در سال گذشته صورت گرفت؛
بیش از 12 هزار دانشآموز در استان مرکزی آموزش های مهارتی را فرا گرفتند
بیش از 12 هزار دانشآموز در استان مرکزی در راستای اجرای ترویج فرهنگ مهارتآموزی در سال گذشته آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای را فرا گرفتند.
بیش از 12 هزار دانشآموز در استان مرکزی در راستای اجرای ترویج فرهنگ مهارتآموزی در سال گذشته آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای را فرا گرفتند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی، سعیدرضا شاه محمدی، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای این استان خبر داد: سند سه ساله آموزشهای مهارتی استان با همکاری دانشگاهها، فرمانداران و سایر دستگاهها تهیه شده و در خردادماه از آن رونمایی میشود.
شاهمحمدی در حاشیه بازدید معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی از مرکز آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی با اشاره به عملکرد ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان در سال گذشته اظهار داشت: در استان مرکزی 21 مرکز دولتی آموزشهای فنی و حرفهای وجود دارد که تعدادی از مراکز در مناطق محروم افتتاح شده و 13 مرکز جوار بینکارگاهی در استان داریم که اکنون 9 کارگاه فعال هستند.
وی افزود: در 21 مرکز آموزشهای فنی و حرفهای، 112 کارگاه ثابت داریم و برای نخستین بار سال گذشته مرکز اس سی دی را در دانشگاهها راهاندازی کردیم که اکنون سه مرکز هم اضافه شد به طوری که در همه دانشگاههای استان، مرکز اس سی دی داریم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی افزود: 268 آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در سطح استان داریم که از این تعداد حدود 200 آموزشگاه فعال هستند و بیشتر آموزشگاهها به موضوع خدمات، فرهنگ و هنر میپردازند. با توجه به موضوع مهم صنعت تلاش میکنیم تا این آموزشگاهها بیشتر به سمت صنعت حرکت کنند.
وی تصریح کرد: اهداف مهم ادارهکل آموزشهای فنی و حرفهای، ترویج و تقویت فرهنگ مهارتآموزی، تولید و کارآفرینی است به طوری که اکنون بزرگترین مشکل ما فقر مهارتی و تقاضامحوری در کشور است.
آموزش نیروی انسانی متخصص متناسب با نیاز بازار را دنبال میکنیم
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف ما آموزش نیروی انسانی متخصص و کارآمد متناسب با نیاز بازار کار و هدف دیگر هم توسعه مهارتآموزی درراستای تحقق عدالت اجتماعی بهویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعهیافته است.
شاهمحمدی بیان کرد: سال گذشته 143 درصد عملکرد آموزشی داشتیم که بیش از 43 درصد آن با همکاری و تعامل صنایع و دستگاههایی از جمله کمیته امداد و بهزیستی بوده است.
وی افزود: در زمینه آموزشهای آزاد هم علیرغم مشکلات موجود، عملکرد خوبی را شاهد بودیم. سال گذشته تعهد آموزش 2 میلیون و 200 هزار نفر را داشتیم که 2 میلیون و 600 هزار نفر در آموزشگاههای فنی و حرفه ای آزاد استان آموزش دیدند.
ارائه آموزشهای مهارتآموزی به بیش از 12 هزار دانشآموز در استان مرکزی
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی بیان کرد: برای ترویج فرهنگ مهارتآموزی، طرح مهارتآموزی در محیط واقعی کار برای دانشآموزان مقطع هفتم، هشتم و نهم اجرا شد، در این راستا آموزش 6 هزار و 700 نفر را تعهد داشتیم که تاکنون بیش از 12 هزار نفر آموزش دیدند.
شاهمحمدی ادامه داد: طرح کار و دانش هم از دیگر طرحهای فنی و حرفهای در سال گذشته بود که بیش از 33 درصد دورههای آموزشی، دانشآموزان کار و دانش هستند. در این زمینه با آموزش و پرورش قرارداد بستیم و طرح کارورزی دانشآموزان هم شروع شده است.
وی تصریح کرد: طرح دوره کارآفرینپروری مادران هم با هدف خلق شخصیت خالق و کارآفرین و پرورش نبوغ مالی فرزند انجام شد زیرا بستر خانواده مکان مهمی برای توسعه فرهنگ مهارتآموزی است که در این زمینه دورههای کارآفرینپروری مادران برگزار شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات سال گذشته فنی و حرفهای استان، راهاندازی شورای عالی مهارت ذیل قانون نظام جامع آموزش بود که اکنون در تمام شهرستانها این شورا را داریم.
وی تصریح کرد: اجرای دوره آموزشی ایمنی و بهداشت اچ اس ای که در شهرستان شازند هم اجرا شد از جمله طرحهای دیگر آموزش فنی و حرفهای در سال گذشته بود که در این طرح بیش از یک هزار و 800 نفر آموزش دیدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی با اشاره به تفاهمنامه با سازمان نظام مهندسی گفت: در این طرح کسانی که تازه جذب محیط کار میشوند باید دورههای صنعت ساختمان و فنی و حرفهای را ببینند تا با دقت بیشتر با کارگر در محیط کار بتوانند تعامل داشته باشند.
شاهمحمدی عنوان کرد: همچنین آموزش 2 هزار و 568 نفر سرباز در قالب طرح قرارگاه مهارتی، آموزش 315 نفر از بانوان در سکونتگاههای غیررسمی استان به ویژه ساوه، اراک و محلات، آموزش یک هزار و 243 نفر تحت پوشش کمیته امداد که 683 نفر منجر به اشتغال شد از جمله اقدامات فنی و حرفهای استان در سال گذشته بود .
وی ادامه داد: 64 همایش کارآفرینی، بازاریابی، اخلاق حرفهای و مدیریت هم در سال گذشته برگزار شد.
افتتاحیه مرکز آموزش فنی و حرفهای دو منظوره شهر خنجین
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی تصریح کرد: سال گذشته طرح اشتغال روستاییان در راستای فناوری میوه خشک کردن با همکاری کمیته امداد استان انجام شد، به 40 نفر از افراد تحت پوشش آموزش داده شد که 8 نفر در این راستا تسهیلات گرفتند.
شاهمحمدی افزود: افتتاحیه مرکز آموزش فنی و حرفهای دو منظوره شهر خنجین(سیار) در راستای طرح اقتصاد مقاومتی با کمترین هزینه در سال گذشته انجام شد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در این حوزه گفت: عدم توجه مناسب به امر آموزش مهارتی بهویژه در مخاطبان اصلی صنایع، صنوف و دانشگاه، قدیمی بودن ساختمانهای مراکز و نیاز به تعمیر و بازسازی مطابق با استانداردهای آموزشی روز دنیا از جمله مشکلات این حوزه هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی بیان کرد: پایین بودن حقوق و دستمزد پرسنل آموزش فنی و حرفهای، کمبود مربی برای اعزام به مناطق محروم، سکونتگاههای غیررسمی و روستاها از دیگر مشکلات آموزش فنی و حرفهای است.
نظر دهید