شعار سال
شنبه 22 دی 1403
  • 1401/11/26 - 13:12
  • - تعداد بازدید: 582
  • - تعداد بازدیدکننده: 579
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رییس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان بویین و میاندشت:

بهره مندی از منابع و ظرفیت های موجود در روستاها با هدف فراهم سازی زمینه اشتغال پایدار

بهره مندی از منابع و ظرفیت های موجود در روستاها با هدف فراهم سازی زمینه اشتغال پایدار

بهره مندی از منابع و ظرفیت های موجود در روستاها با هدف فراهم سازی زمینه اشتغال پایدار

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان، مهین مرادی رییس مرکز شهرستان بوئین و میاندشت در تشریح این خبر گفت: جلسه هم اندیشی با باتوانی، بخشدار بخش مرکزی و  بهارلو بخشدار بخش کرچمبو در خصوص شناسایی افراد بیکار در روستاها  و ایجاد اشتغال برگزار گردید .

در ابتدا مرادی رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای بویین میاندشت، در راستای گسترش مهارت و توانمندسازی مهارتی ساکنان مناطق روستایی و استفاده از منابع و ظرفیت های موجود در روستاها در جهت فراهم سازی زمینه اشتغال پایدار و همکاری دهیاران و بخشداران سخنانی ایراد نمود.

وی گفت: در مرحله اول بایستی بیکاران هر روستا شناسایی گردند و سپس زمینه های مناسب آموزش ، متناسب با اشتغال و ورود به بازار کار برای آنها فراهم گردد و ترغیب ایشان به کارآفرینی و ایجاد مشاغل خرد ، باعث مهاجرت معکوس به روستاها و رونق اشتغال می گردد.

مرادی افزود: مناطق روستایی و شهرهای کوچک، پتانسیل بسیار بالایی را برای راه‌اندازی کسب‌ و کارهای پرسود دارند، یکی از کارهای زود بازده در روستا کشاورزی می باشد و به عنوان یکی از مشاغل اصلی مناطق روستایی برشمرده می‌شود، بنابراین راه اندازی کسب‌وکارهایی که در حوزه کشاورزی و کاشت محصولات، خدمات مختلفی را ارائه دهند می‌تواند برای کارآفرینان بسیار پرسود و عالی باشد.سپس در مورد حرفه های قابل اجرا در روستا ها ،شرایط ثبت نام،شرایط اخذ تسهیلات در راستای صدور گواهینامه ، تسهیلات تبصره 16 و بنیاد برکت ... صحبت نمود.

در ادامه باتوانی بیان نمود: بی شک توجه به تولید، اشتغال و اجرای طرحهای هدفدار و نظام مند اقتصادی به توسعه پایدار روستا و کاهش مهاجرت روستاییان می انجامد وگرنه با افزایش بیکاری و مهاجرت روستانشینان به شهر روند توسعه دچار خلل و گسست مزمن می شود.

وی گفت: هرچند تداوم دو دهه پدیده خشکسالی در سطح کشور شرایط زندگی را در روستاها دشوار و روستاییان و عشایر را به زندگی در شهرها سوق داده اما با ایجاد مزیت برای زندگی در روستا در سایه اجرای طرحهای اقتصادی و اشتغالزا می توان از این مهاجرت جلوگیری کرد .

بخشدار بخش مرکزی بیان داشت: تمام تلاش دولت طی چند سال اخیر ، ایجاد مهاجرت معکوس و افزایش مزیتهای زندگی در روستاها بوده و تحقق این مهم را در قالب اجرای طرحهای اقتصادی، بهسازی روستا، ایجاد رفاه و توسعه خدمات زیربنایی و روبنایی دنبال کرده اما با این حال زنگ خطر بیکاری در روستاها همچنان به گوش می رسد.

بهارلو بخشدار بخش کرچمبو اظهار داشت: برنامه اشتغال پایدار در روستاها و عشایر یکی از طرحهای مهم دولت برای مقابله با بیکاری است لذا از سال جاری پرداخت تسهیلات مشاغل روستایی و عشایری ،آغاز شده است. با توجه به زمینه کشاورزی و دامپروری در روستاهای شهرستان ،می توانیم از این ظرفیت استفاده نموده و در زمینه تولید لبنیات، مشاغل خرد را راه اندازی نماییم از سوی دیگر چرخ اقتصاد روستا به دست پرتوان زنان کارآفرین می چرخد لذا تقویت مشاغل جوار مزرعه و مشاغل خانوادگی می تواند به اقتصاد روستا کمک شایانی کند. در چارچوب طرح ارتقای توانمندی زنان روستایی در موضوع اشتغال به بازارشناسی، بازاریابی و بازارسازی توسط زنان کمک شود و این مهم از طریق همکاری مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان، عملی خواهد شد.

در پایان دهیاران در مورد ظرفیت هر روستا ، تعداد بیکاران  و مشکلات موجود مطالبی را مطرح و مصوب گردید : با توجه به ظرفیت هر روستا، نیازسنجی انجام گیرد و اسامی افراد بیکار و جویای کار و نام دوره مورد تقاضا جهت آموزش ، به مرکز ارسال  و دوره در روستا اجرا گردد، همچنین حضور رییس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان  و بخشدار بخش مربوطه در روستاها  و ارائه مشاوره به افراد فاقد شغل سطح روستا انجام پذیرد.

 

  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 96302
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب