بيش از 161 هزار نفر در استان بوشهر از آموزش های مهارتی بهره مند شدند
مدير کل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر از ارایه آموزش های مهارتی به 161 هزار و 91 نفر در بخش دولتي فني و حرفه اي در 9 ماهه سالجاری خبر داد.
مدير کل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر از ارایه آموزش های مهارتی به 161 هزار و 91 نفر در بخش دولتي فني و حرفه اي در 9 ماهه سالجاری خبر داد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل آموزش فني و حرفه اي استان بوشهر، عبدالمجيد دراهکي، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان با اعلام این خبر افزود: شمار مهارت آموختگان استان بوشهر در بخش هاي دولتي و خصوصي با افزایش 140 درصدی از ۱۹ هزار نفر در سال ۱۳۹۲ به ۴۷ هزار نفر در پایان سال ۱۳۹۸ رسید که از این شمار ۷۸ درصد مشغول به کار شدهاند.
وي با بيان اينکه آموزش نیروی انسانی سرمایهگذاری پر سودی است که بازده آن در واقع یک امر حیاتی و اجتناب ناپذیر است و باید به طور مستمر در سازمانها مورد توجه قرار گیرد، افزود: در سال 99 با شرايط خاص جامعه و حاکم شدن ويروس کرونا بر بحث آموزش فعاليت مراکز آموزش فني و حرفه اي استان متوقف نشد و با رعايت پروتکل هاي بهداشت در بخش دولتي 16 هزار نفر و در بخش خصوصي نيز 8 هزار نفر تاکنون مهارت هاي فني و حرفه اي را فرا گرفته اند.
دراهکي تصريح کرد: دولت تدبیر و امید برای برقراری تعادل بین عرضه و تقاضای نیروی کار در فرصتهای شغلی استان بوشهر گامهای مهم و موثری در توسعه زیرساختهای آموزش فنی و حرفهای برداشته است اما تا زمانیکه افراد و خانوادهها در زمینه فراگیری این مهارتها به یقین نرسند مشکل اشتغال که ارتباط مستقیم با مهارتهای آموزشی فنی و حرفه ای دارد، برطرف نمیشود.
مدير کل آموزش فني و حرفه اي بوشهر با بيان اينکه بيش از 120 هزار نفر هم در بخش خصوصي آموزش فني و حرفه اي در دولت تدبر و اميد و با حمايت بخش دولتي توانمند شده اند،اضافه کرد: امروز با همت دولت کارگاههای فنی و حرفهای وارد مهدهای کودک، مدرسهها، دانشگاهها، پادگانها، ندامتگاهها و حتی در کنار مراکز صنعتی نیز وارد شده زیرا بسیاری از مهندسان با وجود همه توانمندیها ولی در مراکز واقعی کار قرار نگرفتهاند و با این کار این مشکل نیز برطرف میشود، پس میطلبد خانوادهها دیدگاه خود را نسبت به فراگیری مهارتهای فنی و حرفهای تغییر دهند و باور کنند که وجود نیروی کار تحصیلکرده با مهارت و توانمندی بسیار بهتر از نیروی تحصیلکرده بدون مهارت است.
دراهکي شمار مراکز دولتی آموزش فنی وحرفهای در استان بوشهر را ۱۵ مرکز عنوان کرد و گفت: از این تعداد مراکز چهار مرکز در دولت تدبیر و امید راهاندازی شدهاست و علاوه بر آن 204 آموزشگاه آزاد بخش خصوصی نیز در این استان فعاليت مي کنند.
وي ادامه داد: یکی از دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید در بخش مهارت آموزی وارد کردن مهارتهای فنی و حرفهای در پادگانها است که استان بوشهر از سه سال گذشته تاکنون در این زمینه مقام اول را در سطح کشورکسب کردهاست.
دراهکي شرکت در دورههای مهارت آموزی را ضامن اشتغال آینده نوجوانان و جوانان دانست و بيان کرد: در حال حاضر نزدیک به 5 هزار و 700 استاندارد آموزشی در چهار بخش کشاورزی، فرهنگی و هنر، خدمات و صنعت در سازمان آموزش فني و حرفه اي کشور طراحی شده که استان بوشهر مجوز برگزاری همه استانداردهای آموزشی را دارد اما با توجه به زیرساختهای موجود از این شمار تنها یک هزار و 500 استاندارد به صورت فعال آموزش داده میشود و ۶۰۰ استاندارد نیز به صورت ادواری در سطح استان برگزار میشود.
مدیرکل فنی و حرفهای استان بوشهر نگاه به مهارت را بگاه به بونق توليد و اشتغال در آينده خواند و گفت: امروز ۴۰ درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند و فرد بعد از ۱۶ سال تحصیل وقتی وارد بازار کار میشود متوجه خلأ عمیق نداشتن مهارت فنی شده به همین دلیل ۷۰ درصد کارآموزان فنی و حرفهای دانشگاهی هستند.
دراهکی با اشاره به اينکه فرهنگسازی و ترویج گفتمان مهارتآموزی و در نظر گرفتن مشوقها به منظور ایجاد انگیزه میتوانند دستیابی به هدفهای پیش رو را میسر کند،یادآور شد: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به عنوان ضلع اصلی برمدار توسعه و باراندازی مهم در مهارتآموزی و بازآموزی کنشگران اصلی تولید، با نگرشی ایران شمول و بذل توجه به پارادیم حکمرانی آموزشهای مهارتی و با کنشگری در میدانهای اقتصادی، صنعتی، خدمات و کشاورزی و ارتقای سطح مهارتی بنگاههای خرد، کوچک و متوسط، نقشی بیبدیل در سطح تولید بنگاهها و میدانهای یادشده ایفا کردهاست.
نظر دهید