شعار سال
پنجشنبه 24 آبان 1403
  • 1402/08/07 - 13:45
  • - تعداد بازدید: 687
  • - تعداد بازدیدکننده: 680
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ضرورت کسب مهارت‌های شغلی قبل از ورود به بازار کار

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه این سازمان، ظرفیت‌ بالایی در تربیت نیروی کار ماهر، قبل از ورود به بازار کار دارد گفت: با وجود آمار بالای بیکاری، با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستیم که در حوزه‌های صنعت، مشهودتر و ملموس‌ است.

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه این سازمان، ظرفیت‌ بالایی در تربیت نیروی کار ماهر، قبل از ورود به بازار کار دارد گفت: با وجود آمار بالای بیکاری، با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستیم که در حوزه‌های صنعت، مشهودتر و ملموس‌ است.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نقل از خبرگزاری تسنیم، به اعتقاد کارشناسان توجه به کسب مهارت‌های شغلی مورد نیاز بازار کار باعث می‌شود تا نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان کاهش یابد، زیرا مهارت‌آموزی می‌تواند زمینه آشنایی با محیط کسب و کار را فراهم و آینده شغلی فارغ التحصیلان را تضمین کند. یکی از علل بیکاری، عدم آموزش است و 50درصد بیکاری با ارائه آموزش‌های مهارتی حل می‌شود. آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در تأمین نیروی انسانی ماهر و کارآمد اثرگذار است و هدف از این آموزش‌ها، افزایش توانایی‌های دانشی و مهارتی افراد برای انجام مطلوبت‌ر وظایف شغلی است. مقام معظم رهبری همواره مسئولان را به اهمیت دادن به موضوع حیاتی مهارت‌افزایی در کارگران توصیه کرده و فرمودند نظام آموزشی کشور باید هرچه بیشتر به حالت عملی و کاربردی نزدیک شود و در بخش تولید مهارت کارگران به گونه‌ای افزایش یابد که با ابتکار و سلیقه خوب، ارزش کار و محصول در چشم مشتریان بالاتر برود.

مجتبی نوروزی, معاون آموزش سازمان فنی و حرفه ای کشور یکی از چالش‌های بزرگ کشور را عدم مهارت کافی افراد در حوزه‌های صنعت، خدمات و کشاورزی جهت ورود به بازارکار دانست و افزود: علی‌رغم آمار بالای بیکاری، ما با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستیم که در حوزه‌های صنعت، مشهودتر و ملموس‌تر است.

معاون آموزش سازمان اعلام کرد: تدوین استاندارد آموزش مهارت از اقدامات زیربنایی و نخستین حلقه از فرایند آموزش در سازمان است که این مهم با کمک کارگروه هایی متشکل از اتحادیه ها، اصناف، صاحبان مشاغل و مربیان انجام می شود و تاکنون بیش از 5400 استاندارد آموزشی در چهار خوشه صنعت، خدمات، فرهنگ و هنر، و کشاورزی تدوین شده است.

وی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، تاکنون حدود 658 مرکز دولتی و بیش از 20هزار آموزشگاه‌فنی‌و حرفه‌ای‌آزاد فعال دارد.

مجتبی نوروزی با اشاره به اینکه مدرک‌گرایی، مشکل بزرگ کشور است، گفت: باید این مسئله، جای خود به مهارت‌آموزی و آموزش و یادگیری مهارت دهد. این سازمان در حوزه آموزش، 40درصد در بخش دولتی و 60درصد در بخش خصوصی را به خود اختصاص داده‌است.

وی افزود: بیشترین درصد اشتغال مختص آموزش در محیط واقعی کار است و درصد قابل‌توجهی از مهارت‌آموزانی که در محیط واقعی کار آموزش را فراگرفته‌اند، پس از فراگیری مهارت، صاحب شغل شده و جذب بازار کار شده‌اند.

نوروزی گفت: بخشی از آموزش‌های این سازمان در حوزه‌ی تفاهم‌نامه با دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف است که در واقع برنامه ریزی و اجرای طرح آموزشی در مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی را شامل می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار تصویری(اسلایدر)
  • کد خبر : 107100
رفعت  خطیب
خبرنگار

رفعت خطیب

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب