کارگاه آموزشی بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان در مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید سهی افتتاح شد
کارگاه آموزشی بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان با حضور علی وطنی، مشاور معاون علمی و فنی ریاست جمهوری و مجری پروژه ملی و حبیب عرفان منش، مدیرکل دفتر راهبری آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید سهی افتتاح شد.
کارگاه آموزشی بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان با حضور علی وطنی، مشاور معاون علمی و فنی ریاست جمهوری و مجری پروژه ملی و حبیب عرفان منش، مدیرکل دفتر راهبری آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید سهی افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان تهران، حبیب عرفان منش، مدیرکل دفتر راهبری آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، کسب مهارت را راهگشای عبور از ابرچالش بیکار جوانان عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر حدود 40 درصد از متقاضیان کسب مهارت را دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی به منظور آماده سازی برای ورود به بازار کسب و کار تشکیل می دهند.
حبیب عرفان منش بیان داشت: رسالت سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی آموزش مهارت های غیررسمی در تربیت نیروی کار ماهر و متخصص در بخش های مختلف صنعت، خدمات و کشاورزی و ارتقاء مهارت های حرفه ای شاغلین (بنگاه های اقتصادی، صنایع، اتحادیه ها و اصناف)، دانش آموزان، فارغ التحصیلان دانشگاهی و کارجویان شهری، عشایر و روستاییان، سربازان وظیفه، ساکنین مناطق محروم، مرزی و سکونتگاه های غیررسمی، گروه های در معرض آسیب (زنان سرپرست خانوار و کودکان کارزندانیان و خانواده هایشان)، معتادان بهبود یافته، آسیب دیدگان اجتماعی، اتباع خارجی و پناهندگان، پادگان ها، زندان ها و ... نقش بسیار تعیین کننده ای در رشد و توسعه پایدار کشور دارد.
وی با اشاره به ارائه بیش از 5 هزار استاندارد در مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و خصوصی، اذعان داشت: تعامل با صنایع رمز موفقیت طرح آموزش های مهارتی مبتنی بر نیاز بازار کار می باشد و مراکز دولتی، صاحبان مشاغل و موسسات کارآموزی آزاد سه بعد مهم فعالیت در آموزش فنی و حرفه ای می باشند و صنایع بزرگ مثل پتروشیمی از آموزش های مهارتی در تربیت نیروی انسانی ماهر بهره می برند.
مدیرکل دفتر راهبری آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، مربیان را نیروهای ارزشمند مجموعه خواند و افزود: توجه ویژه به ارتقاء شغلی مربیان و کارشناسانی که در طول خدمت و انجام وظایف محوله دارای روحیه جهادی و انقلابی بوده اند و در رعایت حقوق بیت المال و بهره وری سیستم اقدام کرده اند بسیار ضروری است.
عرفان منش، در پایان با اشاره به موفقیت 30 درصد از کارآموزان مهارت یافته در اشتغال و کارآفرینی، افزود: فرآيند رهگيري وضعيت اشتغال مهارت آموختگان در مراكز آموزش فني و حرفه اي، با هدف فراهم سازي زمينه هاي اندازه گيري ميزان بهره وري دوره هاي آموزشي و بررسي تطبيقي كمي و كيفي دوره ها با نياز بازار كار در حال اجرا است و مهارت آموختگان، 6 ماه تا يك سال پس از دريافت گواهينامه مهارتي توسط كارشناسان مشاوره و هدايت شغلي مراكز در خصوص وضعيت اشتغال مورد رهگيري قرار مي گيرند.
در ادامه علی وطنی، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و مجری پروژه ملی بهینهسازی انرژی و محیط زیست، با اشاره به شرایط سخت ورود تجهیزات به روز در حوزه بهینهسازی انرژی، اظهار داشت: انتظار می رود با وجود تجهیزات به روز در این زمینه و ارتقاء دانش مهارتی مربیان، بتوانیم نیروی ماهر متخصص در حوزه بهینهسازی انرژی تربیت کنیم تا موجب حفظ سرمایههای زیست محیطی شود و با کاهش هزینه های اقتصادی زندگی آسودهتری را برای جامعه فراهم آورد.
علی وطنی با اشاره به همکاری برنامه عمران ملل متحد (UNDP) و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تجهیز کارگاه آموزشی و بهینه سازی انرژی و محیط زیست، گفت: سه مرحله شغلی قبل، بدو و پس از استخدام برای افراد وجود دارد، که در مرحله پیش از استخدام آموزش به عهده مدرسه و دانشگاه می باشد، ولیکن در مراحل بدو و پس از استخدام سازمان آموزش فنی و حرفه ای رسالت عظیمی در تربیت نیروی انسانی ماهر در ایجاد و پایداری اشتغال به عهده دارد.
وی ارتقای دانش مهارتی مربیان با توجه به پیشرفت سریع علوم و تکنولوژی در دنیا را امری اجتناب ناپذیر برشمرد و افزود: باید شأن مربیان مهارتی را با ارتقاء دانش مهارتی آنان بالا برد تا با پاسخگوئی به مطالبات آموزشی متناسب با نیاز بازار کار و تربیت نیروی متخصص مهارتی تغییر نگاه جامعه فراهم شده و به افتخار و غرور ملی کشور در ایجاد اشتغال تبدیل شوند.
مجری پروژه ملی بهینهسازی انرژی و محیط زیست فراگیری آموزش های مهارتی در هر رشته را کسب فوت کوزه گری عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: آموزش های فنی و حرفه ای حلقه واسط بین بازار کار و افراد جویای کار از جمله فارغ التحصیلان دانشگاهی می باشد و با همگام سازی دانش فنی و مهارتی مربیان با مهارت های پیشرفته و علوم جدید در آنان، کمک شایانی به انتقال مهارت حرفه ای به متقاضیان مهارت آموزی و کار می کنیم.
وطنی در پایان سخنان خود ضمن ابراز خرسندی و تقدیر از فعالان حوزه مهارت آموزی استان تهران خواستار گسترش همکاری ها در حوزه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان شد.
بر اساس این گزارش عبدالله قاسمی و احسان جمشید زاده معاونین آموزش، پژوهش و برنامه ریزی و اداری و پشتیبانی به ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه ارائه آموزش های مهارتی، تجهیز کارگاه های آموزشی، ابزار آموزشی، آزمون سنجش مهارت حرفه ای و ... پرداختند.
نظر دهید