یادداشت تخصصی
دکتر ترانه عنایتی
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی مازندران
سند بازاریابی آموزش های فنی و حرفهای ویژه بانوان گامی در جهت ایجاد حلقه آموزش و اشتغال
تغییر نقشهای سنتی بانوان و تقاضای روزافزون آنان برای مشارکت در عرصههای گوناگون سیاسی، اجتماعی و اقتصادی یکی از واقعیتهای انکارناپذیر جامعهی امروزی ماست. بسیاری از اندیشمندان حوزهی علوم اجتماعی این واقعیت را ناشی از دگرگونی نظام ارزشی، توجه دولتمردان و سیاستگذاران به رشد اندیشههای مردمسالاری ؛ ایجاد جامعهی مدنی و ارتقای تحصیلات تخصصی بانوان میدانند. بدون شک زنان به عنوان یکی از مهمترین سرمایه های انسانی، می توانند نقش بالقوه ای را در فرآیند توسعه بخش های اقتصادی هر جامعه ای ایفا کنند، که بخش کسب و کار نیز از این مهم مبرا نیست، زنان در کنار مردان سهم قابل توجهی را در بهبود فضای کسب و کار ایفا می کنند، رشد کارآفرینی و اشتغال زنان در بنگاههای اقتصادی در دهه های اخیر گواهی بر این مدعا است. از سوی دیگر یکی از عناصر محوری رشد و توسعه کشور، برنامه ریزی و سیاست گذاری در ایجاد حلقه ی اتصال میان آموزشهای مهارتی و اشتغال است که مورد تاکید پژوهشگران حوزه ی کسب و کار قرار گرفته ؛ بر این اساس سازگاری آموزش های اشتغال زا با نیازهای جامعه پیش شرط موفقیت آموزش های ارائه شده از سوی سازمانهای ارائه دهنده می باشد.تدوین سند بازاریابی آموزش های فنی و حرفهای ویژه بانوان استان مازندران در واقع گامی است در جهت ایجاد حلقه آموزش اشتغال زا به بخش نیازمند جامعه، در این طرح اطلاعات زنان شاغل آموزش دیده در چهار خوشه (خدمات، فرهنگی و هنری،صنعت، کشاورزی) مورد رصد قرار گرفتند. در مرحله بعد با استفاده از مصاحبه از ده نفر از خبرگان دانشگاهی؛ تجزیه و تحلیل SWOT در راستای بازاریابی آموزشهای فنی حرفهای بانوان استان مازندران چهار راهبرد اصلی در کنار 13 سیاست به شرح ذیل ارائه شد.
توسعه آموزش دورههای جدید مهارت محوری خدمات گردشگری بر اساس سیاست های تعریف دوره های جدید آموزشی برای مدیریت گردشگری ویژه بانوان ؛ تدوین برنامه درسی دورههای کوتاه مدت گردشگری ساحلی، جنگلی، دریایی و کوهستانی و مذهبی در مازندران و پیاده سازی دورههای آموزشی هتلداری. توسعه آموزش دورههای جدید مهارت محوری دریایی بر اساس سیاست های
سرمایهگذاری در آموزشهای بنادر و دریانوردی استان ویژه بانوان؛ توجه ویژه به دورههای آموزشی دریامحور در استان؛ ارتقا فرهنگ دریایی استان مازندران؛ توسعه آموزش دورههای جدید مهارت محوری کشاورزی، تدوین دپارتمان تخصصی و جامع آموزشهای گل و گیاه استان ویژه بانوان، سیاست 8: پیاده سازی دورههای باغداری و باغبانی؛ بهرهگیری از آموزشهای حرفهای ویژه دام و لبنیات دامی ؛ آموزش دورههای جدید ماشین آلات کشاورزی ویژه بانوان ؛ توسعه آموزش دورههای جدید مهارت محوری صنایع تجاری و فرهنگی بر اساس سیاست های فراهم سازی آموزشهای صنایع دستی و تولیدات خانگی برای بانوان؛ حمایت از آموزشهای صنایع پوشاک؛ ترویج آموزشهای مبتنی بر وب و کسب و کار اینترنتی برای بانوان.
طبق نتايج تحقيق، اولين راهبردی كه توصیه میشود برای بازاریابی آموزشهای فنیحرفهای بانوان استان مازندران در راستای اشتغال پایدار آنان برنامهریزی و اجرا گردد، توسعه آموزش دورههای جدید مهارت محوری در علوم کشاورزی میباشد. در كنار اين راهبرد، راهبرد دوم که تأکید بر استفاده از ظرفیتهای دریامحور استان مازندران میباشد؛ نیاز به توسعههای دورههای آموزشی در علوم دریایی و مهارتهای دریامحور برای بانوان است.
تاریخ درج خبر : دوشنبه ٢٥ آذر ١٣٩٨ | ساعت درج خبر : ١٣:٠٦ | تعداد نمایش خبر : 4274