با افتتاح مرکز مهارت آموزی جوارکارگاهی؛ جهش تولید در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با آموزش های مهارتی محقق می شود
با حضور علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان و در نخستین سفر استانی سال 1400 به کرمان، مرکز جوارکارگاهی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان افتتاح شد.
با حضور علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نخستین سفر استانی سال 1400 به کرمان، مرکز جوارکارگاهی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، این مراسم با حضور هاشمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، حجت الاسلام حسین جلالی، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی و حسین احمدی، مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، 10 فروردین ماه سال جاری به بهره برداری رسید.
بنا براین گزارش، در آیین افتتاح این مرکز، هاشمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به ظرفیتهای استان کرمان گفت: در حوزه مهارت، امروز اولویت با آموزشهای غیررسمی منتج به اشتغال و کسب صلاحیت در حوزه فنی برای افراد است.
وی ادامه داد: ثروت را نیروی انسانی خلق میکند و بایستی آموزشهای ما به گونهای باشد که فرد مهارت دیده بیکار نماند چرا که به تهدید برای جامعه تبدیل می شود.
معاون وزیر کار تدوین استاندارد های شغلی، آموزش حین خدمت شاغلان، ایجاد بانک اطلاعاتی نخبگان مربیگری و اعطای گواهینامه های مهارتی را چهار دستورالعمل اصلی سازمان برشمرد.
وی گفت در دنیای امروز که صحبت از صنایع هوشمند است سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور آمادگی ارزیابی میزان مهارت نیروی انسانی در صنایع مختلف را دارد.
هاشمی تصریح کرد: باید از «مدرک محوری» فاصله گرفت و به «مهارت آموزی» توجه کرد، تا کیفیت ارتقا یابد.
وی افزود قبل از آذرماه ۹۸ تنها ۸۰ مرکز جوار کارگاهی در کشور فعال بود و از آذرماه ۹۸ تاکنون نیز ۸۰ مرکز جوار کارگاهی دیگر در کشور فعال شده و برای سال ۱۴۰۰ نیز راهاندازی ۱۴۰۰ مرکز دیگر در افق برنامهها قرار دارد.
در ادامه، حجت الاسلام حسین جلالی، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: 14 هزار تحصیلکرده بیکار در رفسنجان داریم و با توجه به اینکه رفسنجان در حال صنعتی شدن و کرمان استانی معدنی است، آموزش ها و مهارت نیروهای متخصص می تواند به رفع بیکاری و اشتغالزایی بیانجامد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس بیان کرد: امروز مس، صنعت را به دانشگاه پیوند داد که یکی از آرزوهای ما تحقق این مسئله بود.
وی ادامه داد: 14 هزار تحصیلکرده بیکار در رفسنجان داریم که استعدادهای آنان نیازمند شکوفاشدن و به فعلیت رسیدن است.
حجت الاسلام حسین جلالی با اشاره به اینکه رفسنجان در حال صنعتی شدن است و کرمان استانی دارای معادن است، گفت: آموزش ها و مهارت نیروهای متخصص می تواند به رفع بیکاری و اشتغالزایی منجر شده و افراد آموزش دیده با توجه به تحصیلات و مهارتی که دارند در نقاط مختلف و شرکت های صنعتی و معدنی مشغول کار شوند.
جلالی با اشاره به اینکه مس بعد از نفت دومین کالای استراتژیک و مهم کشور است، گفت: شرکت تخصصی صنایع مس یکی از بازوهای اجرایی مهم وزارت صمت محسوب می شود و در کنار تولید و ارزآوری و اکتشفاتی که دارد از مسئولیت ها و خدمات اجتماعی هم غافل نبوده و خدمات ارزنده ای انجام داده و می دهد.
در ادامه، حسین احمدی، مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با اشاره به اینکه مهارت افزایی زمینه ساز جهش و رونق تولید است، گفت: با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان، مرکز جوار کارگاهی مهارت آموزی در این مجتمع راه اندازی شده است.
وی در خصوص روند کار این مجتمع گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در زمان جنگ تحمیلی، مجتمع مس سرچشمه به روند تولید ادامه داده و همزمان با تولید مس، در کنار رزمندگان دفاع مقدس بوده و یکی از افتخارات عملکردی مجتمع مس سرچشمه، ارائه پشتیبانی ها در دوران جنگ به ویژه پشتیبانی لشکر ثارالله به فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی بوده است.
احمدی افزود: بعد از پایان جنگ، شرکت ملی صنایع مس ایران در منطقه شهربابک و آذربایجان (ورزقان) با احداث مجتمع ها به اکتشاف معادن مس، روند تولید و توسعه ادامه داده و در حال حاضر در حوزه تولید مس جزو ۲۰ شرکت برتر دنیا است.
وی تأکید کرد: همچنین در سال ۹۹ با وجود بحران کرونا، تولید متوقف نشده و تولید شرکت ملی صنایع مس ایران به ۲۸۰ هزار تن مس کاتد رسید که در مقایسه با کشورهای دیگر نشان می دهد عدد قابل توجهی است.
مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در خصوص فعالیت های حوزه توسعه ای بیان کرد: عملیات اجرایی سه طرح بزرگ در سرچشمه، شهربابک و آذربایجان هم طرح های توسعه ای آغاز شده که با افتتاح آنها اشتغالزایی ایجاد و تولید مس افزایش خواهد یافت.
مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: در حوزه راه اندازی مرکز جوار کارگاهی با مرکز اداره کل فنی حرفه ای تفاهم نامه ای منعقد شده و با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تعامل دو جانبه ای خواهیم داشت، باید از سمت آموزش دانش به سمت آموزش مهارت برویم که در این راستا جهش تولید اتفاق خواهد افتاد و رونق را مشاهده خواهیم کرد.
احمدی تصریح کرد: در مجتمع مس سرچشمه به مهارت نیاز داریم که با همکاری و مساعدت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مهارت را افزایش خواهیم داد.
وی ادامه داد: داشتن مهارت در تولید و بهره برداری در حوزه مس، به ظرفیت های استان و کشور کمک خواهد کرد و ایجاد مراکز جوارکارگاهی مهارت آموزی در مجتمع مس می تواند این ظرفیت را به صورت تصاعدی افزایش دهد.
شایان ذکر است این مرکز درکارگاه هایی به مساحت ۴۰۰۰ متر و ۱۵ کارگاه آموزشی تأسیس شده است.
نظر دهید