شعار سال
جمعه 05 بهمن 1403
  • 1399/04/30 - 15:42
  • - تعداد بازدید: 3243
  • - تعداد بازدیدکننده: 254
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:

رسانه ها با ارتقای وزن مهارت، در توسعه سرمایه اجتماعی نقش مهمی ایفا می کنند

علی اوسط هاشمی، معاون وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، امروز 30 تیرماه سال جاری، هم زمان با آغاز هفته ملی مهارت، در نشست خبری گفت: رسانه ها با ارتقای وزن مهارت، در توسعه سرمایه اجتماعی نقش مهمی ایفا می کنند.


علی اوسط هاشمی، معاون وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، امروز 30 تیرماه سال جاری، هم زمان با آغاز هفته ملی مهارت، در نشست خبری گفت: رسانه ها با ارتقای وزن مهارت، در توسعه سرمایه اجتماعی نقش مهمی ایفا می کنند.


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در این نشست علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان، ضمن تأکید بر اهمیت نقش رسانه در تعالی و پیشرفت جامعه گفت: بی شک حلقه ارتباطی سازمان ها با  جامعه، خبرنگاران و اهالی رسانه هستند، ایجاد ارتباط پایدار، خود مهارت است و اصحاب رسانه با درایت خود، مهارت ایجاد یک رابطه مستمر در جامعه را پدید می آورند، حفظ اعتماد مردم، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی اثربخش می تواند در توسعه سرمایه اجتماعی نقش بسزایی داشته باشد و امروز نیازمند بازسازی سرمایه اجتماعی هستیم و نقش رسانه در این موضوع بی بدیل است، ما نیازمند همراهی رسانه هستیم، اهالی رسانه با پرسشگری، مسئولین را پاسخگو می­کنند.


لازمه توسعه پایدار،  تربیت انسان ماهر در جامعه است


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تاکید بر اهمیت مهارت آموزی در جامعه گفت: مهارت و کار همچون دو بال هستند تا آدمی بتواند پرواز کند و به جایگاهی که شایسته آن است دست یابد، این دو باهم هستند یکی بدون دیگری بی معنا است. هر کس به مهارت دست یابد بدون شک به شغل پایدار نیز دست می یابد و لازمه توسعه پایدار، تربیت انسان ماهر در جامعه است.


علی اوسط هاشمی ادامه داد: آموزش و سواد صرف نمی تواند به انسان منزلت و موقعیت ببخشد،  احراز مهارت یعنی کسب موقعیت های در شان آدمی، اما کسب مدرک الزاما ضامن کسب موفقیت نیست. آموزش‌های دانشگاهی به تنهایی نمی‌تواند به افراد فرصت موثر بدهد، چرا که کارفرما و کارآفرین در جستجوی نیروی کارآمد است و به توانمندی فرد فکر می‌کند.


وی گفت: سرعت تغییرات تکنولوژی روز، به زودی حدود 45 درصد از مشاغل را تحت تاثیر و ضعیف خواهد کرد و بازار مشاغل را کوچک می کند.


هاشمی تأکید کرد: برای بودن در بازار کار باید به آموزش پایدار بیاندیشیم و برای جلوگیری از ریزش نیروی کار به آموزش حین کار نیازمند هستیم.


 مدارک مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای اعتبار جهانی دارند


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: الزام به فراگیری مهارت یک ضرورت ملی است و باید در برنامه هفتم توسعه کشور، جهش تولید همزمان با جهش مهارت دیده شود و این هم مسیر بودن جهش تولید و مهارت جامعه را در مسیر توسعه پایدار قرار می دهد. اگر می‌خواهیم بنگاه‌های تولیدی در مسیر پویایی باشند و سهمی در بازار بدست آورند، شرط آن در کسب مهارت است.


معاون وزیر تعاون گفت: اگر الزام به فراگیری مهارت برای اشتغال را جدی بگیریم خسارت‌ها به حداقل می‌رسد و کیفیت ارتقا می‌یابد و هر کس به راحتی نمی‌تواند اقدام به کسب جواز کند.


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه تأکید کرد:  الزام فراگیری آموزش های مهارتی بر اساس مصوبه مجلس  باید با جدیت اجرا شود تا کیفیت معنا پیدا کند.


هاشمی با تأکید بر ارزش مدارک مهارتی افزود: مدارک فنی و حرفه ای اعتبار جهانی دارد و در واقع گواهینامه ای این اعتبار را دارد که از مسیر سنجش مهارت در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور صادر شده باشد.


در ادامه هاشمی درباره تفاهم‌نامه‌ها با وزارتخانه‌های مختلف گفت: در هفته جاری تفاهم‌نامه‌ای با وزارت آموزش و پرورش برای مهارت آموزی به دانش آموزان امضا می‌کنیم تا به جای هر ایرانی یک مهارت، شاهد تحقق هر دانش آموز یک مهارت باشیم.


وی افزود: همچنین با وزارت راه و شهرسازی برای بازآفرینی شهری و ارتقای مهارت رانندگی برای کاهش تلفات جاده‌ای، تفاهم نامه امضا خواهیم کرد.


وی همچنین با اشاره به 5800 متر نوار ساحلی از انعقاد تفاهمنامه با سازمان بنادر و کشتیرانی در هفته مهارت خبر داد و گفت: آموزش های مربوط به دریانوردی در گذشته مغفول بوده است.


تا سال 1401 سرباز بدون مهارت نخواهیم داشت


هاشمی با اشاره به تفاهمنامه با ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: سال گذشته 120 هزار سرباز در دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای شرکت کردند که در نظر داریم تا سال 1401 سرباز بدون مهارت نداشته باشیم و برای این منظور تفاهم‌نامه سه سال با قرارگاه مهارت آموزی نیروهای مسلح امضا کردیم.


معاون وزیر تعاون درباره عملکرد آموزشی سال گذشته، گفت: در سال گذشته، بیش از ۹۰۰  هزار نفر در آموزشگاه‌های دولتی شرکت کردند و به همان میزان هم در بخش آزاد در حوزه‌های خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی و درقالب 17 گروه آموزش دیده‌اند که بیشترین آموزش ها در بخش خدمات بوده است.


توجه به آموزش های روستایی، در اولویت برنامه های سال 99 است


هاشمی با توجه به سهم بی بدیل کشاورزی در اقتصاد ملی گفت: سهم افراد مولد در مهارت باید پررنگ تر دیده شود و اولویت اصلی آموزشی سازمان در سال 99 پرداختن به آموزش های روستایی و عشایری است تا با این کار زمینه مهاجرت معکوس را فراهم نماییم.


سال 1400، بهار آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای است


معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت : سال 1400، بهار آموزشگاه های آزاد است، آموزشگاه های آزاد شرکای اصلی سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور هستند.


وی تصریح کرد: تصمیم این است با تفویض اختیار تغییری اساسی در امر مهارت آموزی ایجاد کنیم و سه سطح نخست آموزش مهارت به را آموزشگاه آزاد واگذار کرده ایم تا  بخش دولتی آموزش های تخصصی را پیگیری نماید و این باعث پویایی و دوام
 آموزشگاه های آزاد خواهد شد.


هاشمی گفت: بنا بر تصمیم هیات نظارت مرکزی سازمان آماده ایم به هر شخصی که  توانمندی داشته باشد مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد اعطا کنیم.


معاون وزیر تعاون ادامه داد: متاسفانه طی چند دهه گذشته سازمان آموزش فنی و  حرفه ای،  آموزشگا ه های آزاد را رقیب خود می دیده است در حالی که این آموزشگاه ها بازو و  شرکای اصلی سازمان هستند و نگاه رقابتی با بخش خصوصی نداریم.


وی درپاسخ به ایرنا درباره برنامه سازمان آموزش و فنی و حرفه‌ای برای ارتقای کیفیت آموزش در آموزشگاه‌ها، گفت: هزار استاندارد جدید در بحث آموزش مهارت تدوین کردیم تا با کمک آنها بتوانیم در بازار جهانی حضور داشته باشیم.


دنیای امروز، دنیای مهارت است


هاشمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در باره آموزش مهارت در زندان افزود: مهارت عامل ایجاد تفاوت در رفتار است  با توجه به تحقیقات انجام شده ، پس از توانمندسازی زندانیان آمار برگشتی ها به زندان بسیار کم شده است و معمولا بسیاری از کسنی که به زندان می روند،  فاقد مهارت هستند.


هاشمی همچنین  با تاکید بر اینکه دنیای امروز دنیای مهارت است، گفت: امروز در دنیا مهارت قیمت و ارزش دارد این مهارت است که در آدمی قدرت تغییر ایجاد می کند. سوادی دارای ارزش است که فضای تغییر را ایجاد کند.


وی افزود:  آینده پژوهی برای تربیت نیروی ماهر لازم است، باید یک فرد به درجه ای از مهارت دست یابد تا درشرایط بحران، بتواند عامل نجات خود و دیگران باشد و بیماری کرونا و شیوع آن مصداق بارز این موضوع است.


هاشمی در خاتمه با بیان اینکه در قرن اخیر سواد مفهوم خود را در چهار مرحله تغییر داده است گفت : از سواد خواندن و نوشتن، سواد رایانه، سواد زبان آموزی به مهمترین مفهوم یعنی سواد تغییر رسیده ایم. این سواد برگرفته از قابلیت های آدمی است.


  • گروه خبری : اخبار استانها
  • کد خبر : 83993
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب