رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور:
استان زنجان، پایلوت سنجش مهارت و دپارتمان ملی خودروهای سنگین می شود
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در نخستین جلسه شورای مهارت استان زنجان گفت: این استان می تواند پایلوت سنجش مهارت و دپارتمان ملی خودروهای سنگین می شود.
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در نخستین جلسه شورای مهارت استان زنجان گفت: این استان می تواند پایلوت سنجش مهارت و دپارتمان ملی خودروهای سنگین می شود.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان زنجان، علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، امروز 7 آبان ماه سالجاری، در نخستین جلسه شورای مهارت استان زنجان که با ریاست فتح الله حقیقی، استاندار زنجان، تشکیل شد، بر لزوم آموزشهای مهارتی تاکید کرد و گفت: توجه به این امر مهم باعث ارتقای توانمندی جامعه و کاهش فقر در جامعه میشود.
وی اظهار کرد: با اتخاذ رویکردها و تدابیر درست در زمینه آموزشهای مهارتی میتوان به کاهش فقر در جامعه کمک کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه مهارت آموزی باعث ایجاد خوداشتغالی و صیانت از مشاغل فعلی میشود، گفت: در سند توسعه کشور ۵۰ درصد رویکرد آموزش و پرورش و ۳۰ درصد رویکرد وزارت علوم باید برای آموزشهای مهارتی باشد.
هاشمی با بیان اینکه جامعه نیازمند انقلاب مهارت است، ابراز داشت: توسعه جامعه در گرو افراد با مهارت است.
وی با بیان اینکه تا دو سال آینده ۴۲ درصد مشاغل تغییر خواهد کرد، ابراز داشت: باید تحولات حاصل از انقلاب چهارم را جدی گرفت و به هشدارهای جهانی توجه شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، با اشاره به کارکرد مهم شورای مهارت در گفت: با نگرش صرف دولتی، اهداف شورای مهارت محقق نمی شود .
به شورای مهارت نیاز داریم، افزود: شورای مهارت میتواند این وظیفه را به خوبی انجام دهد اما با نگرش دولتی نمیتوان آن را محقق کرد.
هاشمی بر لزوم ضرورت تشکیل کمیته برای سند توسعه مهارت در استان زنجان تاکید کرد و گفت: سند توسعه استان زنجان نیازمند بازنگری است و زنجان میتواند « پایلوت سنجش مهارت» و « دپارتمان ملی خودروهای سنگین » باشد چرا که این استان در مسیر تردد چندین استان است.
وی بر لزوم ضرورت استفاده از ظرفیت استان زنجان برای برگزاری مسابقات ملی مهارت تاکید کرد و گفت: زمینه راهاندازی شهرک مهارت در استان با استفاده از ظرفیت شرکت شهرکهای صنعتی فراهم شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، گفت: جهان امروز با وضعیت اضطراری در خصوص مهارت مواجه است و آثار آن دیده میشود.
هاشمی با بیان اینکه شکاف مهارتی اگر با انقلاب صنعتی همراه نشود، تبعات سنگینی را به دنبال دارد، گفت: امروز مهارت نیاز به حمایت بخش خصوصی دارد.
وی با بیان اینکه یکی از رسالتهای آموزش و پرورش پیگیری آموزشهای مهارتی برای دانش آموزان آینده است، تصریح کرد: آموزشهای فنی وحرفهای مغفول مانده و به آن توجهی نمیشود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، با بیان اینکه در کمترین زمان ماشین جای انسان را اشغال خواهد کرد، گفت: تنها انسانهای توانمند میتوانند مشاغل خود را اداره کنند.
هاشمی با بیان اینکه با شیوع بیماری کرونا بسیاری از مشاغل سنتی از بین رفت، گفت: این نشان میدهد مشاغل مهارتی نبوده است.
وی بر لزوم ضرورت تغییر نگاه مردم به ارزش مهارت تاکید کرد و گفت: باید گفتمانی در سطح ملی شکل دهیم که کار آیی لازم را داشته باشد.
معاون وزیر تعاون و رفاه اجتماعی، از وجود بیش از ۳.۵ میلیون شاغل رسمی در کشور خبر داد و گفت: ۲۱ میلیون نفر هم در سطح کشور در بخش خصوصی فعالیت میکنند.
هاشمی با اشاره به این که سند راهبری مهارت، لازمه توسعه استان است، گفت: باید مسئولان و مهارت آموزان استانی، عملکرد استان را برآورد و بر این اساس اقدام به برنامهریزی برای آموزش کنند.
وی بیان کرد: در مسیر توانمندسازی جامعه تلاشهای لازم باید صورت گیرد و تمام مسئولان در این راستا همکاری لازم را داشته باشند.
نظر دهید