مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان خبر داد: افتتاح مرکز آموزشی مهارت آموزی برای کودکان اوتیسم در آذربایجان شرقی
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی افتتاح جوار کارگاهی شرکت معدنی مس سونگون، افتتاح اولین مرکز آموزش بینالمللی فنی و حرفهای کشور در منطقه آزاد ارس با مشارکت شرکای خارجی، افتتاح مرکز آموزشی برای کودکان اوتیسم و ... را از جمله برنامههای هفته مهارت در استان عنوان کرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی افتتاح جوار کارگاهی شرکت معدنی مس سونگون، افتتاح اولین مرکز آموزش بینالمللی فنی و حرفهای کشور در منطقه آزاد ارس با مشارکت شرکای خارجی، افتتاح مرکز آموزشی برای کودکان اوتیسم و ... را از جمله برنامههای هفته مهارت در استان عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نقل از روابط عمومی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان آذربایجان شرقی، علی مشایخی، در نشست خبری که به مناسبت هفته مهارت برگزار شد، اظهار کرد: رسالت اصلی آموزشهای فنی و حرفهای تامین نیروی انسانی متعهد، متخصص و ماهر متناسب با نیاز بازار و صنایع و ایجاد فرصتهای خود اشتغالی برای نیروهای جوان و قشر مختلف جامعه است.
وی با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای در دو بخش دولتی و خصوصی اتفاق میافتد، گفت: ۲۴ مرکز دولتی فنی و حرفهای در سطح استان فعال بوده و آموزشهای خود را در دو شیفت ارائه میدهند. همچنین در شهرستانهای کلیبر و خداآفرین نیز شعبات فنی و حرفهای با رویکرد عدالت و تحول محور ایجاد شده است.
وی با اشاره به ایجاد ۸ هزار فرصت شغلی در مراکز آموزشی خصوصی فنی و حرفهای استان، متذکر شد: در بخش خصوصی نیز ۹۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال هستند؛ در واقع میتوان گفت ویترین آموزشهای مهارتی ما در بخش خصوصی رقم میخورد؛ به طوریکه در این آموزشگاهها برای هشت هزار نفر بستر اشتغال آفرینی و اشتغالزایی فراهم شده است.
مشایخی با اشاره به الکترونیکی شدن صدور مجوز برای آموزشگاههای فنی و حرفهای، خاطرنشان کرد: این موضوع، اقدام بسیار خوبی بوده و فرآیند صدور مجوز مراکز آموزش فنی و حرفهای به صورت الکترونیکی و تنها در سه روز انجام میشود؛ این درحالیست که قبلا بیش از هشت ماه به طول میانجامد.
وی با بیان اینکه در سه ماهه امسال ۱۸ هزار و ۹۵۴ نفر از آموزشهای فنی و حرفهای استان بهرهمند شدند، اظهار کرد: مراکز رشد و نوآوری ورزقان با تکیه بر ظرفیتهای معدنی و میانه با تکیه بر ظرفیت های حوزه فولاد و صنایع شیمیایی راهاندازی شده و بالغ بر ۴۵ شرکت دانش بنیان در این مراکز مستقر هستند تا محملی برای ضرب کردن آموزشهای دانش بنیان به سمت مهارت باشند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اظهار کرد: از آنجایی که زیر بنای فقر اشتغال بوده و زیربنای آن مهارت آموزی است؛ در این راستا پویش خیرین و مجمع خیرین آموزش مهارت برای جلب حمایتهای خیرین ایجاد شده تا تمامی افراد بتوانند از آموزشهای مهارتی بهره مند شده و در راستای اشتغال گام بردارند.
وی افزود: بسیاری از کارخانجات و صنایع استان خواستار معرفی مهارت آموزان برای امر اشتغال هستند؛ از این روافرادی که برای مهارت آموزی به مراکز فنی و حرفه ای استان مراجعه میکنند فرم اشتغال در اختیار آنها قرار داده میشود تا در صورت قبولی در آزمون به کارخانجات معرفی شوند.
مشایخی با اشاره به جای خالی نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنعتی، گفت: برخی خطوط تولید به دلیل کمبود نیروی انسانی ماهر تعطیل شدند، در واقع میتوان گفت نیروی کار در رفع نیازهای صنایع کم است؛ از این رو باید آموزشهای مهارتی را متناسب با نیاز صنایع تجهیز کنیم.
مشایخی تصریح کرد: الگوی استاد و شاگردی خواستگاه آموزش و مهارت آموزی در محیط کار واقعی است در این راستا دو مشوق برای متقاضیان جذب هنرآموز به ویژه از سوی اصناف و کارگاهها در نظر گرفتهایم که با صدور مجوز هوشمند برای این کارگاهها، هر کارگاهی برای جذب سه تا پنج کارآموز شامل معافیت بیمهای و مالیاتی میشود.
وی در خصوص المپیاد مسابقات ملی مهارت، افزود: این المپیاد بستری برای شناسایی نخبگان مهارتی زیر ۲۱ سال است و در قالب المپیاد ملی مهارت امسال چند نفر از نخبگان استانی از مراکز آموزشهای فنی حرفهای در مسابقات جهانی لیون فرانسه شرکت خواهند کرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همچنین به ارائه آموزشهای مهارتی در مراکز ماده ۱۶ تبریز و باغ فرشتگان برای معتادان خبر داد و گفت: در این راستا ۴۴۱ معتاد مرد و ۳۸ معتاد زن از آموزشهای مهارتی بهره مند شدند تا پس از بهبودی، صاحب مهارت شده و شروع به فعالیت کنند؛ ضمن اینکه افرادی که با تأیید مراکز نگهداری معتادان با گواهینامه مهارت از این مراکز خارج میشوند، تسهیلات خوداشتغالی نیز دریافت میکنند.
نظر دهید