیاری از استان‌های ایران ظرفیت‌های فراوانی در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف دارند، تصریح کرد: اهل فن و محققان باید پژوهش‌های خود را به سمت بهره برداری از این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها سوق می‌دهند، زیرا این همان  چیزی است که امروز در جهان شاهد آن هستیم.


هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه زمانی می‌توانیم از اقتصاد بدون نفت صحبت کنیم که علاوه بر حذف تحریم ها،  به توانمندی داخلی نیز توجه شود، تصریح کرد: کشورهایی در جهان وجود دارند که با داشتن  ۱۰ میلیون توریست پایه اقتصاد کشور خود را برنامه ریزی می‌کنند در حالی که یک استان ایران مانند اصفهان با معماری کهن و چشم نواز بیشتر از این تعداد ظرفیت گردشگری دارد.


وی با تأکید بر ضرورت بازسازی میراث کهن کشور، بیان کرد: باید برای انقلاب صنعتی چهارم آمادگی داشته باشیم، با شیوع کرونا یک بخش آن به نمایش گذاشته شد   و جامعه جهانی متوجه فقدان آینده پژوهی شد.


معاون وزیر کار  انقلاب صنعتی چهارم را دارای سه ویژگی سرعت تکنولوژی، وسعت و اثر گذاری جدی دانست و بیان کرد: ۸۰ درصد نوجوانان امروز از وسایل هوشمند استفاده می‌کنند باید نگاه مان را در بهره گیری از این ظرفیت‌ها تغییر دهیم.


توجه به سرمایه انسانی عامل پیشرفت جوامع است


بنا براین گزارش، در ادامه رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه فقدان یک نگاه عمیق به سرمایه انسانی و مادی، سبب حوادثی چون زلزله رودبار می‌شود، گفت: امروز کشورهای توسعه یافته، با نگاه درست به سرمایه انسانی عوامل پیشرفت جامعه را فراهم کرده اند.


رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای اظهار کرد: آگاهی بخشی و آموزش، دو برنامه‌ای بود که سبب شد ژاپن امروز به این جایگاه در رشد نیروی انسانی دست یابد و متأسفانه ما در کشور از ظرفیت سرمایه انسانی موجود غافل شده‌ایم.


وی با بیان اینکه سرمایه انسانی سبب پیشرفت است، گفت: باید آموزش مهارت را جدی بگیریم و افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور مسئول ارتقای مهارت است و یکی از انتظارات ما در استان گیلان ساماندهی موضوع آموزش مهارت‌ها است.


معاون وزیر کار  با اشاره به اعتبار جهانی گواهینامه های مهارت سازمان گفت: هر کسی دارای مهارت است می‌تواند از اعتبار ملی مهارت ایران دفاع کند زیرا داشتن گواهینامه مهارت سبب می‌شود که فرد دارای مرز و محدوده مشخصی برای دشتیابی به شغل نباشد.


هاشمی تصریح کرد : در هر نقطه از جهان «کسب مهارت» لازمه دستیابی به اشتغال پایدار است.


وی با تأکید بر ضرورت صیانت از حق کارآموز و اینکه نباید اجازه دهیم بازار تهی از مهارت شود، بیان کرد: بیش از ۵۰ درصد کارآفرینان فارغ التحصیل دانشگاه هستند که  لازم است از مهارت نیز برخوردار باشند.


رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های فراوان ایران در حوزه گردشگری، بیان کرد: گیلان مقصد گردشگری ایرانیان است و توجه به بوم گردی و تقویت این صنعت و تشکیل دپارتمان بوم گردی در گیلان ضروری است.


وی بر برگزاری مسابقات ملی مهارت آموزی در استان گیلان تأکید کرد.


تراکم جمعیتی کارمندی در دستگاه‌های دولتی می‌تواند آسیب زا باشد


هاشمی در ادامه با بیان اینکه پنج تا شش برابر نیاز کشور کارمند و کارشناس در کشور داریم و این تراکم آسیب زا است، گفت: اجماع گروه‌های مرجع برای جریان گذاری هدفمند یکی از اولویت‌های سازمان فنی و حرفه‌ای بوده است.


وی با اشاره به اینکه باید نگاهی ایجاد شود که همه مردم به دنبال شغل دولتی نباشند و به سمت خوداشتغالی بروند، تأکید کرد: راهکار برای برون رفت از این موضوع پیوست مهارت به مدرک تحصیلی کسب شده است، همچنین  باید چراغ بنگاه‌های زود بازده را روشن کنیم.


رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه الزام فراگیری مهارت در همه بخش‌ها در گذشته در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است، گفت: متأسفانه در شناسایی نیروی کار ساده نیز در کشور موفق عمل نکرده‌ایم.


وی با اشاره به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی رشت، تصریح کرد: باید مسابقات خوراک ملی در گیلان برگزار شود و می‌توانیم این مسابقات را به صورت ملی برگزار کرده تا هر کسی که بخواهد در مسابقات جهانی شرکت کند از این شهر فعالیت خود را آغاز کند.


توجه به مهارت های دریایی اولویت امسال سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور است


معاون وزیر تعاون بر ضرورت تهیه و تدوین بانک اطلاعاتی از استادکاران، مربیان و نیروهای مهارت تأکید کرد: باید جامعه مهارت محور باشد و  اولویت سال جاری  سازمان آموزش  فنی و حرفه‌ای کشور آموزش مهارت‌های دریا محوری است.


وی با بیان اینکه برنامه توسعه کشور نیز باید دریا محور باشد، تصریح کرد: متأسفانه با وجود بیش از پنچ هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل هنوز سهم خود را از دریا کسب نکرده‌ایم لذا باید در استان گیلان به دریا توجه  ویژه شود.


رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه عشایر، روستاییان و کشاورز ٢٨ درصد اقتصاد استان گیلان را در دست دارند، گفت: باید به این گروه هدف نیز در  استان گیلان از طریق مهارت آموزی توجه شود.


 


 


 


 

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 83960
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب